הדולר צלל ב-0.9% לשפל מתחילת השנה, היציג - 3.82 שקלים
היורו זינק ב-0.8% ושערו היציג נקבע על 4.36 שקלים. דריכות לקראת פרסום מדד המחירים לצרכן מחר, הצפי - עלייה של 0.5%. נתוני מאקרו חלשים בארה"ב ופערי תשואות האג"ח דוחפים את היורו בשווקים הבינלאומיים לעלייה של 0.6% מול הדולר
- הדולר משלים ירידה של 4% בחודש, היציג - 3.855 שקלים
- בנק ישראל: ההחלטה להותיר את הריבית - התקבלה פה אחד
- שוק המט"ח: הדולר עלה, היורו ירד
בשווקים הבינלאומיים נסחר היורו בעלייה של 0.6% וברמה של 1.141 דולר ליורו - בהמשך למגמה שנרשמה אתמול. שורה של נתוני מאקרו חלשים בארה"ב הפילו אתמול אחר הצהריים את הדולר ביותר מ-1%. המכירות הקמעונאיות באפריל עלו ב-0.1%, לעומת צפי לעלייה של כ-0.5%; מחירי היצוא מארה"ב ירדו ב-0.7% בחודש אפריל, כשהתחזיות עמדו על ירידה של 0.2% בלבד; המלאים של החברות בחודש מרץ עלו ב-0.1%, כשהצפי עמד על עלייה של 0.2%.
ב-FXCM מציינים שהגורם העיקרי שממשיך להניע את הצמדים המרכזיים בשוק המט"ח הגלובלי הוא צמצום הפער בתשואה בין אג"ח של ממשלת ארצות הברית לאג"ח של ממשלת גרמניה. "אתמול, למרות נתוני תמ"ג מאכזבים בגרמניה, הפער המשיך להצטמצם, והעלייה הזו בתשואה על אג"ח גרמני נותנת רוח גבית ליורו על חשבון הדולר".
"גם נתוני המכירות הקמעונאיות המאכזבים שפורסמו אתמול בארצות הברית הכבידו על הדולר - הנתונים הכלכליים בארצות הברית ימשיכו להוות הגורם המרכזי שיכתיב את הסנטימנט כלפי הדולר. מה שמכביד בעיקר על המטבע האמריקני הוא חוסר הוודאות באשר לתזמון העלאת הריבית מצד הפד. ואולם, בסופו של דבר העלאת הריבית הזו הולכת ומתקרבת ועל כן גם התיקון השלילי בדולר שאנו עדים לו כעת צפוי להסתיים בשבועות הקרובים", מוסיפים ב-FXCM.
לקראת הודעת המדד בישראל: ב-12 החודשים האחרונים נרשם בישראל שיעור אינפלציה של מינוס 1%. לקראת המדד מחר צופה אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב דש, בסקירתו השבועית: "ציפיות האינפלציה הגלומות המשיכו לעלות, בעיקר בטווחים הקצרים). העלנו את תחזית האינפלציה לחודש אפריל ל-0.6% לאחר קבלת מדגמים של מחירי הירקות והפירות שעלו בשיעור חריג".