ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

The Big e

"אנחנו בישראל יוצרים תעשייה שלמה שמניעה את עולם הסחר העולמי"

כך לדברי ד"ר נמרוד קוזלובסקי, עו"ד, שותף בקרן הון סיכון JVP, בוועידת e-Commerce של כלכליסט. לדבריו, "האתגרים הגדולים הוא להבין איך טכנולוגיה של תחום אחד הולכת לשנות תחום אחר"

עומר כביר 13:2005.06.17

"בגלל הידע הטכנולוגי העתיר שלנו בטכנולוגיית ליבה, שחלקן פותחו למטרות צבאיות, אנחנו יוצרים בישראל תעשייה שלמה שמניעה את עולם הסחר העולמי" – כך אמר ד"ר נמרוד קוזלובסקי, עו"ד, שותף־יזמות בקרן הון סיכון JVP ושותף במשרד עוה"ד הרצוג, פוקס, נאמן ושות', בוועידת ה-e-Commerce של "כלכליסט", שנערכת היום בגני התערוכה בתל אביב. "כבר בעתיד הקרוב נראה טכנולוגיות ישראליות חדשות שיחוללו את מהפכת הסחר הבאה. החברות הגדולות בעולם מגיעות לישראל כי הן מבינות שכאן נמצאת הליבה הטכנולוגית שתשנה את חווית הסחר העתידית".

 

 


 

את הרצאתו פתח קוזלובסקי בהסבר על הקושי לחזות את הצפוי להתרחש בעולם הטכנולוגיה. "תמיד שואלים משקיעים, 'איך הולך להשתנות העתיד כתוצאה מטכנולוגיה?' הניסיון מלמד שרוב הזמן המשקיעים טועים", הוא אמר. "לפני כמה שנים דיברו על מחשוב לביש והיו השקעות ענק בתחום. אבל היום אין כמעט השקעות, התחום כשל. לפני כמה שנים דיברו על פרסומות ממוקדת לאדם בזמן אמת, על בסיס מדיע אישי, שיקלעו לאדם וטעמו. שוב טעינו והשקעות ירדו לטמיון בגלל קונסולידציה של תחום הפרסום ברשת לשני שחקנים גדולים – גוגל ופייסבוק. גם באקדמיה טעו. לפני 20 שנה חשבו שזה סוף עידן המתווכים. שוב טעינו בגדול, המתווכים עלו בעצמה שלהם והם חזקים מאי פעם. 50% מהסחר המקוון מתבצע באמזון, כמעט כל הזמנת המלונות מתבצעת דרך פרייס ליין ודומיו".

 

קוזלובסקי הודה שאכן, אין למשקיעים את התשובות, אך הוסיף: "מה שכן אפשר לעשות זה לדבר על טכנולוגיות הליבה שיניעו את העתיד. במדינת ישראל מפתחים טכנולוגיות ליבה כאלו, את הלב הטכנולוגי של עולם הדיגיטלי, ורבות מהן משנות ענפים שלמים, כולל מסחר מקוון. אחד האתגרים הגדולים הוא להבין איך טכנולוגיה של תחום אחד הולכת לשנות תחום אחר.

 

 

ד״ר נמרוד קוזלובסקי ד״ר נמרוד קוזלובסקי צילום: צביקה טישלר

 

"אנחנו בליבה של מרכזי הסחר הגדולים בגלל טכנולוגיות הליבה שאנחנו מפתחים – טכנולוגיות מציאות מדומה (VR) ומציאות מוגברת (AR), ראיית מחשב, הדפסה תלת ממדית, חיישנים חכמים, ועוד. הם משנות את כל השורש של עולם הסחר, מפס הייצור, דרך הקשר הייצור להפצה, ועד האספקה וחוויית הצריכה.

 

"למשל AR. הטכנולוגיה הזו מאפשרת לקבל מידע על סביבת המציאות, מידע שמספר לי מה אני רואה. למה ישראל מובילה? כי אנחנו הרבה מפתחים טכנולוגיות כאלו כדי לשפר את זירת הקרב. זה עולם שיהפוך לזירת מסחר. טכנולוגיות ראיית מחשב, שבעבר שימשו כדי ללמד מחשב איך לראות את הסביבה, משנות עכשיו את עולם המסחר. כשמלמדים מחשב איך לראות את הסביבה ולהבין מה החפץ שהוא רואה, האם זה רהיט או שמלה, למצוא את המוצר ולתת לי מידע עליו, זה ישנה את המציאות. המעבדות המובילות בעולם בתחום נמצאות בישראל, בטכניון.

 

"תחום אחר זה האינטרנט של הדברים, אותם חפצים חכמים שפועלים ברשת ויוכלים לקיים אינטראקציות. למשל, מדף חכם בסופר. במקום סדרן שמחפש אילו מוצרים לשים, המדף החכם יודע איך נראים הביקושים, איזה מוצר חסר ואיזו הזמנה לעשות. עוד דוגמה היא מקרר חכם שיודע לזהות ברקודים, ולהזמין ישירות מוצרים חסרים. למה ישראל מובילה? כי אנחנו מעצמה בתחום של חפצים חכמים.

 

"הדפסת תלת ממד תאפשר לייצר חוויית סחר אחרת לחלוטין. אפשר להתאים בזמן אמת מוצר שמיוצר רק לי. יש קהילה שלמה של מעצבים שבונים מוצרים שאפשר להזמין בלחיצת כפתור. חברה ישראלית פתחה פלטפורמה שמאפשרת לכל מעצב ליצור מוצר ולהדפיס אותו בלחיצה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x