הזמנים השתנו: בג'נרל מוטורס מחמיאים לעמק הסיליקון
באופן נדיר, בכיר בחברה הכיר בתרומתן הגדולה של טסלה וגוגל לקידום מהיר של תעשיית הרכב העולמית בכלל ושל GM בפרט בתחום הרכב ללא נהג
ג'נרל מוטורס מחמיאה למתחרות מעולם הטכנולוגיה. משפט שהיה בלתי אפשרי עד לא מכבר. אלא שעוצמתה של יצרנית המכוניות הגדולה בארה"ב כבר אינה כשהיתה, וגם שוק הרכב העולמי משנה את פניו.
- מה צריך כדי ליצור מכונית ללא נהג
- מי מנצח בקרב על פיתוח מכונית ללא נהג: יצרניות הרכב או חברות הסטארט-אפ?
- מהשנה הבאה: מוניות ללא נהג יתחילו להסיע נוסעים ביפן
ריצ'אד הולמן (Richard Holman) אחד מוותיקי החברה המנהל את חטיבת המגמות העתידיות בג'נרל מוטורס (foresight and trends), שיבח אתמול כמה מהחברות הגדולות בעמק הסיליקון על תפקידן המרכזי בהאצת פיתוח מכונית שאינה נדרשת לנהג.
בכנס שנערך בדטרויט אמר הולמן כי עד לפני שלוש שנים, במרבית החברות של תעשיית הרכב רווחה ההערכה כי מכונית ללא נהג (בעלת יכולת נהיגה עצמית) תוכל לעלות על הכביש ולהפוך למסחרית סביב שנת 2035.
המצב השתנה לחלוטין. לדבריו, "נכון להיום מאמינים בענף שהטכנולוגיה הנדרשת למכונית שכזו תוכל להגיע למיצוי כבר בשנת 2020, אם לא לפני כן".
הולמן ציין כי בג'נרל מוטורס, כמו גם ביצרניות האחרות, עובדים כבר כמה שנים על פרויקט מכונית ללא נהג. ואולם, הדגיש, את הקרדיט המרכזי לדחיפת התעשייה קדימה יש לתת לגוגל וטסלה, לנוכח ההשקעה האדירה שלהן בתחום זה.
דברי הולמן נחשבים לנדירים לא רק מבחינת GM. בכירי תעשיית הרכב של דטרויט מיעטו מאוד להכיר בהשפעה הגדולה של חברות הטכנולוגיה על הענף שבו שלטו לאורך זמן.