$
חברה וסביבה

התמונות שחושפות את המציאות: כך נראית השחיתות ברחבי העולם

ילדים שעובדים בעבודת דחק כי החוק לא נאכף, אזורים מוכי בצורת בשל שיקולים פסולים של פוליטיקאים ושטחים פרטיים שנמכרו לחברות זרות - הצילומים בתחרות של רויטרס וארגון שקיפות בינלאומית מספקים המחשה חדה וברורה של תוצאות השחיתות

שירות כלכליסט 11:0729.08.15

לקראת הוועידה הבינלאומית למלחמה בשחיתות, שתתקיים השבוע במלזיה, חברו סוכנות החדשות רויטרס וארגון "שקיפות בינלאומית" (Transparency International ) לקיום תחרות צילומים עולמית בה התבקשו המשתתפים לצלם את פניה של השחיתות או את תוצאותיה במדינות שלהם. למעלה מ-1,500 צילומים מכל העולם הוגשו לתחרות - הצילומים חשפו אי צדק חברתי, עבודת ילדים, ניצול השכבות החלשות וגם את הפעילים המנסים להילחם בתופעות השחיתות.

 

התחרות חולקה לשתי קטגוריות - צילומים שצילמו צעירים עד גיל 30 וצילומים ששלחו צלמים מבוגרים ומקצועיים. לפניכם התמונות שזכו במקומות הראשונים בכל קטגוריה:

  

נערה צעירה עובדת במפעל למחזור פלסטיק בדאקה בבנגלדש. ב-2006 הועבר חוק המגביל את גיל התעסוקה מ-14, אולם בעיית תעסוקת ילדים עודנה קשה במדינה. 93% ממעסיקי הילדים אינם עושים זאת רשמית והילדים עובדים במקומות כגון מפעלים זעירים וסדנאות עבודה, ברחובות או בבתים. תמונה זו זכתה במקום הראשון בתחרות.

 

 צילום: A.M Ahad

 

 

ילדה צעירה בהודו משקה את מה שנותר ממפעל צמחים שנהרס בבצורת. חרף ההבטחות לאספקת מים לחקלאות וגל התאבדות של חקלאים, המנהיגים המקומיים היטו את המים למפעלי תעשייה.

 

   צילום: Dipayan Bhar

 

 

בדרום אפריקה, מים הם בבחינת מוצר לוקסוס - 21 שנה לאחר הפיכת המדינה לדמוקרטיה רבים עודם ממתינים לברזים ולמערכות ביוב. הברזים התקינים היחידים בשכונה נמצאים במרחק רב ואיסוף המים הוא משימה קשה לזקנים. הילדים חשופים למחלות ולמפגעים בטיחותיים. הכספים שנועדו לסייע לאוכלוסייה החלשה מוצאים את דרכם לכיסי הפוליטיקאים.

 

 

 צילום: Tony Maake

 

תלמידים לומדים בכיתות לא מוגנות בבנגלדש - זאת לאחר שפוליטיקאי מקומי השתלט באופן בלתי חוקי על שטחי בית הספר ופינה את התלמידים מהכיתות.

 

 

 צילום: Sony Ramany

 

"הממחזרים של פורט-או-פרינס"- במשך שנים ממשלת האיטי מתחייבת לנקות את העיר ואת שכונות העוני. תמונה זו צולמה רק כ-6 קילומטרים מחוץ לבירת האיטי ואין עדויות לפתרונות בתחום האשפה או להפרדת פסולת רעילה שמושלכת למקום מידי יום על ידי חברות אשפה פיראטיות. "אומרים שלא משליכים לפה פסולת רעילה אבל אנו יודעים שזה לא נכון", אומר אחד מה"ממחזרים" - בחור לבוש קפוצ'ון שהפך את המטמנה לביתו.

 

 

 צילום: Giles Clarke

 

בת שבט וחיית המחמד שלה הולכים במטע הצחיח בפרברי העיר מלווה, הודו - עוד קורבן של השילוב בין בצורת ושחיתות. הממשלה ומנהיגי המדינה מסרבים לנתק עצמם מהעסקאות המושחתות בנוגע לזכויות על האדמה והמים הניתנות לחברות גדולות שמתעלמות מגורל החקלאים ותושבי הכפר הנאבקים תחת תנאי הבצורת.

 

 

 צילום: Pushpendra Maheshwari

 

הזכות למי שתייה ראויים נשללת לעתים קרובות מאוכלוסיות פריפריאליות בעולם כולו - תמונה זו מציגה בן כפר חוצה שטח מוצף מים ובידיו כלי מפח המלא במי שתייה. גשמי המונסון הציפו את הכפר אולם הוא נאלץ ללכת מרחק גדול כדי לשאוב מים ממשאבה ידנית רחוקה.

 

 

 צילום: Somenath Mukhopadhyay

 

ג'ון הוא ממחוז צ'ין במיאנמר וזוהי משרתו הנוספת - הוא אומר שהוא בן 19 אולם הוא לא נראה כך. הוא חולם לעבוד במלזיה במשך 10 שנים כדי לחסוך כסף ולרכוש סירת דיג קטנה ולפתוח עסק לדיג. אחרי שלטון בן 52 שנה, הממשל הצבאי במדינה עדיין שולט בכל מה שקורה בה. השחיתות היא הבעיה מספר אחת בעסקים. אתר בנייה זה משלם לעובדיו 2.5 דולר ליום עבודה מפרך בן 12 שעות. מנהל העבודה אומר: "אין כסף, כל הכסף נשאר למעלה".

 

 צילום: Dejan Petrovic

 

 

תמונה זו צולמה ביער פריי לאנג בקמבודיה - קול היא חקלאית ופעילה קומוניסטית בת 52. היא שייכת לארגון נשים הנלחמת להחזיר לידיהן את אדמתם, שממנה - על פי קול - הממשלה פינתה אותן כדי למכור אותה לחברות זרות. בתמונה זו היא עומדת בראש ערימת עצים שהייתה פעם חורשה שבה התגוררה מאז ילדותה.מהרגע שהאדמה והחורשות נמכרו לחברות זרות, משתמשות החברות בשטחים לגידול קני סוכר ועצי גומי, המניבים רווחים לפוליטיקאים ולצבא.

 

 

 צילום: David Rengel

 

ילדים אלו מהפיליפינים אמורים להיות בבית הספר כדי ללמוד למען עתידם - אולם העוני השורר מאלץ אותם לחטט בערימות אשפה כדי להוסיף להכנסת המשפחה, בעודם נאבקים לשרוד.

 

 צילום: Danny Victoriano

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x