$
ספורט עולמי

מחקר: שחקניות כדורגל מתחזות פחות לפצועות מאשר עמיתיהן

על פי פרופסור לרפואה משפחתית וקהילתית, קיימת סבירות נמוכה יותר שנשים יזייפו פציעות על המגרש מאשר הגברים

סוכנויות הידיעות 14:1810.07.11

יש פחות סיכוי שנשים יזייפו פציעות כתוצאה ממשחק כדורגל מאשר הגברים. בעוד אליפות העולם בכדורגל נשים הנערכת בגרמניה נכנסת לשלביה האחרונים, אוהדי הכדורגל יכולים לסמן לעצמם שיש סבירות נמוכה יותר שנשים יזייפו פציעות על המגרש מאשר הגברים, כך עולה ממחקר חדש במרכז הרפואי וויק

פורסט בפטיסט שפורסם בגיליון יולי של כתב העת Research in Sports Medicine.

 

"הפציעות שכיחות בכדורגל הנשים ובמגמת עלייה ברמה הבינלאומית", אומר דריל רוזנבאום, פרופסור לרפואה משפחתית וקהילתית במרכז הרפואי. "מטרות המחקר שלנו היו לקבוע את השכיחות של פציעות בכדורגל הנשים הבינלאומי ולהעריך איזה אחוז מהפציעות הללו הוא אותנטי. עולה מהמחקר שהשחקניות לא מזייפות פציעות באותו שיעור כמו השחקנים".

 

רוזנבאום טוען כי בשנת 2008, פיפ"א הוציא הנחיות שקראו ל"משפחת הכדורגל להתאחד ולגנות זיוף פציעות ולעבוד ביחד כדי לעקור את הרמאות הזו מהמשחק". תוצאות מחקר שנערך על ידי רוזנבאום ב-2010 הצביעו על כך שזיוף או הגזמה של פציעה ברמה הבינלאומית של כדורגל הגברים עשויה להתגלות כבעיה אמיתית. הוא מקווה שהמחקר שלו יעזור לקבוע אם זיוף פציעה בכדורגל נובעת מאופי המשחק או שהתופעה ספציפית לשחקנים מסוג מסוים.

 

עבור המחקר האחרון, צפו החוקרים ב-47 משחקים מצולמים משני טורנירים בינלאומיים לנשים, זאת כדי לזהות תקריות שבהן השחקניות התנהגו כאילו נפצעו. הפציעות נחשבו "מוחלטות" אם השחקנית פרשה בתוך חמש דקות או שירד דם, שאר התקריות נחשבו "מוטלות בספק". נקלטו 270 פציעות, שיעור של 5.47 למשחק. שיעור הפציעות ה"מוחלטות" עמד על 0.78 בלבד למשחק בהשוואה ל-4.96 פציעות "מוטלות בספק".

 

"אף שקשה היה לקבוע בוודאות אם שחקנית סבלה מפציעה אמיתית או שזייפה או הגזימה אחת, מצאנו שרק 13.7% מהפציעות עמדו בקריטריונים שלנו לפציעה "מוחלטת", הסביר רוזנבאום. "יש לקחת בחשבון גם שבאליפות העולם של 2007 מצאנו 6 פציעות בכל משחק, בעוד שרופאי הקבוצות דיווחו על 2.3 פציעות למשחק, כך שנראה שיש זיופים במשחק של הנשים".

 

המחקר של רוזנבאום מצביע על כך שתקריות הפציעות אצל הנשים הן שכיחות פחות מאשר אצל הגברים, ומופיעות בשיעור של 5.74 למשחק בהשוואה ל-11.26 למשחק אצל הגברים. אחוז הפציעות "המוחלטות" היה גבוה פי קרוב ל-2 אצל הנשים - 13.7% מול 7.2% לגברים.

 

לדברי רוזנבאום הפציעות ה"מוטלות בספק", לרוב יהיו קשורות יותר למגע ולעונשים מהשופט מאשר פציעות "מוחלטות", שעשויות להצביע על כך שהשחקנים עשויים להשתמש במצבים הללו כדי לנסות ולהונות את השופטים. אין הוכחות לכך שקבוצות שנוהגות כך לעיתים קרובות זכו יותר פעמים, ולא נמצאו ראיות לכך שהשחקנים משתמשים בזיופי הפציעות כדי לנסות לנוח או להעביר זמן.

 

"בסופו של דבר, אני חושב שמחקר זה מראה שישנה סבירות נמוכה יותר שנשים יזייפו פציעה במשחק כדורגל", מסכם רוזנבאום. "מה שאינו ברור הוא האם זיוף פציעה משמש להשגת יתרון טקטי. רק השחקנים עצמם יודעים את התשובה לכך". 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x