$
אלכוהול

שינויים בהרגלי השתייה

בפסטיבל היין הראשון בירושלים השתתפו רק 16 יקבים. בשבוע הבא יציגו 40 יקבים יינות יקרים יותר, לקהל שמוכן לשלם יותר, וכבר לא בא לדפוק ראש

עמית יריב 10:5425.07.12

ביום שני הקרוב ייפתח ברחבי מוזיאון ישראל בירושלים ובגן האמנות שלו פסטיבל טעימות של יין ישראלי, המתקיים זו השנה התשיעית ומיועד לקהל הרחב.

 

מאז נוסד עבר הפסטיבל שינויים משמעותיים. באירוע הראשון ב־2004 השתתפו רק 16 יקבים, מרביתם יקבים מסחריים גדולים, ואילו השנה יציגו יותר מ־40 יקבים, ובהם לא מעט יקבי בוטיק. השפעתם של יקבי הבוטיק ניכרת לא רק בנוכחות המספרית המוגברת שלהם, אלא גם בעובדה שהיקבים הגדולים מרגישים צורך לתת מענה לקהל שמתעניין ביינות בוטיק, ולכן יציגו השנה סדרות חדשות. סדרה כמו אסמבלאז' של יקבי ברקן, או סדרת הכרם היחידני של רמת הגולן, הן ניסיון של היקבים הגדולים לחדור לנישה של יקבי הבוטיק: סדרות קטנות וייחודיות, עם מגע אישי של היינן.

 

גם היינות הלבנים זוכים היום למקום של כבוד, והיקבים משקיעים בהם מאמצים רבים. כבר מזמן לא מדובר במשהו

שעושים כי חייבים פורטפוליו שלם.

 

פסטיבל היין בגן האמנות במוזיאון ישראל. 80 שקל לטעימות חופשיות פסטיבל היין בגן האמנות במוזיאון ישראל. 80 שקל לטעימות חופשיות

 

התפתחות נוספת נוגעת ליינות שהיקבים בוחרים להציג בפסטיבל. בתחילת הדרך נהגו היקבים להציע לטעימה יינות שמחיריהם 30–50 שקל לבקבוק, בעוד השנה מרבית היינות יהיו בטווח שבין 80 ל־120 שקל לבקבוק. היקבים מבינים שהקהל מחפש יינות טובים יותר, וגם מוכן לשלם בהתאם.

 

גם הגישה של חלק מהקהל השתנתה עם השנים. חובבי יין בני 25–30 - כאלה שהמארגנים התלבטו בעבר אם לאפשר להם להיכנס בכלל לפסטיבל, הם אלה שמניעים כיום את ענף היין כולו. הקהל הזה, שלפני תשע שנים הגיע לפסטיבלי יין בעיקר כדי "לדפוק ראש", מגיע היום כדי ללמוד, לחוות ולהתנסות ביינות חדשים.

 

פרטים: 80 שקל לכניסה, כולל כוס לטעימה חופשית, מוזיאון ישראל, 30 ביולי עד 2 באוגוסט, 19:00–23:00.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x