טסלה רודפת אחרי ניקל לסוללות: נכנסת לשותפות במכרה בקלדוניה החדשה
יצרנית הרכב החשמלי חוששת מקשיי אספקה בעתיד של המתכת שמחירה זינק ב-26% בשנה האחרונה. קלדוניה החדשה היא היצרנית הרביעית בגודלה בעולם של ניקל, ולטסלה תהיה שליטה על שרשרת האספקה של הסוללות
- שוב דחייה באספקה: חלק מלקוחות טסלה יקבלו את רכבם רק בקיץ
- צ'ארלי מאנגר: "לא יודע מה גרוע יותר, המחיר של הביטקוין או של טסלה"
- מאסק הפסיד 15 מיליארד דולר בגלל ציוץ על מחיר הביטקוין
החברה של אלון מאסק מתכוונת לרכוש ניקל ממכרה גורו באי קלדוניה החדשה באוקיינוס השקט כדי להבטיח אספקה של החומר לטווח הארוך.
המהלך יצא לדרך בשל החשש המתגבר לגבי האספקה העתידית של ניקל. קלדוניה החדשה היא היצרנית הרביעית בגודלה בעולם של ניקל. האי נחשב לטריטוריה צרפתית אך גוברים בו הקולות לעצמאות.
מחיר הניקל זינק ב-26% בשנה האחרונה, וכיום הוא עומד על כ-16.4 דולר לקילוגרם. "ניקל הוא החשש הגדול ביותר שלנו בכל הנוגע להגברת הייצור של סוללות ליתיום-יון", צייץ מאסק בחודש שעבר.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
עתודות הניקל העצומות של קלדוניה החדשה הן מהותיות לכלכלה המקומית, ומכרה גורו בדרום האי הוא בעל פוטנציאל להפך לאחד מיצרני הניקל הגדולים בעולם. בדצמבר, הבעלים של המכרה – ענקית הכרייה הברזילאית ואלה (Vale) והממשלה הצפתית – ניסו למכור אותו לחברת טרפיגורה השוויצרית.
התושבים זעמו על איבוד הבעלות המקומית והשליטה, וההחלטה גרמה להתפרקות הממשלה ולשביתת עובדים.
לפי הסכם חדש שגובש השבוע, המכרה יימכר לקונסורציום הכולל את עובדים ושלושה מחוזות מקומיים. טרפיגורה תחזיק ב-19% בלבד. טסלה תהיה מעורבת "בשותפות טכנית ותעשייתית" כדי לעזור לעמוד בתקן של המוצר והקיימות וכדי להשתמש בניקל לייצור הסוללות שלה, כך לפי ההסכם.
טסלה תיחשב ליועצת טכנית בכל הקשור לתכנון ושיפור הליך הייצור. יצרנית המכוניות החשמליות לא תהיה בעלת אחזקה במכרה, אך כן תהיה לה שליטה על שרשרת האספקה של הסוללות.
מלבד קלדוניה החדשה, היצרניות הגדולות של ניקל הן רוסיה, קנדה ואינדונזיה. לרוב המתכת משמשת לייצור פלדת אל-חלד, אך העלייה בייצור מכוניות חשמליות הגבירה אף יותר את הביקוש.