ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט מנהיגות הדור הבא פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 תשתיות לאומיות פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין InvestTech 2025 ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

מנהל אזור המזה"ת בפייפאל: "הצד של הלוגיסטיקה בישראל חייב להתייעל"

אפי דהן בוועידת כלכליסט: "רואים את זה כשמבקשים להזמין את הקניות מהסופר באינטרנט – ואז מגיע הטלפון הקבוע 'את זה אין, את זה אין, את זה יש. יהיה עיכוב'. דניאל כהן, שותף בקרן ויולה: "אנחנו לא רואים מצב שבו אנשים יוותרו לחלוטין על המימד הפיזי והיציאה אל מוקד הרכישה"

יואב סטולר 11:5929.10.18

 

 

אפי דהן, מנהל איזור מזרח אירופה, המזרח התיכון ואפריקה בפייפאל ודניאל כהן שותף בקרן ויולה ונצ'רס שוחחו בוועידת המובייל של "כלכליסט" על עתיד עולם הקמעונאות. בשיחה עם עומר כביר ניתחו השניים את המצב החדש בו טכנולוגיות בינה מלאכותית ורובוטיקה הופכות לזולות יותר ולנפוצות יותר וכיצד יעצבו עובדות אלה את עתיד הקמונעאות בכלל ובישראל בפרט.

 

מימין דניאל כהן ואפי דהן בשיחה עם עומר כביר מימין דניאל כהן ואפי דהן בשיחה עם עומר כביר צילום: עמית שעל

 

אחרי שאמזון כבר הוכיחה לנו לאחרונה כי סופה של הקופאית ומסדרי המדפים בסופר בהישג יד, דהן הסביר בוועידה כי יכולות אלו לא פותחו לצורכי מדע בלבד. כך, אמזון שמחזיקה במנוע המסחר המקוון החשוב בעולם מכוונת עצמה גם לחנות שליד הבית או העבודה. "קשה היום כבר להעביר את הקו במדויק בין האי-קומרס לאוף ליין. נוצרו הרבה חוויות קנייה שלא ברור האם הן אוף ליין או און ליין. כשאני מזמין את המוצר באפליקציה ומגיע לאסוף אותו מהחנות – זה אוף ליין, האמנם? אמזון מבינה את זה ובאה לתת את האפשרות לקנות בכל דרך שבה הצרכנים רוצים גם אם היא פיזית".

 

כהן מויולה הוסיף וחיזק את המשמעות שהייתה ועודנה לחוויית הרכישה הפיזית ללקוחות ולמנוע הצמיחה של הכלכלה. "בסופו של דבר אנשים רוצים לצאת מהבית, לראות לגעת, ולבלות. הפתרון הטכנולוגי בא ונותן חוויה משלימה, אבל אנחנו לא רואים מצב שבו אנשים יוותרו לחלוטין על המימד הפיזי והיציאה אל מוקד הרכישה. לקנות נייר טואלט בסופר זה לא חוויה, אבל לצאת ולראות את הבגד או הלובסטר זה צד אחר לגמרי של העניין".

 

אפי דהן התייחס בדבריו גם למצב תחום האי קומרס הישראלי כשהוא מצביע על צורך הכרחי להתעוררות ושינוי שיטת החשיבה המקומית בניהול המערכים הלוגיסטים. "80 אחוז מהישראלים כבר קונים באתרים בחו"ל, והרבה פעמים גם מקבלים את זה הביתה הרבה יותר מהר מאשר אם יזמינו באתרים ישראלים. הצד של הלוגיסטיקה הוא חשוב מאוד ובישראל הוא חייב להתייעל. אנחנו רואים את זה כשאנחנו מבקשים להזמין את הקניות מהסופר באינטרנט – ואז מגיע הטלפון הקבוע 'את זה אין, את זה אין, את זה יש. יהיה עיכוב'. הפן הזה חייב להשתנות כדי שזה יצליח ונוכל להתקדם".

 

לדבריו, ההבנה של חשיבות העניין חילחלה גם לשחקנים הישראלים, אולם באיחור ובקשיי קליטה. "כיום כבר כולם הבינו שמי שלא יהיה בתחום האי קומרס והמשלוחים לא יהיה רלוונטי אם קיים בכלל. אמנם הבינו באיחור במקרים רבים בשוק המקומי, אבל הם יודעים את זה ומסתכלים לשם. גם בדואר אנחנו רואים את השינוי המחשבתי, רק חבל שזה לא היה כבר עשור קודם".

 

דניאל כהן מויולה ונצ'רס אמר כי השוק הישראלי מפגר בתחום הסחר המקוון: "האי קומרס משמעותית מאחור. המצב הלוגיסטי בישראל הוא פשוט קטסטרופה, כשגם הקמעונאים הישראלים לא התרכזו והשקיעו בעניין האיקומרס. מנגד, גם החברות הבינלאומיות לא מסתכלות על ישראל באותו עניין רב כמו על שווקים מקבילים בחול".

 

בנוסף, התייחס כהן גם לשינויים שעתידה להביאה ההתקדמות הטכנולוגית לשוק העבודה ובייחוד לזה של הקמונעאות שמאופיין בחלקו בעובדים בלתי משכילים. "עולם התעסוקה עתיד להשתנות גם בחסות המעבר לרכישה באון ליין וההתנהלות הרובוטית-אוטומטית. דור העתיד צריך להכין את עצמו לקראת השינוי הזה, כי אנחנו רואים את זה כבר פה. כשזה מגיע לעובדים בלתי משכילים אנחנו רואים את זה כבר עכשיו בארצות הברית וזה ילך יגדל ויתרחב – בבוקר הם יוציאו את הכלב לאנשים, בצהריים ייתנו תמיכה במוקד ובערב ינהגו באובר ואולי בלילה יהיו במתחמי הבילוי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x