"תקלות מחשוב מונעות מחברות קטנות להתפתח"
אטרה נטוורקס הישראלית פיתחה מערכת לניהול המחשוב של חברות קטנות ובינוניות. מאז השקתה לפני מספר חודשים הצטרפו אליה כ-2,000 לקוחות. מייסד החברה גיל פקלמן: "כל עמדה שלנו חוסכת לחברה 1,000 דולר בשנה"
חברת הסטארט-אפ הישראלית אטרה נטוורקס פונה לשוק שבאופן מסורתי נעלם מהעין של משקיעים ויזמים: שוק המחשוב של עסקים קטנים ובינוניים, אשר לרבים נראה כשוק קטן מידי או ככזה שקשה להגיע אליו ולייצור בו הכנסות. אטרה נטוורקס, בייסודו וניהולו של גיל פקלמן, פיתחה מערכת שמנסה לשנות
"כיום, תקלות מחשוב בחברות קטנות ובנוניות מונעות מהן להתפתח ולייצור. הן עסוקות רוב הזמן בתחזוקת המערכת הקיימת וכשליה", אומר פקלמן ל"כלכליסט". החברה שהקים לפני כשלוש שנים פיתחה מערכת ניהול ששולטת מרחוק על מערכות המחשוב הארגוניות בחברות קטנות ובנוניות, מאתרת כשלים מראש ולעתים אף מאפשרת תיקון של התקלה מרחוק. המערכת של אטרה נטוורקס היא מערכת חינמית, אשר מספר מרכיבים ממנה הם בתשלום. המערכת כוללת ניהול של הדואר האלקטרוני הארגוני, גיבוי מרחוק, מערכות אבטחה שונות, אנטי וירוס, פיירוול ועוד. החברה, שמשרדיה ממוקמים ברמת החייל, מעסיקה כ-30 עובדים.
על פי דיווחי אטרה נטוורקס, מאז השקת המערכת בישראל לפני מפסר חודשים, החלו להשתמש בה יותר מ-2,000 חברות שונות. על פי ההערכות, כבר כיום רושמת החברה הכנסות ראשוניות ממוצריה. אטרה נטוורקס השלימה גיוס כספי ממספר אנג'לים, בהם דן גלאי ואחרים.
מהו להערכתכם החיסכון בשימוש במערכות שלכם?
"על פי הערכתנו, כל עמדה שלנו חוסכת לחברה 1,000 דולר בשנה. בישראל יש כיום כ-300 אלף ארגונים וחברות קטנות ובינוניות. בקרוב נשיק את המערכת שלנו גם במספר מדינות בחו"ל וכך נוכל להרחיב את מספר העסקים שאיתם אנחנו עובדים".פוטנציאל חיסכון של 6 מיליארד דולר
מהם כשלי המחשוב העיקריים שאתם רואים בחברות הקטנות והבינוניות?
"אני רואה בעיקר כשלים בשתי רמות: רמת החומרה ורמת התוכנה. ברמת התוכנה יש הרבה בעיות של אובדן מיילים, בעיות של דואר זבל וכן בעיות רבות במערכות התקשורת. בנוסף ישנם כשלים שונים בחומרת המחשוב הארגונית".