שיא הכנסות מחסויות ראשיות בפרמיירליג
ההכנסות מחסויות חולצה בפרמיירליג עלו ב-18.65 מיליון דולר לשיא כל הזמנים - 165.75 מיליון ליש"ט
ההכנסה המשולבת של 20 קבוצות הפרמיירליג מחוזי ספונסרשיפ לחולצות, הביסה שוב את האינפלציה, לאחר שעלתה העונה ב-18.65 מיליון ליש"ט בהשוואה לשנה שעברה לשיא של 165.75 מיליון ליש"ט. כך על פי בדיקה של sportingintelligence.com.
בקרב החוזים החדשים ניתן למנות מספר זוכות ומנגד כמה קבוצות שההכנסות שלהן הצטמצמו. עלייה בהכנסות הכוללות מחוזי ספונסרשיפ מאשרת מחדש את החוזק של הפרמיירליג כפלטפורמה לקידום מוצרים ומאפשרת למספר קבוצות להרוויח על אף חוסר הוודאות המאפיין את האווירה הכלכלית.
- מועדוני אירופה עקפו את מחסום ה-500 מיליון יורו בחוזי חסות לחולצות
- פרמיירליג: צמיחה של 25% בחסויות חולצה
- הפרמיירליג מכניסה הכי הרבה באירופה מחסויות לבוש
הזינוק הגדול ביותר בהכנסות מחוזי חולצות נרשם העונה בארסנל, שבעבר הרוויחה רק 5.5 מיליון ליש"ט מהחוזה המפורסם שלהם עם אמירייטס. החוזה נפתח מחדש ועודכן כך שכעת השווי עומד על 30 מיליון ליש"ט בשנה, זינוק של 24.5 מיליון ליש"ט. עליות נוספות נרשמו גם בטוטנהאם (שני חוזי חולצות בשווי 19 מיליון ליש"ט), צ'לסי, סטוק, ווסטהאם, סוונסי ופולהאם.
לעומת זאת, שלוש קבוצות חוו ירידות בשווי העסקאות שלהן. ההתקשרות המדוברת של סנדרלנד עם Invest in Africa, שנחשבה כשווה 20 מיליון ליש"ט בשנה, הסתיימה לאחר שנה אחת בלבד והקבוצה החליפה אותם בחברת המזון הדרום אפריקאית בידווסט עבור קרוב ל-5 מיליון ליש"ט בשנה.
סנדלנד אמנם קרוב לוודאי שהרוויחה הרבה פחות מ-20 מיליון ליש"ט מ- Invest in Africa, אך למטרות "חשבונאות" ועקביות, נחשב זאת כירידה שנתית של 15 מיליון ליש"ט.
החוזה השנוי במחלוקת של ניוקאסל עם חברת ההלוואות לטווח קצר וונגה, שתקף לארבע שנים בשווי 24 מיליון ליש"ט, עלה לכותרות בחודשי הקיץ, במיוחד לאחר שהחלוץ פאפיס סיסה סירב ללבוש את החולצה מטעמים דתיים ומוסריים. השווי של העסקה מייצג ירידה שנתית של 4 מיליון ליש"ט מהחוזה של העונה שעברה עם וירג'ן מוני של ריצ'רד ברנסון.
אסטון וילה ספגו ירידה שנתית של 3 מיליון ליש"ט, לאחר החלפת ג'נטינג עם Dafabet.com, בעסקה המוערכת בשווי של 5 מיליון ליש"ט בשנה.
הסכום הסופי של 166 מיליון ליש"ט היה יכול להיות אף גבוה יותר לו היו כוללים את הסכם ציוד האימונים בשווי 19 מיליון ליש"ט בשנה של מנצ'סטר יונייטד עם AON (זאת בנוסף להסכם הציוד הראשי). הסכם ציוד האימונים מחליף את ההסכם הקודם בשווי 10 מיליון ליש"ט בשנה עם DHL. כמה קבוצות נוספות בפרמיירליג ככל הנראה מנסות להשיג עסקאות זהות. בעונה הבאה צפויה עלייה משמעותית נוספת בסכום הכולל, זאת מכיוון שאז יצא לדרך הסכם החולצות של מנצ'סטר יונייטד עם שברולט, הנאמד בשווי מעורר הערכה של 52 מיליון ליש"ט בשנה, שיהוו עלייה של 30 מיליון ליש"ט בשנה לעומת ההסכם הנוכחי עם AON.
המשיכה העולמית של הפרמיירליג באה לידי ביטוי גם בעלייה במספר החברות הזרות שממשיכות לעטר את חולצות הקבוצות. העונה הנוכחית, חולצות של 10 קבוצות יכללו שמות של חברות זרות, זאת לעומת 7 בעונה שעברה. יש ייצוג לחברות מהאמירויות, דרום קוריאה, ארצות הברית, הפיליפינים, דרום אפריקה, תאילנד וסין.
חברות הימורים ממשיכות להיות בעלות נוכחות גבוהה בפרמיירליג. העונה, שלוש קבוצות יעטו חולצות המעוטרות בשמות של חברות הימורים: אסטון וילה (Dafabet.com), פולהאם (Marathonbet) וסטוק (Bet265), זאת לעומת חמש קבוצות בעונה שעברה. מצד שני, מספר החוזים עם חברות הלוואות לטווח קצר השנויות במחלוקת זינק מאפס לשתיים, עם וונגה בניוקאסל ו-Cash Converters (שמפעילה גם בית משכון) בהול סיטי.