סטפן בורגס על כחלון: "הוא צריך ליצור אווירה יציבה כדי שנוכל לתרום למשק"
מנכ"ל כיל התייחס בראיון ל"פייננשל טיימס" להחלטת החברה לא להשקיע בשלב זה בישראל ואמר כי "זה לא איום, זה רק חלק מהחיים העסקיים"
סטפן בורגס, מנכ"ל כיל, העניק ראיון לעיתון "פייננשל טיימס", שבו התייחס לשביתת העובדים בכיל ולאווירת הרגולציה בארץ, אותה סיכם כ"גרועה ביותר". הראיון נערך במשרדו של בורגס בתל אביב.
- כיל והעובדים נערכים למאבק הבא, הפעם ביחד
- סוף לשביתה בכיל: 38 עובדים יפוטרו ו-110 ייצאו לפנסיה מוקדמת
- כיל ממשיכה לצמצם פעילות: מוכרת את פעילות הפארמה, הקוסמטיקה והגבס
בעיתון מסבירים כי המשבר שם את בורגס בעמדה רגישה שבה עליו להסביר לישראל שעבור כיל ממתין עולם שלם בחוץ, למרות שהוא מגדיר את החברה כ"חברה עולמית עם DNA ישראלי". "זו חברה שהתפתחה מהמשאבים הטבעיים בישראל – ים המלח והנגב – ומשם בנתה עסקים נלווים בחו"ל, מכיוון שהשווקים אינם בישראל – זו מדינה קטנה", הסביר.
בורגס התייחס להחלטה של החברה לא להשקיע בשלב זה בישראל, בעוד היא רוכשת חברות קטנות ומתמחות במדינות אחרות, ביניהן חברת לייצור קצף לכיבוי אש בספרד וחברה גרמנית. "עלינו להיות תחרותיים. זה לא איום, זה רק חלק מהחיים העסקיים".
בורגס, שעבד במשך 14 שנים בחברת הכימיקלים BASF, אומר כי הוא מתבסס על ניסיונו כדי לעזור להפוך את כיל לחברה בינלאומית עוד יותר תוך כדי "ניצול כל הדברים הטובים של ישראל – הגמישות והיצירתיות". אולם ב"פייננשל טיימס" טוענים כי רוחות המחאה החברתית של 2011 ממשיכות לנשוב בציבור הישראלי, שתופס את כיל כמנצל את המשאבים של המדינה לטובת רווח לבעלים, עידן עופר, שבאמצעות החברה לישראל שולט במחצית ממניות החברה.
בסוף הראיון התייחס בורגס גם לשר האוצר החדש משה כחלון ולאפשרות שימשיך בקו של יאיר לפיד ויעלה את המס על המשאבים: "הוא צריך לשפוט אותנו על פי מה שאנחנו יכולים לתרום למשק בעתיד וליצור אווירה יציבה שתוביל אותנו לזה", הוא מציין.