כיל מאשרת: סגרנו חוזים חדשים בהודו
רויטרס פירסמה מוקדם יותר היום כי ענקית האשלג ישראלית צפויה לדווח על מכירת אשלג להודו במחיר של 227 דולר לטונה - מחיר שפל
כיל סגרה חוזים חדשים של אשלג להודו. כך דיווחה היום (ב') החברה - בתגובה לפרסום ברויטרס לפיו החברה סגרה חוזים באותו מחיר נמוך עליו הסכימה חברה מבלרוס בחודש שעבר. רויטרס התבססה על שני אנשים המקורבים לנושא. הסיבה למחירים הנמוכים היא שההיצע העולמי של האשלג גבוה מהביקוש.
החברה לא דיווחה על מחירי החוזים החדשים.
- חיפה כימיקלים דורשת מכיל לשלם לה מיידית 185 מיליון שקל
- כיל תתחיל לשלם תמלוגים על פצלי שמן שהיא כורה בנגב
- "ייתכן שסין תשנה את הכללים בשוק האשלג ולא תחתום חוזה אספקה שנתי"
על פי הדיווח, ההחלטה הזו של כיל עלולה להפעיל לחץ על יצרניות בכירות נוספות כמו אורלקלי הרוסית וקבוצת המסחר הצפון אמריקאית, קנפוטקס (Canpotex), שבבעלות פוטאש הקנדית, להציע את האשלג שלהן במחירים דומים, הנמוכים ביותר מזה עשור.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
על פי המקורבים, שביקשו להישאר בעילום שם, אינדיאן פוטאש (IPL), אחת מיבואניות הדשנים הגדולות בהודו, תרכוש בסביבות 600 אלף טונה של אשלג במחיר של 227 דולר לטונה על בסיס CFR, כלומר המחיר כולל בתוכו את עלות הסחורה והובלתה.
המחיר נמוך בשליש לעומת השנה שעברה. בדומה, בשבוע האחרון של יוני הסכימה בלרוס לספק 700 אלף טונה של אשלג במחיר זהה להודו, אחת הרוכשות הגדולות בעולם של הסחורה. עם זאת, אורלקלי, יצרנית האשלג הגדולה בעולם, טענה כי המחיר נמוך מדי והיא אינה מוכנה עדיין לחתום על חוזה אספקת אשלג להודו. מנגד, בכירים בהודו גרסו כי 227 דולר הוא הבנצ'מרק החדש. לשם השוואה, המחירים עמדו על 490 דולר רק לפני שלוש שנים. "שתי יצרניות כבר הסכימו למחיר הזה. הודו אינה יכולה להציע מחיר גבוה יותר", אמר לרויטרס אחד המקורבים.
על פי המקורבים, העסקה בין כיל להודו ככל הנראה תתפרסם רשמית בהמשך היום (ב'). שתי החברות לא הגיבו על הדיווח של רויטרס.