לה ליגה תפתח נציגות בהודו
כמו כן, ליגת הכדורגל של ספרד שוקלת הצעות בגובה 35 מיליון יורו (39 מיליון דולר) בעונה משני ספונסרים פוטנציאליים
נשיא הליגה חאבייר טבאס חשף כי לה ליגה תפתח משרדים בהודו. בראיון לעיתון ההודי אקונומיק טיימס, טבאס הסביר כי המהלך נועד להעלות את הפופולאריות של לה ליגה בהודו ולתרום לצמיחה הכוללת של הליגה במדינה.
- לה ליגה: ברצלונה וריאל מדריד קיבלו 22% מהכנסות זכויות השידור
- ולנסיה רכשה קבוצת גיימרים מקצועיים
- חוט שדרה כחול-ארגמן
"הודו היא שוק אסטרטגי חושב ללה ליגה ואנחנו מקווים לצמוח בהודו ולהפוך אותה לליגה הגדולה בעולם". אמר טבאס. "אנחנו יכולים לעזור גם בצמיחה של הכדורגל ההודי. נפתח משרדים בהודו בספטמבר ונעסיק אנשים שיתחילו לעבוד על צמיחת הליגה במדינה".
טבאס אישר עוד כי משחקי ראווה בכיכובם של שחקנים לשעבר ומשחקי ידידות של קבוצות הלה ליגה יאורגנו בהודו.
"נשקיע בהון האנושי", אמר. "נביא גם אגדות כמו ראול, קרלוס פויול, לואיס פיגו ואחרים שישחקו במשחקים של אגדות ונוכל להטיס גם קבוצות שיקיימו שם משחקי ראווה".
בנוסף, הליגה הספרדית תשקיע בכדורגל החובבים בהודו, אף שטבאס לא הצליח לספק נתון לגבי רמת ההשקעה הפיננסית. "אנחנו רוצים להושיט יד לצעירים הנחשלים. קשה לכמת את גובה ההשקעה בשלב זה, אך בהתבסס על האופן בו היוזמות הללו יתקבלו, נחשב את זה".
כמו כן, ליגת הכדורגל של ספרד שוקלת הצעות בגובה 35 מיליון יורו (39 מיליון דולר) בעונה משני ספונסרים פוטנציאליים.
לה ליגה, שהקבוצות הבכירות שלה ברצלונה וריאל מדריד האפילו עליה, מעוניינות כעת להפוך למותג עולמי כמו הפרמיירליג האנגלית, וסמנכ"ל השיווק של הליגה אדולפו בארה סייר בשנה האחרונה ברחבי העולם בחיפוש אחר שותפות עסקיות. לדבריו, הליגה תחליט האם לקבל את אחת משתי ההצעות עד סוף יולי. אפשרות נוספת היא ללכת בעקבות הפרמיירליג ושיהיה "מותג נקי".
"עוד לא החלטנו אם נמכור זכויות שם ללה ליגה, אך למרבה המזל יש לנו על השולחן שתי הצעות", הסביר. הוא הוסיף כי ההחלטה תהיה תלויה במידה שבה החברות – אחת ספרדייה והשנייה זרה – יעזרו לקדם את הליגה מחוץ לספרד. בפרמיירליג החליטו לא להחליף את הספונסר הוותיק ברקליס שהחוזה איתו הסתיים.
חשיפה עולמית היא שאיפה חדשה עבור הכדורגל הספרדי. עד לאחרונה האסטרטגיה העסקית של הליגה הייתה פרובינציאלית ביותר, זאת על אף שהקבוצות שלה מדורגות בין הטובות באירופה. כל מועדון היה אחראי על מכירת חוזי ספונסרשייפ ושידור, וכמעט ולא חלקו ביניהן בהכנסות. אולם, הקבוצות הבכירות כמו ריאל מדריד וברצלונה התעשרו בעוד שהקבוצות הקטנות יותר השתרכו מאחור, כשחלקן התקרבו לפשיטת רגל לאחר המשבר הפיננסי של 2008. לפני שלוש שנים הוסכם על חוזה מכירה קיבוצי, שכולל חוזי שידור וחלק מכספי הספונסרשייפ.
""האם המותג הזה יסייע לנו וכמה הם מתכוונים להשקיע בקידום הליגה?" הסביר בארה את הדרישות. חוזה הספונסרשייפ הקודם של הליגה עם בנקו בילבאו ויסקאיה ארחנטריה הסתיים בסוף העונה שעברה.
בלה ליגה משחקים כמה מהשחקנים הטובים בעולם, ביניהם ליונל מסי וכריסטיאנו רונאלדו, והקבוצות שלה זכו בשתי תחרויות הקבוצות הבכירות באירופה.
מוקדם יותר השבוע הליגה הכריזה כי חידשה את השותפות עם נייקי, במסגרתה תספק החברה האמריקאית כדורים עד 2019. בארה הוסיף כי בשבוע הבא יחשפו כי יצרנית השעונים טאג הויר היא שותפת השעונים הרשמית של הליגה.