בכירים בהייטק בשדרות רוטשילד: "חייבים שינוי יסודי של סדרי העדיפויות"
אראל מרגלית מקרן JVP, המתמודד על ראשות מפלגת העבודה, כינס במאהל בשדרות רוטשילד בכירים בתעשיית ההייטק כדי לברר איך ניתן להשליך מהתעשייה המצליחה למהפכה החברתית
בשמש החמה של שדרות רוטשילד הדרומיות, קצת רחוק ממטה המאבק באזור הבימה בת"א, כינס אראל מרגלית, שותף בקרן ההון סיכון JVP ומועמד לראשות מפלגת העבודה, מספר בכירים בתעשיית ההייטק כדי לבדוק איך ניתן להשליך מהתעשייה המצליחה למהפכה החברתית.
בדיון השתתפו, לצד מרגלית, שותפים נוספים בקרן ההון סיכון שלו, וכן יזהר שי (שותף בקרן קינן פרטנרס), אייל ולדמן (מייסד ומנכ"ל חברת השבבים מלאנוקס) ואחרים.
"ישראל חיייבת לשנות את סדרי העדיפויות שלה. השכר הממוצע בישראל חייב להתאים את עצמו ליוקר המחיה הממוצע בישראל", אומר וולדמן, שמלאנוקס שייסד מעסיקה מאות עובדים בצפון ובמרכז. "שינוי סדרי העדיפויות חייב להגיע מהיסוד, יבואן שרוצה להביא רכב צריך לקבל לכך אישור וכך גם יבואן מלט וכל אחד אחר. אנחנו אנשי הייטק ולא מהפכנים", אמר וולדמן. תעשיית ההייטק, לדברי וולדמן, היא תעשייה שמחפשת החזרים על השקעתה ומחפשת תוצאות, ואינה דומה למטרות החברתיות "שלהן יש צורך להקדיש משאבים אחרים".
יזהר שי, שהתמקם בלב ליבה של השדרה מול קהל שהלך והתאסף, אמר שהשינוי חייב להגיע מהיסוד, ולהיות ברמה המערכתית. "בישראל אין חלוקה צודקת של הנטל. ראש הממשלה שלנו מתגאה ולא בצדק בהצלחת הכלכלה בישראל אבל שוכח שרוב הנטל נופל על אותו חלק באכולוסייה שסוחב אותה על גבו", אמר שי.
מחיאות הכפיים הראשונות שנשמעו מהקהל היו כאשר אחת מהצופות העירה למרגלית ולשאר הדוברים שהשולחן שלהם הוא גברי לחלוטין ללא כל קול נשי, למרות היותן 50% מהאוכלוסייה.
חיים קופנס, שותף ב-JVP, אמר בדיון שכלכלת ההייטק וכלכלת המשק הישראלי הן כלכלות נפרדות. לדבריו, הכלכלה הישראלית מאוד ריכוזית עם בעלויות צולבות, ואילו כלכלת ההייטק בישראל מאוד שיוונית. "יש הרבה גופים גדולים בהייטק אבל אף אחד לא שולט על ההייטק הישראלי. חברות הייטק לא מצליחות בזכות היוזמה הממשלתית. זה ההבדל העיקרי בין הכלכלה החדשה לכלכלת ההייטק הישראלי", ציין שי.
רני כהן, יזם של חברת הסטארט-אפ טיון וויקי, רואה את הבעיה העיקרית כיום בחוסר היכולת של אנשים להקשיב לקולות של אנשי המהפכה. "אם נקשיב להם היטב, נמצא את כל הפתרונות", אמר כהן.