30 דקות או פחות
"מי שיצא מ-8200 לא מקבל 100 אלף שקל בחודש, הפרסומים לא קשורים למציאות"
המשכורות בהייטק יפות אבל לא צריך להיסחף, לא כל פנייה לגיוס בלינקדאין היא מ"הד האנטר" וכמה זמן צריך להישאר במקום עבודה? אלינור בת-גנשטיין, מנכ"לית קומיוניטק, מגיעה לפודקאסט "30 דקות או פחות" ועושה סדר
"הסכומים שמפרסמים לגבי השכר בהייטק לא קשורים למציאות. מתכנת שיצא מ-8200 לא מקבל שכר של 100 אלף שקל בחודש", כך קובעת אלינור בת-גנשטיין, מנכ"לית חברת קומיוניטק, שמתמחה בגיוס ואיתור מועמדים למגוון תפקידים בחברות הייטק.
- מיעוט בהייטק: מתכנתות מרוויחות 76% מגברים
- סקר: 88% מהעובדים היו מוותרים על קידום בשביל זמן עם המשפחה
- אינטל ישראל תחלק לאלפי עובדים בונוס של שלוש משכורות
לדבריה, "פרסומים כאלה יוצרים תסכול גדול לעובדים בהייטק: כשמספרים על סכומים של 80 ו-100 אלף שקל בחודש למי שיצא מהצבא, עובדים שלמדו באוניברסיטה והשקיעו זמן כדי להתקדם יודעים שהם לא יגיעו לסכום כזה. אין בכלל משכורות כאלה. אני בעיקר מגייסת מנהלי מוצר בכירים, וכדי להגיע לתפקיד כזה צריך לעבור כמה שנים בפיתוח - אצלי זה לא מגיע למספרים האלה".
לפרקים נוספים של הפודקאסט "30 דקות או פחות" ליחצו כאן
בת-גנשטיין עושה סדר לא רק במשכורות: "אנשים מקבלים פנייה בלינקדאין ואומרים "קיבלתי פנייה מהד האנטר' (צייד ראשים) - אז לא, קיבלת פנייה ממגייסת. ללינקדאין יש כלי מיוחד לגיוס עובדים, עבדתי איתו רק לתקופת ניסיון, אבל אני בכלל לא משתמשת בו כדי לפנות אל מועמדים".
בראיון מרתק לפודקאסט "30 דקות או פחות" מספרת בת-גנשטיין לאיזה משכורות כן אפשר לצפות בהייטק, מה ההמלצה שלה לתקופת המינימום במקום עבודה עבור עובדים שכל הזמן קופצים בין משרות, למה לא כדאי לכתוב בלינקדאין שאתם פנויים להצעות וגם נותנת כמה טיפים למנהלים שעורכים ראיונות עבודה.
מראיינים:
נבות וולק, איש הייטק.
אביב פרנקל, איש התקשורת וסטארט-אפיסט.