גזר הדין של קובי אלכסנדר: נידון למאסר של שנתיים וחצי
זהו אקורד הסיום של שערוריית הבקדייטינג שנחשפה בארה"ב בשנת 2006 ושבמסגרתה הורשע מייסד קומברס בתרמית בניירות ערך; בתום ריצוי העונש יגורש אלכסנדר מארה"ב; עורך דינו ל"כלכליסט": אני מרוצה מגזר הדין
אקורד הסיום לפרשת תרמית הבקדייטינג: שופט בית המשפט הפדרלי בניו יורק, ניקולס גארופיס, גזר היום (ה') על מייסד חברת קומברס, קובי אלכסנדר, עונש מאסר של שנתיים וחצי. בתום ריצוי העונש יגורש אלכסנדר מארה"ב.
- בית המשפט בניו יורק יקבע היום את גזר דינו של קובי אלכסנדר
- תצהירים מהכלא: מה הביא את קובי אלכסנדר להימלט לנמיביה?
- קובי אלכסנדר מבקש מבית המשפט בארה"ב שעונשו לא יעלה על שנתיים מאסר
עבירת התרמית בניירות ערך שבה הורשע אלכסנדר נושאת בצדה עונש מקסימלי של 10 שנות מאסר. באמצעות סנגוריו בנג'מן ברפמן וג'רמי טמקין ביקש אלכסנדר מבית המשפט להקל בעונשו ולהטיל עליו מאסר בפועל שינוע בין 18 ל־24 חודשים, והשופט אכן פסק לכיוון רף הענישה הנמוך. ברפמן מסר ל"כלכליסט" כי הוא מרוצה מגזר הדין.
חשש מ-25 שנות מאסר
שערוריית הבקדייטינג שנחשפה בארה"ב בשנת 2006, וגזר הדין מגיע עשר שנים לאחר שאלכסנדר, שחשש לדבריו מעונש של 25 שנות מאסר, נמלט לנמיביה שבאפריקה. זאת כדי להימנע מהעמדתו לדין בפרשה שטלטלה אז את וול סטריט ולאחר שהוחלט להגיש נגדו כתב אישום ב-35 סעיפי אישום הנוגעים ל"תארוך לאחור" של אופציות למניות שחילקה קומברס לעובדיה ואשר הוערכו במיליוני דולרים.
אלכסנדר שב לארה"ב בחודש אוגוסט 2016 בעקבות הסדר טיעון עם התביעה בניו יורק, שלפיו מכתב האישום המקורי שהוגש נגדו יימחקו סעיפים כמו הלבנת הון, תשלום שוחד ושיבוש הליכי משפט. מאז הורשע בביצוע התרמית בסוף חודש אוגוסט, הוא שוהה בכלא הפדרלי מטרופולין בברוקלין.
פרשת הבקדייטינג נחשפה בעקבות תחקיר של העיתון "הוול סטריט ג'ורנל". התחקיר, שהתבסס על מחקר אקדמי, העלה כי כ־2,000 חברות טכנולוגיה שנסחרות בארה"ב שינו את תאריכי הקצאת האופציות לעובדים ולמנהלים במטרה להגדיל את הרווחים ממימושן במשך כ־15 שנה עד 2002.
בתצהיר בן 102 עמודים שהגיש אלכסנדר לפני מספר חודשים לבית המשפט בארה"ב בשלב הטיעונים לעונשו, ופורסם ב"כלכליסט", הוא גולל את השתלשלות הפרשה מנקודת מבטו.
"קובי מכיר בכך שהחלטתו לעבור לנמיביה בשנת 2006 ולהישאר שם בלתי ניתנת להגנה", נכתב באותו תצהיר, "הוא מאשים את עצמו על קבלת ההחלטה הזו, ולא מתרץ אותה. עם זאת, אנחנו חושבים שחשוב לשים את ההחלטה הזו בתוך הקונטקסט הנכון".