מייסד "אושר עד": אין אצלנו טריקים כמו קופונים, מועדון או הנחות - אצלנו הכל פשוט, פשוט"
אריה בוים בכנס פסגות 360 של כלכליסט: "הספקים צריכים להתמודד עם שחיקה של 5% ואנחנו כבר רואים בעיניים שלהם שהם לא יכולים יותר"
מתי אתם לוחצים את הספק ומתי אתם סופגים את זה?
"אנחנו מסתכלים לו בעיניים. למשל בתחום הלחם אפשר לראות שהמאפיות מפסידות שנים, זה שקוף, אני רואה בדוחות של אנג'ל שנסחרת בבורסה ואני יודע שאין הבדל בינה לבין המאפיות האחרות".
אתה יודע לזהות מתי זה באמת לא יכול ומתי זה סיפור מקביל למה שהיה עם מחירי הקוטג'?
"כמובן".
"בלי טריקים ובלי שיטקים" זו האג'נדה של אושר עד ונראה שזה עובד להם לא רע. בוים סיפר על ה-DNA של החברה ואמר "אנחנו אנטי מורכבות, אנטי מסובכות ובעד שקיפות כמה שיותר גדולה. זה מתבטא באופן שבו אנחנו מציגים את המחירים למשל - אין אף פעם מחיר שונה מקוד לקוד ואין טריקים כמו קופנים, אין מועדון, אין הנחה פה ומחיר שם. הכל אצלנו פשוט, פשוט, פשוט".
בוים מתאר כי בתחילת דרכה כיוונה החברה לצרכן החרדי בתקופה שבה שוק המהדרין היה מצומצם. "עם השנים השוק החרדי התרחב ואיבד את האפיון היחודי שלו כמו משפחות גדולות. היום גם כמעט ואין מוצרים שהם לא מהדרין וגם אם יש הכשרות לא מייקרת באופן משמעותי, אז אין צורך בסופר שמביא רק אותם". כשנשאל מי קהל היעד שלו כיום השיב בוים "אנחנו פונים לשוק של חסכנים, לא מיעוטי יכולת, חסכנים".
בוים הוסיף על אופיה הייחודי של "אושר עד" ואמר כי "הלקוחות הקמעונאיים רוצים את כל הלקוחות אצלם. אם הם פותחים ב-7 אני פותח לא לפני 10 וחצי. אם הם מחזיקים במגוון שלהם 20 אלף פריטים אני מחזיק 5,000. אני יודע שיש לקוחות שלא יכנסו אלי כי הם לא מוצאים את מה שהם רוצים אבל התוצאה היא שעלויות התפעול שלי נמוכות יותר".
כל שאר הרשתות מתרחבות לתחומים שאינם קמעונאות: ברמי לוי טלוויזה וסלולר, בשופרסל פארם, תיירות ואשראי, מה הסיבה לזה לדעתך?
"מיצוי של יכולתם הקמעונאית בתחום המזון. הם מנסים להיכנס לתחומים שבהם יש סינרגיה כלשהי לפעילות שלהם אבל הקשר בין זה לקמעונאות קלאסית קלוש".
גם אתם תגיעו בשלב מסויים לרוויה הזאת, איך תתמודדו איתה?
"לכן התחלנו לפתח את העסק בארה"ב נכנסו עם סניף לברוקלין, בקרוב נגיע לניו ג'רזי, המכנה המשותף שאנחנו מחפשים זה קהילות יהודיות גדולות".