מנכ"לית מאוחדת: "לא יהיה מחסור בחיסוני שפעת, רק 20% מיועד לאוכלוסייה בסיכון"
סיגל רגב רוזנברג, אמרה בכנס שירות בעידן קורונה של כלכליסט ושופרסל, כי קופ"ח מאוחדת הוציאה 350 מיליון שקל בעקבות הקורונה והדיגיטציה דורשת השקעה אך גם יכולה לגרום לתת ייתרון לקופות הקטנות
"יש במאוחדת 170 אלף חיסונים מתוך 550 אלף שהוזמנו. כרגע אנחנו יודעים שבחודש הבא יגיעו רוב החיסונים ואנשים עדיין לא נוהרים להתחסן. בחודש הבא, כשמזג האוויר יתקרר, אני מניחה שאנשים ירוצו להתחסן. עם זאת צריך לזכור שרק 20% מהחיסונים מיועדים לאוכלוסייה בסיכון והרוב מיועד לאוכלוסייה הכללית. השנה החיסונים אמורים להספיק", כך אמרה סיגל רגב רוזנברג, מנכ"לית מאוחדת בכנס שירות בעידן קורונה של כלכליסט ושופרסל.
לדבריה, נושא בדיקות הקורונה נותר בעינו. "למרות שכביכול אנחנו ערוכים להרבה מאוד ואולי נגיע בחורף ל-100 אלף ולא 50 אלף, עדיין כשיש פיקים כמו שהיה לנו לפני סוכות, אנחנו נאלצים לעצור אפילו את הדיגומים. עדיף להידגם רק כשצריך ולא באופן כללי. זה לא ספורט לאומי", אמרה.
קופת חולים מאוחדת הוציאה למעלה מ-350 מיליון שקל רק בגין הקורונה. "הצוותים שלנו היו צריכים לעבוד 24 שעות ביממה שבעה ימים בשבוע והיה צריך לשלם להם הרבה שעות נוספות. האחיות שלנו עבדו יום ולילה, שישי שבת, רצו בבתים, במלונות, המון מיחשוב וציוד רפואי. בסופו של דבר נהיה פחות או יותר בהוצאה שתכננו להיות".
על הדיגיטציה והעלייה בשימוש בכלים הדיגיטליים אמרה רגב רוזנברג כי "מאוחדת נערכה שנתיים לפני הקורונה והפתרון לסוגיה של לשמור על רמה היא לא ללכת על כלי דיגטלי בלבד אלא על השירות ההיברידי. לאפשר ללקוח גם להגיע לרופא שלו וגם להשתמש בשירות דיגיטלי עם הרופא שלו שמכיר אותו, יכול להגיד לו שהביקור לא יכול להסתיים באופן דיגיטלי ולבקש ממנו להגיע למרפאה. זה לא יכול להתקיים בכלים כמו 'מי פנוי באלנבי' של חיפוש רופאים בדיגיטל".
לדברי מנכ"לית מאוחדת, אחת הבעיות בשירות היא הפוקוס על חולי הקורונה בחודשים הראשונים, על חשבון חולים אחרים. "אנחנו רואים בנתונים שחולים לא הגיעו לאיבחונים, לניתוחים, וזה חמור. ברור שפה היתה הבעיה ולאו דווקא בכלים אלא בכך שאנשים העדיפו להדיר רגליהם מהמרפאות והמכונים ולהישאר בבית".
ההשקעה במערך דיגיטל היא אדירה ועדיין לדבריה באמצעותה ניתן לעשות מודלים של התייעלות. "בסוף מי שישרוד ויהיו הקופות הטובות - מי שיידע לייעל את הקופות ולהיות מאוד Lean".
רגב רוזנברג מאמינה כי המדינה צריכה ליצור תמריצים למעבר לדיגיטל וכן שהמעבר בין קופות צריך להיות באופן חופשי וב'קליק'. "אם בא לי לעבור לסלולר או לסופר אחר אני לא תקועה שם עוד חודשיים. אני חושבת שזה יפה שפתחו את השב"ן והסיעודי לתחרות, אבל זה לא מספיק. צריך לתת תמריצים לקופות הקטנות. לפי החישובים הכלכליים שעשיתי, גודל שוק מינימלי לקופה הוא 20% ואז ארבע הקופות יוכלו להתחרות באמת כי אחרת יהיו תמיד שתיים שפחות יתמכו בהן או שיעשו יותר מה שהן רוצות. רשות התחרות חייבת להיכנס לנושא ולהביא תמריצים שונים מאלה הקיימים עכשיו".