למרות התנגדות ארגוני הסביבה: המועצה הארצית אישרה את פרק החופים בתמ"א 1
פרק החופים מסדיר את השימושים המותרים בחופי ישראל, אולם לפיו בנייה בטווח של 100 עד 300 מטר מקו החוף אינה מצריכה אישור, בניגוד למצב היום; בחברה להגנת הטבע תקפו: "בפעם הבאה שדחפורים יגיעו לשטחי החופים חשוב שהציבור יזכור כי הממשלה הנוכחית, ובראשה שר האוצר משה כחלון אחראים לכך"
פרק החופים בתמ"א 1 אושר היום (ג') ברוב גדול (22 אל מול שני נציגים של ארגוני סביבה בלבד) על ידי המועצה הארצית לתכנון ובנייה, בראשות רו"ח אביגדור יצחקי. הפרק צפוי לעבור בהמשך להערות הועדות המחוזיות לאחר אישור שאר הפרקים. פרק החופים בתמ"א 1 מסדיר את עקרונות וכללי הפיתוח והשימושים המותרים בחופים בישראל, והוא המסמך הארצי הכולל הראשון שעוסק בסוגיה זו מאז אישור תמ"א 13 (תוכנית מתאר ארצית העוסקת בחופים) בשנת 1983.
פרק החופים מבחין בין שני סוגי חופים - עירוני ופתוח, ואוסר על בנייה בתחום ה-100 מטר מקו החוף, פרט לשימושים ציבוריים הכרחיים לבאי חוף, דוגמת סככות צל, סוכת מציל, הנגשה לבעלי מוגבלויות, מלתחות וקיוסק. אזורים בעורף החוף שנמצאו ערכיים, מסומנים כ'מכלול חוף', שהמטרה לייעד אותם לשימושים חקלאיים, בריכות דגים ושטחים פתוחים טבעיים. במנהל התכנון מדווחים על סימון שטחים כוללים של כ-70 אלף דונם כמכלולי חוף.
במנהל התכנון טוענים כי פרק החופים לא יפקיר את חופי ישראל או יגרום לבנייה בלתי הפיכה בטווחים שמעבר ל-100 מטר מקו החוף. יחד עם זאת, גם קודם לפרק החופים הבנייה בטווח של 100 מטר מהחוף היתה אסורה, וכן כל תוכנית שבין 100 ל-300 מטר דרשה את אישור הוועדה לשמירת הסביבה החופית (ולחוף), ואילו כעת החשש העיקרי לפי ארגוני הסביבה הוא שהטווח שמעבר לקו 100 המטר יוותר פרוץ למיזמי נדל"ן למיניהם.
מלבד היעדר בנייה בקו החוף מבטיח מנהל התכנון שהיה אחראי לתוכנית זו כי בנוסף לכך יובטח מעבר חופשי לאורך החופים, וכי לצד פעילות ספורט תתאפשר השמירה על ערכי טבע, נוף ומורשת. "פרק החופים רואה בחוף הים משאב נדיר ויקר לציבור הישראלי, ובהתאם הוא מייצר איזון בין הצרכים השונים - ערכים אקולוגיים, טבע, מורשת, ותרבות פנאי נופש, לצד תפקידם במיקום תשתיות חיוניות והכרחיות לתפקוד המדינה, שיכולות להתקיים רק בזיקה לים, כמו נמלים ומעגנות, תחנות כוח, מתקני התפלה ועוד", לשון מנהל התכנון.
במינהל התכנון אומרים עוד, כי תהליך הכנת פרק החופים לווה בשיתוף הציבור שזכה לקרוב ל- 1000 התייחסויות, ובדיונים רבים וארוכים עם גופים שונים, בכללם גופים ירוקים ונציגי סביבה, אך כאמור שני ארגוני הסביבה המרכזיים – החברה להגנת הטבע ואדם טבע ודין מתנגדים לכך נחרצות.
תמ"א 1 מתכללת תמ"אות רבות לכדי תכנית אחת, המחולקת לנושאים, כאשר לפי מנהל התכנון, הצורך בגיבוש תמ"א 1 נבע מהרצון לתאם ולתכלל מאות תכניות מתאר ארציות ותיקוני תכניות שאושרו לאורך עשרות שנים, והביאו לעומס רב על המערכת ועל הציבור, הן בשל כמות המסמכים הסטטוטוריים שכל תכנית נדרשת לתאום איתם, הן משום חפיפה או סתירה במקרים רבים שהקשו על יצירת עקרונות ומדיניות תכנון סדורים, אחידים ומעודכנים.
מי שתמך בתוכנית וגיבה את בינת שוורץ ראש מינהל התכנון הוא אביגדור יצחקי, יו"ר המועצה הארצית ויו"ר מטה הדיור במשרד האוצר. יצחקי אמר היום, כי הוא "מברך על העבודה המקצועית הראויה של צוות התכנון בפרק החופים, שבאה לענות על צורך לאומי בעדכון וריענון תפישת התכנון הארצית לגבי חופי ים התיכון. פרק החופים מקיים ראיה כוללת לחופי הים התיכון, מתוך תפישת החוף כמשאב לרווחתו ולהנאתו של הציבור הישראלי. פרק החופים מקיים התייחסות פרטנית לחלקי החוף, על מאפייניהם הייחודיים, על מנת לייצר עקרונות שימור בצד פיתוח מושכל לטובת הציבור והמדינה"
כאמור המתנגדים העיקריים לתוכנית הם החברה להגנת הטבע ואדם טבע ודין, שהצביעו נגדה, בעוד יתר חברי המועצה ובהם נציגי המשרד להגנת הסביבה ורשות הטבע והגנים, הצביעו בעד התכנית. משה פרלמוטר, רכז שמירת הטבע של החברה להגנת הטבע באזור במרכז, הציג בדיון נתונים לגבי הפגיעה הצפויה לשטחי החופים וניתוח על ההשלכות השליליות של התכנית, על הסביבה ועל הציבור.
מהחברה להגנת הטבע נמסר: "לצערנו, המועצה הארצית קיבלה היום החלטה להוריד משמעותית את ההגנות שישנן כיום על שטחי החופים. בפעם הבאה שדחפורים יגיעו לשטחי החופים, על מנת להתחיל בעבודות פיתוח להקמת פרויקט מלונאי, מגורים, או מתקני תשתיות, חשוב שהציבור יזכור כי הממשלה הנוכחית, ובראשה שר האוצר, משה כחלון, האחראי על מערכת התכנון, הפקיעו היום את שטחי החופים מהציבור, לטובת יזמי נדל"ן ולכל המרבה במחיר".