ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

כנס הקמעונאות

"במגזר הקמעונאי 100 אלף עסקים חוסלו כמעט כליל"

כך אמר אוריאל לין נשיא איגוד לשכות המסחר בכנס המגזר הקמעונאי בישראל בעידן הקורונה של כלכליסט. לין מציע להעניק פטור ממע"מ לכל האוכלוסייה על צריכת חשמל ביתית ובמקביל לבטל את הפטור ממע"מ על יבוא אישי עד 75 דולר

שירות כלכליסט 16:0122.12.20

"המתכון הזה של סגר כולל על הציבור והמסחר בישראל ולאחר מכן סבבים של סגירה ופתיחת עסקים לפי מתווה מדורג, הם המתכון הכי בטוח להרוס חלק גדול מהמגזר העסקי ובמיוחד למגזר הקמעונאי שספג את המכות הכי קשות מכל מגזר אחר".

 

כך אמר עו"ד אוריאל לין נשיא איגוד לשכות המסחר בראיון עם כתב כלכליסט צבי זרחיה, בכנס המגזר הקמעונאי בישראל בעידן הקורונה.

 

 

"במגזר הקמעונאי יש 56,300 עסקים, כש-42% מהם עצמאיים. במונחי פדיון מדובר ב-236 מיליארד שקלים בשנה, 11% מכל הפדיון במשק. המגזר הקמעונאי הוא בית יוצר של מקומות עבודה. בעשור האחרון המגזר הקמעונאי הוסיף 80 אלף מקומות עבודה חדשים, והוא מעסיק כ-280,000".

 

 

אוריאל לין נשיא אגוד לשכות המסחר אוריאל לין נשיא אגוד לשכות המסחר צילום: עינת לברון

 

לדברי לין, "קבינט הקורונה מלכתחילה גיבש תפיסות עבודה שגויות. הוא הולך בדרך לא נכונה. הוא נכשל בזה שבמקום להיאבק ולנתק את שרשרת ההדבקה, להיאבק במוקדים מייצרי קורונה ולגרום לכך שנסגל דפוסי התנהגות שונים כדי שנוכל להמשיך לחיות עם הקורונה בלי שהיא תתפשט ותפגע בנו - הוא עוסק בסגרים, ובסגר כללי, על פי נתוני תחלואה ארצית. אסור להטיל סגר כללי שבאמצעותו נותנים עונש כללי על כולם ולא מתמקדים במוקדים שמייצרים קורונה".

 

עוד הוסיף לין כי "המגזר הקמעונאי ספג את המכות הקשות ביותר בשל המדיניות הכושלת של קבינט הקורונה. הנהגת סגר כולל בלי סיבה אמיתית, ולאחר מכן סבבים מדורגים של פתיחות הסגר פגעו בנו. במהלך הקורונה, בקרב המגזר הקמעונאי 100 אלף עסקים קטנים וגדולים כבר חוסלו כמעט כליל. יש כאלה שסיימו את חייהם והם מונשמים מלאכותית מכוח כספים שהם מקבלים ולא משום שיש להם עבודה".

 

"הסיוע הממשלתי הוא חשוב מאוד. כשאתה מזרים כסף לעסק אתה מאפשר לו להמשיך לחיות. אבל אתה לא מייצר מקומות עבודה. כדי לייצר מקומות עבודה צריך להזרים ביקושים ואת כוח הקנייה. כאן הכשל הכי גדול".

 

לין הוסיף כי "אנו נמשיך לחיות עם הקורונה אבל אנו לא רוצים להרוס את החיים בישראל אלא לחיות חיים נורמליים. חייבים ליצור שינוי לעומק בדפוסי ההתנהגות של כולנו כדי לצמצם את השפעת הקורונה. יש למנוע התקהלויות שיוצרות קורונה ולאפשר לפתוח את המסחר והכלכלה".

 

חנות סגורה בהרצליה חנות סגורה בהרצליה צילום: אדם קפלן

 

 

לין הביע בפני שר האוצר ישראל כץ את התנגדותו הנחרצת למדיניות המפלה למתן פטור ממע"מ על יבוא אישי מחו"ל עד 75 דולר. "אמרתי לו שהעסקים נאבקים כדי לשרוד. המדיניות הקיימת פוגעת בהם בכך שהם לא יכולים להתחרות מול ספקי חוץ. בעצם מפלים אותם לרעה מול ספקי חוץ, שוללים מהמגזר העסקי להתחרות בתנאים שווים מול חו"ל, בעקבות הפטור ממע"מ על יבוא אישי עד 75 דולר. כל העולם צוחק עלינו כי מפצלים משלוחים (כך שהעלות בכל משלוח לא תעלה על 75 דולר) ונותנים יתרון למגזר העסקי בחו"ל. אם אני קונה חולצה כאן אני משלם קנס של 17% מע"מ. אם אני קונה את החולצה ביבוא אישי מחוץ לארץ אני לא אשלם מע"מ".

 

"כממונה לשעבר על הכנסות המדינה ממסים אני יכול לומר שהנהגת פטורים ממע"מ זה הדבר הכי גרוע. מע"מ הוא המס הכי חשוב. פועל מצויין כמעט בלי שליטה של רשויות המדינה". אומר לין ומוסיף: "האיחוד האירופי קיבל החלטה לבטל כליל את הפטור ממע"מ בייבוא אישי החל משנת 2021 על אף שרמת הפטור שם הייתה נמוכה מאד בהשוואה לרמה בישראל ועמדה על 22 יורו בלבד. עלינו ללכת בעקבותיו. העסקים כאן קורסים לא רק בגלל הפטור ממע"מ על יבוא עד 75 דולר, אבל אסור להפלות לרעה את המגזר העסקי במדינה שלהם. הצרכן שקונה חולצה בחו"ל משלם פחות (בגלל הפטור ממע"מ) אז אם כך הדבר אולי יציעו להעניק פטור ממע"מ על תרופות, מזון, מים וחשמל. רק חלק מהאוכלוסייה משתמש בפטור הזה של היבוא".

 

לין מציע לממשלה לתת פטור ממע"מ על צריכת חשמל וכך כלל האוכלוסייה תהנה מכך כולל השכבות החלשות, ובמקביל לבטל את הפטור ממע"מ על יבוא אישי עד 75 דולר. אם היום אין כסף בקופת המדינה להעניק את הפטור ממע"מ על צריכת חשמל, אין סיבה לתת פטור ממע"מ לספקי חוץ. כאן בישראל נעולים על פגיעה קשה במגזר העסקי". לין הוסיף כי "שר האוצר לא נתן לי תשובה חיובית להצעתי אלא הודיע שהוא שוקל אותה. אני לא יכול להבין את ההיגיון שאנו פוגעים במגזר העסקי".

 

לין מעריך כי "בשנת 2021 ברגע שנתגבר כמובן על בעיית הקורונה, ואנו נצא ממדיניות הסגרים המגזר העסקי יתחיל להתאושש. אבל, עשרות אלפי עסקים לא יהיו איתנו יותר ויהיה צורך לבנות אותם מחדש. הדגש שלי זה לא קסם הרכישה באינטרנט. החנויות הפיזיות זה הדבר החשוב ביותר במסחר הקמעונאי. זו חווית הלקוח והמפגש החברתי. מי שרוצה קצת להשתחרר לצאת ללכת לקניות, לחנויות, להתבדר וליהנות, הוא ילך לחנויות ויחווה את חוויית המסחר הברור והמיידי. כשאתה קונה באינטרנט אין פה מישוש אמיתי של המוצרים".

x