אושר לקריאה ראשונה: ישווקו גם שקי מלט במשקל של 25 ק"ג
את הצעת החוק הגיש ח"כ חיים כץ כדי להקל על השיפוצניקים. חברת נשר: "המפעל נערך לייצר שקים של 25 ק"ג ללא קשר להצעת החוק"
ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת אישרה היום (ד') לקריאה ראשונה את הצעת החוק של יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ, לפיה יצרן מלט ארוז, יארוז אותו גם בשקים שמשקלם אינו עולה על 25 ק"ג, זאת בנוסף לשקים של 50 ק"ג.
- בשורה לקבלני השיפוצים: שקי מלט קטנים
- אין ממש קשר בין המלט ליוקר המחיה
- נשר משלמת למדינה תמלוגים של פחות מ־1% מההכנסות
היוזמה להקטנת שקי המלט החלה כבר לפני כ-8 שנים ע"י התאחדות קבלני השיפוצים והיא התמקדה בשיחות ופניות לנשר, אשר לטענתם לא נענו עד כה. "כשהיינו פונים אל המנכ"ל התשובה הייתה שמדובר במהלך שמלחייב את שינוי כל מערך האריזה של החברה – עלות של מיליוני שקלים", אמר ערן סיב יו"ר ההתאחדות. "אין שום סיבה שאנשים צעירים יסבלו מבעיות גב אשר יגרמו להם במקרים מסוימים לנכות. לפי נתונים שבידנו כ-10% מקבלני השיפוצים סובלים מבעיות בגב".
סמנכ"ל חברת נשר, איה אבידור: "המפעל נערך לייצר שקים של 25 ק"ג בכל מקרה וללא קשר להצעת החוק. אך הדבר כרוך בלוגיסטיקה רבה ובעלות של 20 מיליון שקל. אנחנו מבקשים שנה וחצי היערכות לשם כך". היו"ר כץ וחברי הוועדה טענו כי הדרישה מוגזמת.
עו"ד מיכל כהן מהרשות להגבלים עסקיים: "הצעת החוק מטילה על הקמעונאי חובה להחזיק במלאי שלו לפחות שק אחד של 25 ק"ג וזה יכביד על הקמעונאים. בנוסף, תוגבל התחרות החופשית עם יבואנים המייבאים שקים של 50 ק"ג".
עו"ד ניר דויטש ממשרד המשפטים ציין כי על פי הסכם שנחתם עם ארגון הסחר העולמי, על ישראל להעביר הצעות חוק כגון זו לעיון ולתגובה ב60 יום של המדינות החברות בארגון. חברי הכנסת אישרו את בקשתו.