לכתוב ספר ישירות לאפסטור
אפל הפכה את תהליך יצירתו של ספר לימוד לאייפד לפשוט במיוחד, אבל שולטת באופן מוחלט על מה שתוכלו לעשות איתו
לצד השקת פלטפורמת ה־iBooks החדשה הציגה אפל גם תוכנה לכתיבה ולעיצוב של ספרים בשם iBooks Author, המאפשרת ליצור ספרים בעלי תוכן אינטראקטיבי, וגם אותה בדקנו.
השימוש בתוכנה החדשה של אפל פשוט ודורש מהמשתמש ידע מינימלי. גם מי שאינו בקיא בתחום יוכל די בקלות להשתלט על כתיבת ספרו הראשון. ראשית יש לבחור את השבלונה הרצויה מתוך שש שמציעה אפל, שתואמות לנושאים כגון מדעי הטבע, אסטרונומיה, מדעי הרוח וכן הלאה.
מכיוון שהתוכנה מיועדת בראש ובראשונה ליצור ספר בצורת אפליקציה לאייפד, ניתן להוסיף באמצעותה תוכן מולטימדיה הכולל סרטים, תמונות אינטראקטיביות, קטעי מוזיקה, תוכן ומצגות. את התוכן מוסיפים בקלות על ידי גרירה של האלמנטים לתוך הדפים, והתוכנה מבצעת אוטומטית את ההתאמה ומעדכנת את עיצוב הדפים בהתאם. מעבר למולטימדיה ניתן להוסיף גם טבלאות ותוכני טקסט רגילים בעזרת ממשק פשוט שמזכיר מאוד את חבילת ה־iWork המשרדית של אפל.
את התוצר הסופי ניתן לייצא בשני אופנים: אפשרות אחת היא כאפליקציה שמיועדת כרגע אך ורק לאייפד. האפליקציה תיוצא ישירות לחנות הספרים המקוונת של אפל, וככל תוכן הנמכר שם תיאלצו לשלם לחברה עמלה עבור כל מכירה של עותק. אפשרות נוספת היא לשמור את הספר בפורמט הספרים הדיגיטליים של אפל שנקרא Apple ePub, או לייצא אותו בפורמט PDF הפופולרי של אדובי — דבר שיגרום לאובדן תכונות המולטימדיה שלו.
מצאנו רק שתי בעיות עיקריות בתהליך היצוא: הראשונה היא שהספר לא ניתן לשינוי מרגע הפיכתו לאפליקציה, וזאת מכיוון שתהליך היצוא מעלה את הספר ישר לחנות של אפל. הבעיה השנייה נוגעת לשליטה המוחלטת של אפל בתהליך אישור הספר. אם מה שכתבתם לא מוצא חן בעיני מנהלי החנות המקוונת של החברה, יכול להיות שכל העבודה שלכם פשוט תרד לטמיון.