$
אייפד

מדריך "כלכליסט": 30 אפליקציות חובה לאייפד

לכתוב, להכתיב, לצייץ, לצ'וטט, לקרוא, לנהל, לארגן ולהתעדכן עם הגאדג'ט המדובר של השנה: כלכליסט מגיש מדריך מקיף עם כל האפליקציות שאתם צריכים לאייפד, שסוף סוף נחת באופן רשמי גם בישראל

שי ענבל 17:2121.12.10

שמונה חודשים לאחר שהושק בארצות הברית ובמדינות אחרות, האייפד מגיע רשמית לישראל. מחשב הלוח עם מערכת ההפעלה של האייפון זכה לביקורות שליליות רבות מאז הכרזתו על ידי סטיב ג'ובס, אולם המציאות הוכיחה שגם הפעם אפל ידעה מה היא עושה. עם יותר מ־7.5 מיליון מכשירים שנמכרו מאז אפריל. האייפד, כמו האייפון בשעתו, הביא את מחשב הלוח למיינסטרים.

 

המוצר שזכה לזלזול ונקרא בתחילה "אייפון מגודל" נחשב לאחת ההצלחות הגדולות ביותר של עולם המחשוב בשנה החולפת, וההוכחה לכך היא אלפי הישראלים שלפי ההערכות כבר מחזיקים בו, הודות ליבוא אישי וחנויות מקומיות. עכשיו הוא מגיע גם ליבואנית הרשמית, iDigital, במחירים זולים יותר - שגרמו גם לשאר היבואנים ליישר קו. אבל מה באמת אפשר לעשות עם האייפד? "כלכליסט" מגיש מדריך מקיף למשתמש החדש.

 

קריאה

 

1. לשמור את האינטרנט לקריאה מאוחרת

Read it Later ו־Instapaper הן שתי אפליקציות לאייפד ולאייפון, המיועדות לשמירת דפי אינטרנט לקריאה מאוחרת. שתיהן מאפשרות לקרוא את כל התכנים שנשמרו בצורה נוחה ומרוכזת, ואף להוריד אותם למכשיר לצפייה ללא חיבור לרשת. לנוחות השימוש מוסיפות האפליקציות סימנייה מיוחדת לדפדפן המשמשת לשמירת לינקים, כשבנוסף אפליקציות חיצוניות רבות — וביניהן זו של טוויטר וקוראי RSS שונים — מכילות אינטגרציה עם שני השירותים.

מחיר: 4.99 דולרים. קיימת גם גרסה חינמית ומוגבלת יותר לשתיהן.

 

 

  איור: רחל שלו

 

2. לקרוא כל ספר

Kindle, אפליקציית קורא הספרים מבית אמזון, מאפשרת הורדה של מאות אלפי כותרים ישירות למכשיר. ניתן לסמן קטעים שונים בטקסט, להוסיף הערות, להוסיף סימניות, ולקבל ישירות הגדרה מהמילון או מוויקיפדיה. יישום ה־iBooks של אפל מציע תכונות דומות, אולם הכותרים בתשלום אינם זמינים בישראל. עם זאת, ניתן להוריד אלפי ספרים בחינם מפרויקט גוטנברג, וכן לפתוח קובצי PDF.

מחיר: חינם, אך רוב הספרים בתשלום.

 

 

3. ליהנות מקומיקס בדרך חדשה
האפליקציה של Marvel האפליקציה של Marvel

Marvel Comics ו־DC Comics, אפליקציות מבית שתי חברות הקומיקס המובילות בעולם, הן כל מה שחובב קומיקס צריך. באמצעות כל אחת מהן ניתן לרכוש חוברות שלמות של כל הגיבורים הפופולריים במחירים הנעים בין 2 ל־4 דולרים, ולקרוא אותן ישירות מהטאבלט.

מחיר: חינם.

 

 

חדשות ורשתות חברתיות

 

4. להתחבר ל־RSS

Reeder for iPad ו־MobileRSS HD הן אפליקציות המסתנכרות עם Google Reader ומאפשרות לקבל עדכונים באמצעות RSS. הן מאפשרות שיתוף בטוויטר או ב־Google Reader עצמו, שמירה לקריאה במועד מאוחר יותר ואף הורדה למכשיר לקריאה אוף־ליין.

מחיר: 4.99 דולרים. ל־MobileRSS קיימת גרסה חינמית ומבוססת פרסומות.

 

 

5. המגזינים הכי טובים מתעוררים לחיים
האפליקציה של Wired האפליקציה של Wired

האפליקציות של Wired, Time ו־Fortune הן גרסאות האייפד של המגזינים הנחשבים, ו־Project הוא מגזין הקיים רק בגרסת אייפד. כל אחת מהן מאפשרת להוריד תמורת תשלום של בין 4 ל־5 דולרים את כל אחד מהגיליונות האחרונים, שבהם ניתן לדפדף בנוחות ולקרוא כמו ספר אלקטרוני. לאחר הורדתם הם זמינים גם ללא חיבור לרשת. עבור מי שמעוניין בחדשות, האפליקציות החינמיות הטובות ביותר הן של "הניו יורק טיימס" והן של ה־"USA Today".

מחיר: חינם. גיליונות המגזינים עצמם בתשלום.

 

 

6. להפוך את פייסבוק למגזין אישי

Flipboard היא אפליקציה שעושה דבר קסום: היא שולפת את כל התוכן מחשבונות הפייסבוק והטוויטר של המשתמש, ומגישה אותו בצורה של מגזין לכל דבר שכיף לקרוא אותו.

מחיר: חינם.

 

 

7. לצייץ מהאייפד
  איור: רחל שלו

Twitter, האפליקציה הרשמית של שירות המיקרו־בלוגינג, היא גם הנוחה ביותר לשימוש עבורו. ניתן לבצע פעולות כמו שמירת קישור לקריאה מאוחרת, שליחת אימייל עם ציוץ ספציפי, קיצור כתובות, וכן העלאה של וידיאו ותמונות לרשת החברתית ישירות מהיישום.

מחיר: חינם.

 

 

8. כל הצ'אטים ביישום אחד

+IM הוא יישום מסרים מיידיים התומך בכל הפרוטוקולים הנפוצים — מהמסנג'ר, דרך Google Talk ועד הצ'אט של פייסבוק — ומאפשר להוסיף את כל החשבונות ולצ'וטט ממקום אחד. IM+ תומך בריבוי משימות ובהודעות Push, כך שניתן להשאיר אותו פועל ברקע ועדיין להישאר זמינים, ואף לקבל התראות על אימיילים חדשים.

מחיר: חינם לגרסת הלייט הכוללת פרסומות. 9.99 דולרים עבור גרסת הפרו ללא פרסומות.

 

 

פרודוקטיביות

 

9. לארגן את כל המידע ולזכור הכל

Evernote מאפשר לאגור מידע מכל סוג שהוא - טקסט, תמונות, אתרי אינטרנט וגם מסמכים - ולרכז את כולו במקום אחד באמצעות פתקים שאותם תוכלו לסדר באופן הנוח לכם. האפליקציה מאפשרת ליצור פתקים חדשים ולערוך קיימים, להקליט תזכורות עם המיקרופון, להוסיף תמונות מהמכשיר ועוד. ל־Evernote אפליקציה גם ל־PC ולמק, וכן תוסף פיירפוקס וכרום, וניתן לסנכרן את המידע בין המדיומים השונים.

מחיר: חינם.

 

 

10. לקחת קבצים מהמחשב
שירות Dropbox לאייפד שירות Dropbox לאייפד

Dropbox הוא שירות שבאמצעותו תוכלו להעלות קבצים ותיקיות לענן, לשם גיבוי וסנכרון עם שאר המחשבים והמכשירים הניידים שברשותכם. ל־Dropbox גרסאות לחלונות, מק ולינוקס, והאפליקציה נותנת נפח אחסון התחלתי של 2 גיגה־ביט. האפליקציה לאייפד מאפשרת ניווט בקבצים שכבר סונכרנו, ויכולה לפתוח קובצי PDF, פאוור פוינט, וורד ועוד.

מחיר: חינם.

 

 

11. האייפד ככלי עבודה משרדי

האייפד מסוגל לתפקד לא רע גם בתור כלי עבודה. חבילת יישומי המשרד של אפל, iWork, זמינה גם לטאבלט של החברה, וכוללת שלושה יישומים: Pages לעריכת מסמכים, Numbers לגיליונות נתונים ו־Keynote ליצירת מצגות. כולם מספקים חוויית שימוש מוצלחת למדי, ויכולים לפעמים לחסוך נשיאה של לפטופ ממקום למקום. לאלה הרוצים לקבל חבילת אופיס במחיר נמוך יותר, המסוגלת להוריד קבצים מגוגל דוקס ו־Dropbox, כדאי לנסות את QuickOffice Connect. יש לציין שהן יישומי iWork והן QuickOffice, כמו שאר תוכנות העריכה לאייפד, לא תומכים כראוי בעריכת מסמכים בעברית.

מחיר: 9.99 דולרים לכל אחד מהיישומים של אפל, 19.99 דולר ל־QuickOffice Connect.

 

 

12. לנהל כל משימה
לא זוכרים מתי להוריד את המרק מהאש? האייפד יעזור לא זוכרים מתי להוריד את המרק מהאש? האייפד יעזור איור: רחלי שלו

Toodledo היא אפליקציה לניהול משימות, המאפשרת לנהל רשימת מטלות בקלות ולמיין את המטלות לפי קריטריונים כמו חשיבות, תאריך, נושא ועוד. לכל משימה ניתן להוסיף פרטים כמו קישורים וטקסט, וכך לנהל יומן פרויקטים של ממש. האפליקציה ניתנת להתממשקות עם אתר Toodledo.com למטרות גיבוי וסנכרון.

מחיר: 3.99 דולרים.

 

 

13. לערוך טקסט

למי שרוצה לערוך קובצי טקסט מהאייפד, אך לא מעוניין במעבד תמלילים מורכב הפותח קובצי וורד, Elements הוא פתרון נהדר. האפליקציה מתממשקת עם שירות Dropbox, ומסוגלת לפתוח קובצי TXT הנמצאים בתיקיית Elements בתוכה. כל שינוי שתעשו בהם יסתנכרן אוטומטית לענן בעת חיבור לרשת, ולכל המחשבים והמכשירים שבהם מותקן Dropbox.

מחיר: 4.99 דולרים.

 

 

14. האייפד כמסך נוסף למחשב

בעזרת Air Display תוכלו לעשות דבר שווה במיוחד: לחבר את האייפד למחשב כתצוגה נוספת. כל שצריך הוא התוכנה מאתר החברה (avatron.com) שתואמת למק ולחלונות 7, ולקשר את האייפד למחשב עם WiFi. לאחר מכן תוכלו לגרור אל מסך ה־10 אינץ' חלונות, Widgets ואחרים, ולגעת בהם כמו באפליקציה לכל דבר.

מחיר: 9.99 דולרים.

 

 

15. להכתיב לאייפד טקסט

Dragon Dictation היא אפליקציה שמיועדת לכל מי שרוצה לחסוך זמן הקלדה ובמקום זאת להכתיב לאייפד טקסט. Dragon Dictation תומכת באנגלית, צרפתית, ספרדית ושפות אחרות, אך לא בעברית. לאחר ההכתבה תוכלו להעתיק את הטקסט ולהדביק אותו בכל יישום במכשיר, או לפרסם בטוויטר או בפייסבוק בלחיצת כפתור. חשוב לדבר לאט וברור ולעשות הגהה, אבל לרוב התוצאה משביעת רצון.

מחיר: חינם.

 

 

16. להתחבר למחשב בבית

Mocha VNC ו־LogMeIn Ignition מאפשרות להתחבר למחשב (או מחשבים) מכל מקום. כך תוכלו לשלוח לעצמכם מסמך חשוב מהבית, להפעיל תוכנה חשובה, לעזור להורים עם בעיות במחשב ועוד. בעוד ש־Mocha VNC דורשת ידע טכני מסוים והתקנה של תוכנה כמו RealVNC, האפליקציה של LogMeIn עובדת פשוט עם התוכנה באותו השם. שימושי במיוחד.

מחיר: 29.99 דולר ל־LogMeIn, חינם עבור Mocha VNC.

 

 

17. לתרגם טקסטים שלמים

בעזרת iTranslate for iPad תוכלו לתרגם לא רק מילים או משפטים, אלא פסקאות שלמות לעשרות שפות באמצעות Google Translate. אמנם תהיו זקוקים לחיבור לרשת, אבל תוכלו גם לשמור תוצאות נבחרות לגישה אוף־ליין. כמו כן, ניתן גם להאזין לתוצאות בחלק מהשפות.

מחיר: חינם.

 

 

18. כל הסיסמאות באפליקציה

1Password היא תוכנה מוצלחת במיוחד למק ולחלונות, המאפשרת לאחסן סיסמאות הניתנות לשליפה בכל עת, כשמאגר הסיסמאות עצמו מוצפן ומוגן בסיסמה.

האפליקציה לאייפד פועלת בדיוק באותו אופן, וניתנת גם לסנכרון עם התוכנות למחשב האישי (הנמכרות בנפרד בכ־30 דולר). שימושי כשצריכים להכניס סיסמאות לאתרים או לאפליקציות - פשוט עושים קופי־פייסט.

מחיר: חינם.

 

 

השכלה ופיננסים

 

19. כל ויקיפדיה באייפד

Wikipanion for iPad היא אפליקציית חובה למשתמשי ויקיפדיה. האנציקלופדיה השיתופית מוצגת בה בצורה נוחה במיוחד המותאמת למכשיר, ועושה שימוש בגודל המסך באופן אופטימלי. האפליקציה כוללת פיצ'רים רבים, וביניהם חיפוש באתר כולו, ניווט מהיר בין הכותרות, חיפוש בתוך המאמר עצמו, סימניות, אפשרות שיתוף ערך במייל או בטוויטר ועוד. היא תומכת בתצוגה של מגוון שפות, וביניהן עברית.

מחיר: חינם.

 

 

20. כימיה בגרסה מרהיבה

אפליקציית The Elements היא בעצם גרסת האייפד של הספר באותו שם, שמציגה את הטבלה המחזורית, אך גם מאפשרת לקבל מידע רב על כל יסוד ולצפות בתמונות של עצמים הבנויים ממנו (כמו שרשרת זהב, סוללות המכילות כספית, עט טיטניום ועוד). ניתן גם לסובב את העצמים בתלת ממד ולקבל תחושה אמיתית של היסוד. כל דף מכיל גם קישור למנוע Wolfram Alpha, ומכיל את הסיפור המלא על גילוי היסוד ושימושיו. לא רק לכימאים.

מחיר: 13.99 דולר.

 

 

21. לדעת הכל על הכל

Wolfram Alpha מאפשר להשתמש במנוע התשובות המתוחכם, שיודע כמעט הכל על הכל. תוכלו להיעזר בו למגוון נושאים, החל בשאלות אסטרונומיה, דרך ידע כללי ועד למוזיקה, ולבצע שאילתות כמו "המרחק בין ישראל לארצות הברית". האפליקציה מאפשרת להוסיף שאילתות וערכים למועדפים, לעיין בהיסטוריית התוצאות, לקבל דוגמאות בעשרות תחומים, לשתף את המידע עם חברים ועוד. יש לציין שהיא דורשת חיבור לאינטרנט כדי לעבוד.

מחיר: 1.99 דולרים.

 

 

22. לעקוב אחר בורסות העולם

היישום של Bloomberg לאייפד מאפשר, מלבד קריאת החדשות העדכניות של סוכנות הידיעות הפיננסית, גם מעקב אחר מניות, מדדים, מטבעות וקרנות ברחבי העולם. הממשק נוח מאוד ומציג גרפים וטקסט בצורה בהירה, ומאפשר לקבל מידע רב על כל אובייקט פיננסי שתבחרו להתמקד בו, מחברות ועד שערים יציגים.

מחיר: חינם.

 

 

23. לנהל את התקציב

Jumsoft Money היא הדרך הטובה ביותר לנהל את התקציב ולעקוב אחר ההוצאות וההכנסות בעזרת האייפד. ניתן ליצור באפליקציה כמה חשבונות, להנפיק דו"חות ואפילו לסנכרן את האפליקציה עם התוכנה באותו השם למקינטוש כדי לטפל באותו התקציב ממכשירים שונים.

מחיר: חינם.

 

 

פנאי

 

24. לבשל עם האייפד
אפליקציית epicurious לאייפד אפליקציית epicurious לאייפד

האפליקציה Epicurious הופכת כל אייפד לספר בישול לכל דבר. היא מכילה רשימה של עשרות אלפי מתכונים מהאתר באותו השם, שמתעדכנת כל הזמן. ניתן לבצע בה חיפוש למתכון ספציפי לפי רכיבים, מוצא, סוג מאכל, דיאטה (דל פחמימות, כשר, צמחוני) ופרמטרים נוספים. ניתן להוסיף מתכונים למועדפים, ליצור רשימת קניות לפי רכיבים, לצפות בתמונות של התוצאה הסופית ועוד.

מחיר: חינם.

 

 

25. לתכנן את החופשה

אפליקציית האייפד של האתר Kayak מאפשרת לתכנן חופשה לפרטי פרטים. ניתן לבצע באמצעותה חיפוש ולהשוות מחירים של טיסות, מלונות והשכרות רכב, תוך הכנסת תאריכים, מספר אנשים וטווח מחירים. ניתן גם לקרוא ביקורות, להזמין מקומות מתוך האפליקציה, לבדוק היכן יש חופים, לברר את מזג האוויר המקומי ועוד.

מחיר: חינם.

 

 

26. לצייר עם האצבעות

Brushes היא אפליקציה מושקעת המאפשרת לציירים בכל הרמות לצייר ציורים מושקעים במיוחד בעזרת האצבעות. היא תומכת בפלטת צבעים עשירה, שימוש בשכבות, קביעת סוג המכחול, בהירות, שקיפות ועשרות פרמטרים נוספים. ניתן גם לשתף את התוצר בקלות בפליקר, ולחבר את האייפד לטלוויזיה ולצפות בציורים.

מחיר: 7.99 דולרים.

 

 

27. לערוך תמונות כמו במחשב

בדומה ל־Brushes, גם Photogene היא אפליקציית עריכת מקצועית במיוחד, שאינה מביישת את מקבילותיה במחשב האישי. מדובר בדרך מוצלחת במיוחד לערוך תמונות דיגיטליות, שכוללות את כל הפונקציות שניתן לתאר: חיתוך, תיקון עיניים אדומות, עיבודי צבע, הוספת טקסט, שינוי גודל ועשרות אפקטים. כמו כן, ניתן לשתף ממנה את התוצאה הסופית לפייסבוק, טוויטר ופליקר.

מחיר: 3.99 דולרים.

 

 

28. תמונה מדהימה בכל יום

Guardian Eyewitness מאפשרת לצפות בכל התמונות מהחודשים האחרונים של צלמי עיתון "הגרדיאן". מדובר בצילומים נהדרים, בלשון המעטה, שכיף לפתוח איתם את הבוקר. היא מתעדכנת כל יום בצילום היומי, שאותו ניתן לשתף ברשתות חברתיות או לשמור למועדפים לצפייה מאוחר יותר. כל תמונה מכילה גם טיפ צילום מרתק, שיעניין לא רק צלמים חובבים.

מחיר: חינם.

 

 

29. לצפות בסדרות ישראליות
רמזור. גם באייפד רמזור. גם באייפד צילום: פיני סילוק

אפליקצית Mako VOD של קשת לאייפד מאפשרת לצפות בסדרות שלמות באמצעות האייפד. בין הסדרות ניתן למצוא את "ארץ נהדרת", "מונית הכסף", "רמזור", "חטופים", "כוכב נולד", "סופר נני" ו"האח הגדול". החיסרון היחיד של האפליקציה הוא שסרטוני הווידיאו עצמם הנם באיכות בינונית למדי, וחבל.

מחיר: חינם.

 

 

30. להתעדכן בספורט

האפליקציה של ESPN היא הדרך הטובה ביותר להתעדכן בתוצאות של ענפי ספורט בעולם: כדורגל, כדורסל, גולף, בייסבול, רוגבי ועוד. תוכלו לעקוב אחר תוצאות של תחרויות וקבוצות מסוימות, לצפות בקטעי וידיאו, להתעדכן בניקוד בזמן אמת, ולקרוא פרשנויות על אודות המשחקים האחרונים.

מחיר: חינם.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x