אורקל קונה את סאן תמורת 7.4 מיליארד דולר
מאחורי הגב של יבמ: ענקית התוכנה אורקל רכשה את סאן מיקרוסיסטמס ב-9.5 דולר למניה. מנכ"ל סאן ג'ונתן שוורץ: "זהו יום נפלא ללקוחות החברה ולעובדיה. שילוב הכוחות בין שתי החברות יזניק אותן מעלה"
לאחר השמועות על עסקת הרכישה המתגבשת של סאן על ידי יבמ, מגיעה ענקית התוכנה אורקל ורוכשת מאחורי גבה של יבמ את סאן מיקרוסיסטמס בתמורה ל-9.5 דולר למניה. היקף העסקה יהיה כ-7.4 מיליארד דולר, ולאחר ניכוי חובותיה של סאן תשלם אורקל להשלמת הרכישה 5.6 מיליארד דולר.
לארי אליסון, מנכ"ל אורקל, אמר שהרכישה של סאן הופכת לחלוטין את תעשיית טכנולוגיית המידע העולמית ומחברת יחדיו את התוכנות הארגוניות הטובות ביותר עם מערכות החומרה הטובה ביותר.
"אורקל תהיה החברה היחידה שתהיה מסוגלת לספק פתרון מלא לידיו של הלקוח מבלי שהוא יצטרך לחבר בעצמו את החלקים", מסר אליסון, "הלקוחות שלנו ירוויחו מירידה משמעותיות בעלויות ומעלייה באיכות המערכות מבחינת אמינות ורמת אבטחה".
כתוצאה מהרכישה יהיו בבעלות חברת אורקל שני נכסים חשובים מאוד של חברת סאן: שפת התוכנה ג'אווה - אחת משפות התכנות המובילות בעולם; ומערכת ההפעלה סולאריס, המשמשת כיום כמערכת ההפעלה העיקרית העומדת מאחורי מרבית היישומים של חברת אורקל.
"אורקל וסאן הן חלוצות של עולם הטכנולוגיה ושותפות קרובות ב-20 השנה האחרונות", אומר יו"ר סאן מיקרוסיסטמס סקוט מקנלי, "השותפות הזו היא התפתחות טבעית לשתי החברות והיא תהיה אירוע מכונן עבור התעשייה".
"זהו יום נפלא ללקוחות סאן, למפתחים, לשותפים ולעובדי החברה. שילוב הכוחות בין שתי החברות יזניק את שתי החברות מעלה", אומר ג'ונתן שוורץ, מנכ"ל סאן מיקרוסיסטמס.
העסקה אושרה פה אחד על ידי מועצת המנהלים של חברת סאן, והיא צפויה להיסגר בקיץ הקרוב בהתאם לאישור בעלי המניות של חברת סאן ולאחר שיתקבלו האישורים הנדרשים מגורמי הרגולציה.
חברת אורקל, שנוסדה על ידי לארי אליסון, ידועה ברכישותיה הרבות לאורך השנים. נכון ליום שישי, שווייה של אורקל במסחר בנאסד"ק הוא כ-94 מיליארד דולר.
שתי החברות, סאן ואורקל, פעילות בישראל. לסאן מרכז בהרצליה פיתוח שמועסקים בו 170 עובדים - 100 אנשי פיתוח הפעילים בתחום התוכנה ואנשי שיווק ומכירות שעובדים עם השוק הישראלי. אורקל מחזיקה מעסיקה בפתח תקווה 280 עובדים, מרביתם אנשי שיווק, תפעול ומכירות לשוק הישראלי.
גורמים בענף מעריכים כי לעובדי הפיתוח בסאן ישראל אין סיבה לחשוש מהמיזוג מכיוון שהמהנדסים הישראלים פעילים בתחום הרווחי והצומח של סאן, ובכל מקרה עוד טרם נקבע אופן שילובה של סאן באורקל. מאז פתיחת המסחר בבורסה ביום שני האחרון, בסמוך להודעת אורקל, ירדה מנייתה בכ 6%.