אזור הנוחות של טראמפ: יועציו הכלכליים הם גם תורמיו
האתר פוליטיקו חשף כי חמישה מבין 13 היועצים תרמו כ־400 אלף דולר כל אחד לקמפיין של המועמד הרפובליקני לנשיאות ארה"ב. היום חשף טראמפ חלק ממהלכיו הכלכליים המתוכננים, ובהם הקלה ברגולציה על עסקים קטנים וביטול מס עיזבון
דונלד טראמפ, המתמודד על נשיאות ארה"ב מטעם המפלגה הרפובליקנית, חשף בסוף השבוע את רשימת היועצים הכלכליים שלו. באופן לא מפתיע, הרשימה מורכבת מ־13 גברים, רובם מיליארדרים.
- המצע הכלכלי של טראמפ: מס חברות מופחת, וביטול מס עיזבון
- באפט תוקף את טראמפ: "קוף היה משיג ביצועים טובים יותר"
- ההימור הבטוח של ולדימיר פוטין
עם זאת, באתר פוליטיקו חשפו עתה כי חמישה מביניהם גם תורמים לקמפיין של טראמפ, ובחישוב מצרפי תרמו מעל 2 מיליון דולר.
אף שטראמפ שיבח ביום שישי את "הניסיון וההצלחה חסרי התקדים" של היועצים, הוא נמנע מאזכור התרומות הפיננסיות שלהם, לו עצמו. הבולט מביניהם הוא סטיבן מנוחין, יו"ר ומנכ"ל חברת ניהול הנכסים דיון קפיטל ומנהל הפיננסים הארצי של טראמפ. מנוחין תרם לטראמפ בסוף יוני 425 אלף דולר. מנוחין, לשעבר ראש מחלקת המשכנתאות בגולדמן זאקס, שעבד בבנק 17 שנים, הפיק גם כמה סרטים, ובהם "צלף אמריקאי" ו"לגו: הסרט".
מלבד מנוחין, גם סטיבן פיינברג, מייסד ומנכ"ל קרן סרברוס, נבחר לשמש כיועץ כלכלי לאחר שתרם 339,400 דולר ל"טראמפ ויקטורי", חשבון גיוס התרומות המשותף שהקים מטה טראמפ עם המפלגה הרפובליקנית. אשתו תרמה סכום זהה. יועצים נוספים שתרמו לטראמפ הם המשקיע המיליארדר ושחקן הפוקר אנדי ביל, שתרם 449,400 דולר, הסכום החוקי הגבוה ביותר שאדם פרטי יכול לתרום; טום ברק שתרם מעל 399 אלף דולר; והווארד לורבר, נשיא ומנכ"ל וקטור גרופ, שתרם 100 אלף דולר.
ג'ון פולסון, נשיא ומנכ"ל חברת השקעות פולסון, שהונו נאמד ב־9.8 מיליארד דולר, הוא אחד השמות המוכרים בקרב היועצים. הוא אמנם טרם מופיע במסמכים הרשמיים כאחד התורמים, אך ביוני השתתף בארוחת גיוס תרומות שעלות ההשתתפות בה היתה 50 אלף דולר לאדם. בדומה, טייקון הנפט הרולד האם, גם כן אחד היועצים, טען בעבר כי בכוונתו לכתוב צ'קים לוועדה הלאומית הרפובליקנית לטובת טראמפ. זאת על אף שבשנה שעברה שילם לגרושתו קרוב למיליארד דולר במסגרת הסכם הגירושים. האם נחשב כאחד המועמדים לתפקיד שר האנרגיה בממשל טראמפ.
בתוך כך, היום (ב') חשף טראמפ בדטרויט חלק מהצעדים הכלכליים שהוא מתכנן אם ייבחר, ובהם הקלה ברגולציה על עסקים קטנים והימנעות מהחלת רגולציות חדשות על המערכת הפיננסית, עד שהכלכלה לא תפגין "צמיחה משמעותית". דבריו אמורים לבדל אותו מיריבתו קלינטון, שלדבריו "מענישה" את הכלכלה האמריקאית. "הקצב שובר השיאים של רגולציות חדשות, העלאות מסים והגבלות על ייצור אנרגיה פרטי שהחילו אובמה וקלינטון" פגעו בדטרויט ובערים אחרות, טען. טראמפ הודיע עוד כי יבטל את מס העיזבון בגובה 40% על עיזבונות בשווי של יותר מ־5.45 מיליון דולר ליחיד ו־10.9 מיליון דולר לזוגות.