עשה היסטוריה: "פרזיטים" זכה בפרס הסרט הטוב ביותר באוסקר
הסרט הקוריאני "פרזיטים" גרף ארבעה פרסים והפך לזוכה הראשון אי פעם שאינו דובר אנגלית בפרס הסרט הטוב ביותר. חואקין פיניקס זכה בפרס השחקן ורנה זלווגר בפרס השחקנית. גם בראד פיט ולורה דרן חזרו עם פסלונים
הטקס התנהל על מי מנוחות וכמו בשנה שעברה, גם הפעם הוחלט לוותר על מנחה ולהסתפק בקטעי מעבר מפי אורחים ושחקנים שונים. הטקס נפתח בקטע שירה של ג'אנל מונה עם הומאז' לסרטים המועמדים. מיד לאחר מכן עלו כריס רוק וסטיב מרטין, שניהם הנחו את הטקס בעבר, שסיפקו סוג של מונולוג פתיחה.
- מחוץ לארץ עוץ: על הסרט "ג'ודי: מעבר לקשת"
- הקרב על הפסלון: מי ייקח את האוסקר ומי עשוי להפתיע
- המועמדים לאוסקר: "ג'וקר" מוביל במספר המועמדויות
הפרס הראשון שחולק היה לשחקן המשנה, שהלך כצפוי לבראד פיט על תפקידו ב"היו זמנים בהוליווד". בהשוואה לנאומים שנשא בעונת הפרסים הנוכחית, הנאום שלו אכזב במעט, אולם ניכר שהשחקן התרגש לקבל את אוסקר המשחק הראשון שלו בגיל 56. "חפשו את הטוב באנשים, תצפו להכי גרוע, אבל תחפשו את הטוב", אמר ולא שכח להודות לטרנטינו הבמאי, לליאונרדו דיקפריו, לפעלולנים שמסכנים את חייהם בהוליווד ולילדים שלו. גם בקטגוריה המקבילה לנשים לא נרשמה הפתעה כשלורה דרן זכתה בפרס שחקנית המשנה על תפקידה ב"סיפור נישואים" וקיבלה מחיאות כפיים סוערות מיושבי האולם. "זו מתנת יום ההולדת המושלמת", אמרה השחקנית בנאום התודה שלה שחגגה הערב 53 שנים ואוסקר ראשון.
גם בקטגוריות המשחק הראשיות לא נרשמו הפתעות. חואקין פיניקיס זכה בפרס השחקן הראשי על תפקידו ב"ג'וקר". את נאומו הוא ניצל כדי לנסות להפוך את העולם למקום טוב יותר והוא עודד את החברה לפעול ביתר רגישות כלפי בני אדם וכלפי בעלי חיים. בסוף נאומו הוא החניק דמעות כאשר הזכיר את אחיו המנוח ריבר פיניקס וציטט שיר שהוא כתב. רנה זלווגר זכתה באוסקר השני שלה בקריירה, הפעם על תפקידה כג'ודי גרלנד ב"ג'ודי - מעבר לקשת".
ברגע קצר של גאווה מקומית עלתה גל גדות לבמה ביחד עם סיגורני וויבר וברי לרסון כדי להגיש את פרס הפסקול ואת השיר המקורי. "החלטנו להקים מועדון קרב. גברים גם מוזמנים אבל מי שמפסיד יצטרך לענות על השאלה 'איך זה להיות אישה בהוליווד'", אמרו שלוש השחקניות וקבעו שכל הנשים הן גיבורות-על. הילדור גואנטדור האיסלנדית זכתה בפרס על עבודתה המצוינת והמצמררת ב"ג'וקר". לאחר מכן הן הגישו את הפרס לשיר המקורי שהלך לאלטון ג'ון וברני טופין על עבודתם ב"רוקטמן".
בפרס התסריט המעובד זכה טייקה וואיטיטי על "ג'וג'ו ראביט" ובפרס סרט האנימציה הטוב ביותר זכה "צעצוע של סיפור 4". זכייה צפויה נוספת הלכה לרוג'ר דיקינס שצילם באופן חדשני את סרט המלחמה "1917" באופן שמדמה שוט רציף. זוהי הזכייה השנייה שלו אחרי "בלייד ראנר: 2049", אבל המועמדות ה-14 שלו.
מיה רודלף וקריסטן וויג העניקו באופן חינני ומשעשע את הפרסים בקטגוריית עיצוב ההפקה ועיצוב התלבושות. השתיים עטו פרצוף רציני רק כדי להוכיח לבמאים שבאולם שהן יכולות גם לעשות תפקידים דרמטיים. "היו זמנים בהוליווד" זכה בפרס עיצוב ההפקה בעוד שבפרס העיצוב התלבושות זכה "נשים קטנות". עוד הגשה מוצלחת הייתה לאפקטים הויזואליים. את הפרס הגישו רבל וילסון וג'יימס קורדון לבושים כחתולים מהסרט "קאטס", אחד הפלופים הגדולים של השנה, ואמרו בצדק: "אם יש מישהו שמבין את החשיבות של אפקטים ויזאוליים זה אנחנו", מיד לאחר מכן העניקו את האוסקר בפעם השלישית והאחרונה ל-"1917".
בפרס הסרט התיעודי זכה "מפעל אמריקאי" של סטיבן בוגנר וג'וליה רייכרט. את הסרט הפיקו ברק ומישל אובמה עבור נטפליקס, כאחד משיתופי הפעולה של הזוג עם רשת הסטרימינג.
רשימת הזוכים המלאה
הסרט הטוב ביותר: "פרזיטים"
שחקן: חואקין פיניקיס, "ג'וקר"
שחקנית: רנה זלווגר, "ג'ודי - מעבר לקשת"
בימוי: בונג ג'ון הו, "פרזיטים"
שחקן משנה: בראד פיט, "היו זמנים בהוליווד"
שחקנית משנה: לורה דרן, "סיפור נישואים"
תסריט: בונג ג'ון-הו, "פרזיטים"
תסריט מעובד: טייקה וואיטיטי, "ג'וג'ו ראביט"
סרט תיעודי: "מפעל אמריקאי"
סרט תיעודי קצר: Learning to Skateboard in a Warzone
הסרט הבינלאומי: "פרזיטים"
צילום: רוג'ר דיקינס, "1917"
עריכה: "פורד נגד פרארי"
אנימציה: צעצוע של סיפור 4
עיצוב הפקה: "היו זמנים בהוליווד"
עיצוב תלבושות: "נשים קטנות"
סרט אנימציה קצר: Hair Love
סרט קצר: The Neighbors' Window
עריכת סאונד: "פורד נגד פרארי"
מיקס סאונד: "1917"
אפקטים ויזואליים: "1917"
איפור ועיצוב שיער: "פצצה"
פסקול: "ג'וקר"
שיר מקורי: (I’m Gonna) Love Me Again "רוקטמן"