מעבדת קספרסקי: מספר האיומים על מכשירים ניידים הוכפל ב-2010
הפופולריות העולה של פלטפורמת אנדרואיד מושכת את עיניהם של פושעי המיחשוב, אך הללו לא בוחלים גם ב-SMS טרויאני בסיסי
מעבדת קספרסקי, חברת האנטי וירוס הגדולה ביותר באירופה, פרסמה את סיכומיה לשנת 2010. על פי נתוני החברה עולה כי מספר הנוזקות המתמקדות במכשירים ניידים הוכפל ביותר מפי שתיים בין אוגוסט 2009 לדצמבר 2010 - מספר האיומים החדשים עלה ביותר מ-65% ב-2010 לעומת השנה הקודמת. מעל לאלף גרסאות מ-15 משפחות שונות של איומים ניידים נכללו במסדי הנתונים של מעבדת קספרסקי עד סוף שנת 2010.
חלק מהעלייה נובע בשל הפופולריות ההולכת וגוברת של פלטפורמת אנדרואיד. באוגוסט 2010 זוהתה הנוזקה הראשונה שהתמקדה באנדרואיד, ומאז, נספרו 15 נוזקות חדשות. האיומים הראשונים שכוונו נגד ה-Apple iPhone OS הופיעו גם הם במהלך תקופה זו. אלה תוקפים רק מכשירים שנפרצו ("jailbroken") ) על מנת להתקין תוכנות צד שלישי ומשחקים שלא זכו לחותמת הכשרות של אפל.
אבל לא רק סמארטפונים נמצאים בסיכון, אלא גם טלפונים ניידים בסיסיים. "השימוש ב- SMS טרויאני הוא עדיין האמצעי הקל והיעיל ביותר לרווח כספי על-ידי פיראטים", מסביר דניס מסלניקוב, אנליסט אבטחה בכיר במעבדת קספרסקי. "הסיבה פשוטה יחסית: כל מכשיר סלולרי, בין אם טלפון חכם או טלפון נייד בסיסי, מקושר ישירות למקור כסף של בעליו באמצעות החשבון הסלולרי. זהו 'קשר ישיר' שפושעי האינטרנט יודעים לנצל היטב לצרכיהם".
עם זאת, פושעי האינטרנט הפסיקו אט אט לשלוח הודעות טקסט בתשלום כאמצעי לגניבת כסף, והחלו להשתמש בשיטות חדשות ומורכבות יותר, הכוללות גם תוכנות שליטה מרחוק. אחד האיומים הנפוצים ב-2010 הוא הפניית הנייד של משתמשי הבנקאות המקוונת לאתרים מתחזים על מנת לגנוב פרטים סיסמאות שנשלחו על ידי הבנקים לטלפונים ניידים.
מסלניקוב הוסיף כי על פי הערכות מעבדת קספרסקי צפוייה עלייה במספר הפגיעות בפלטפורמות הניידים בכלל, ועלייה במספר האיומים על פלטפורמת אנדרואיד בפרט.