אמיר הרמתי: "אומרים שמידע הוא הנפט החדש, אבל הוא בעצם נפט גולמי שיש לזקקו"
הרמתי, שדיבר בוועידת ביג דאטה של "כלכליסט", הוא סמנכ"ל המסחר של SparkBeyond, שפיתחה מערכת בינה מלאכותית שמסוגלת לסרוק מיליוני פרטי מידע שונים ולאתר במהירות בתוכם קשרים וגורמים
"נהוג להגיד שמידע הוא הנפט החדש, אבל הוא למעשה נפט גולמי. ונפט גולמי הוא חסר תועלת אלא אם מזקקים אותו" – כך אמר אמיר הרמתי, סמנכ"ל המסחר של SparkBeyond, ב-Mind The Data 2018, ועידת הביג דאטה של "כלכליסט" שנערכת היום בתל אביב.
SparkBeyond פיתחה מערכת בינה מלאכותית (AI) שמסוגלת לנתח כל דבר – ממטעי דקלים באינדונזיה ועד לסחר בנשים. המערכת מסוגלת לסרוק מיליוני פרטי מידע שונים ולאתר במהירות בתוכם קשרים וגורמים. כיום עושות שימוש במערכות החברה חברות מעשרות תחומי פעילות שונים, ובהם בריאות, חקר סרטן, חקלאות וחיזוי מחירים.
"אנחנו נוקטים בגישה שונה, כי AI זה האותיות שנמצאות היום הכי הרבה בשימוש יתר", אמר הרמתי. "אבל מה שחשוב מבחינתו זה לא התובנות שמייצרות מערכות AI אלא האימפקט שלהן, ולכן אנחנו משקיעים במטרות כמו חקר סרטן ומאבק בסחר בבני אדם. כדי לתת את התשובה הנכונה צריך לשאל את השאלה הנכונה. אמרנו, מה אם נבמה מכונת רעיונות שתאשפר לך לרוץ לכל כיוון אפשרי. המכונה שלנו פועלות כקופסה שקופה ומאפשרת לכל מומחה להביט פנימה ולהבין מה עושים ולקחת את זה משם. ארגונים אומרים שהם לא סומכים על המידע שלהם כי הוא מלוכלך ולא מושלם. המידע שלהם הרבה יותר יעיל מכפי שהם חושבים, אבל זה רק חלק קטן מהתמונה הגדולה. אנחנו רוצים לעזור לארגונים להבין מה הם עושים. המכונה שלנו ממפה את על הספקטורים של המידע בעולם ומאפשרת לחבר נקודות בין כל פיסות המידע שקיימות".
לדברי הרמתי בשנה האחרונה יצרה החברה אימפקט של יותר ממיליארד דולר ב-23 תעשיות שונות. "עבדנו עם אחד מארגוני המחקר הרפואי הגדולים בעולם בתחומים כמו בריחת סידן או זיהוי מוקדם של סרטן המעי הגס. במחקר שעשינו שיפרנו משמעותית את הזיהוי המוקדם של סרטן המעי הגס, והצגנו את תוצאות המחקר באוקספורד. עבדנו באינדונזיה עם חברה שנותנת הלוואות לקניית טוסטוסים. גילינו שאם אדם גר ליד מסגד זה משפר את הסיכויים שהוא יחזיר את ההלוואה, ואם הוא גם ליד שוק זה מוריד את הסיכוי שהוא יחזיר אותה.
"בבית כלא בארה"ב הורדנו את שיעור האלימות של האסירים ב-40% באמצעות שינוי החלוקה של אסירים בתאים. בשבדיה עבדנו עם עיתון וזהינו בדיוק של 86% מי מהלקוחות יעזוב את העיתון, ותוך ארבעה חודשים הורדנו את שיעור הנטישה ב-40%. אנחנו עובדים עם חברת הפקות הוליוודית של תוכנית ריאליט מוזיקלית. נתחנו מה הדרייברים לרייטינג ויצרנו בעבורם 200 דרייבים מעניינים, כמו אם המתמודד מטה את הראש לשמאל בקלוז אפ זה משפר את הרייטינג".