"מנכ"ל HP החדש - חבר טוב של ישראל"
בביקורו בארץ, הדגיש רובין פרוהויט, מספר 2 בחטיבת התוכנה של HP, שהחברה מתכוונת להשקיע משאבים במרכז הפיתוח הישראלי. "ישראל תהיה חלק ממהפכת הענן"
"ליאו אפותקר, מנכ"ל HP החדש, מתכוון להשקיע רבות בחטיבת התוכנה, שהמרכז בישראל הוא חלק מהותי ממנה". כך אומר ל'כלכליסט" רובין פורהויט, מספר 2 בחטיבת התוכנה של HP, שביקר בישראל בשבוע שעבר.
אפותקר, עד לפני כשנה מנכ"ל ענקית התוכנה SAP, מונה לתפקיד מנכ"ל HP לאחר הדחתו של קודמו, מארק הרד. "ליאו מכיר את המוצרים שלנו עוד מתפקידו הקודם", אומר פורהויט. "SAP הפכה למפיצה של HP הודות לו, כך שהמעבר שלו ל HP הוא טבעי ומביא איתו רק בשורות טובות".
פורהויט מספר שעם היכנסו של אפותקר לתפקיד המנכ"ל, הדגיש אפותקר כי שלושת הנושאים המרכזיים שבהם תתמקד HP יהיו
תוכנה, קישוריות ומיחשוב ענן. "כל הנושאים האלה נוגעים לנו, ובזכותם אנו מקבלים השקעות רבות מההנהלה", אומר פורהויט.
אחראי על 35 אלף מפתחים
חטיבת התוכנה של HP אחראית על כל מוצרי התוכנה של החברה, ומנהליה הם אלו שממליצים ל-HP בנוגע לרכישת חברות. ראש החטיבה הקודם תום הוגן, שעבר לאחרונה לנהל את חטיבת המוצרים הארגוניים, היה האיש שחתם על הצ'ק לרכישת מרקורי מיהוד ב-4.5 מיליארד דולר ביולי 2006. מרקורי הפכה להיות למרכז הפיתוח של HP בישראל, ומעסיקה כ-900 עובדים - רובם אנשי פיתוח.
במסגרת תפקידו, פורהויט מגיע לעיתים קרובות לישראל ומבקר במרכז הפיתוח. הפעם הגיע לישראל בראש משלחת של אנשי פיננסים מרוסיה שבאו להתרשם מהמוצרים הפיננסיים המפותחים בסניף הישראלי. סך הכל אחראי פורהויט על 35 אלף מפתחי תוכנה בעולם.
מהו מעמדה הנוכחי של מרקורי לשעבר, חמש שנים לאחר הרכישה?
"פעילות התוכנה היא החלק העסקי הגדול ביותר שפועל בישראל כיום. המרכז הוא למעשה חברת התוכנה הגדולה ביותר שפעילה בישראל כיום. החברה עברה למיקוד בתחום אבטחת המידע, מיחשוב הענן ושילוב בין השתיים. רכישת נאבטק וטיפינג פוינט בשנה שעברה על ידי HP העניקה לנו יכולות אבטחת מידע חדשות. לפנ שנתיים עשינו החלטה אסטרטגית להגדיל את הפעילות שלנו, ובכוונתינו לגייס עוד עובדים רבים. כעת נמצאת HP בחיפוש אחר טכנולוגיית הגנה על מסדי נתונים, בין אם באמצעות רכישה או באמצעות פיתוח מבית".
פורהויט מדגיש כי גם HP נמצאת בשלבי מעבר למיחשוב ענן, וכי למרכז בישראל יהיה חלק משמעותי בכך. "המרכז הישראלי שתמיד התמחה באוטומציה, מפתח כיום יישומי אוטומציה לתחום הענן, ומאפשר בעצם לחברות להתקין מערכות ענן באופן אוטומטי על כל שרת שיבחרו".
חברות רבות בישראל כושלות במעבר למחשוב ענן ומסתפקות בשלבי ביניים.
"הבחנתי שדווקא חברות הטלקום או חברות שנותנות שירותים דרך האינטרנט עשו מעבר יפה, אבל זה נכון שהרבה חברות ממגזרים מסורתיים חוששות לבצע אותו. דווקא אפליקציות אוטומציה יכולות לאפשר להן לבצע את המעבר ביתר קלות".