$
IT בישראל

אתרי אינטרנט פיננסיים הכניסו יותר מ-2 מיליון שקל לאמן

קבוצת אמן צברה הכנסות של למעלה משני מיליון שקל בפיתוח אתרי אינטרנט למגזר הפיננסי בשנת 2011. הצפי לשנת 2012 עומד על 3.5 מיליון שקל

כתב כלכליסט 13:0506.02.12

החטיבה הפיננסית של קבוצת אמן צברה הכנסות של למעלה משני מיליון ש"ח רק מתחום פיתוח אתרי אינטרנט שיווקיים ותפעוליים לבתי השקעות, בנקים וגופים פיננסיים אחרים בשנת הכספים 2011. הצפי להכנסות בתחום זה לשנת 2012 עומד על 3.5 מיליון ש"ח.

 

קבוצת אמן מפתחת אתרי אינטרנט שיווקיים,

המקושרים למאגרי הנתונים הפיננסיים של החברות, כך שעמית בקופת גמל, למשל, יוכל לקבל בלחיצת כפתור את המידע הדרוש על השקעותיו.

 

הקבוצה החלה השנה לעשות שימוש בטכנולוגית קוד פתוח של קויהוגה (Cuyahoga Project). מדובר בפרויקט קוד פתוח מבוסס .NET המאפשר ניהול תוכן מתקדם ומודולארי ומסוגל להיות מקושר ל-SQL Server, PostgreSQL או MySQL כבסיס נתונים.

 

פרי פוירשטיין, סגן מנהל חטיבת פיננסים ויישומים בקבוצת אמן, אמר כי: "השימוש עם הקוד הפתוח של קויהוגה מאפשר לנו לקצר את זמני הפיתוח ולהפחית עלויות הן בתהליך ההטמעה והן בתפעול השוטף. ניתן באופן קל יותר לקשר מנוע workflow לתהליכים שונים ולקשר בין רכיבי התשתיות לאתר".

 

עינת שמעוני, VP ואנליסטית בכירה בתחום אפליקציות ארגוניות בחברת STKI, אמרה: "במדינת ישראל ארגונים נוטים לפתח אתרי אינטרנט בכלים הרגילים בלי לקחת בחשבון כלל את אופציית כלי WCM (web content management) בקוד פתוח, וזאת בשונה מהשוק הבינלאומי, שם כלים אלה מהווים אלטרנטיבה ראויה וטובה שאחוזי החדירה שלה צומחים בשנים האחרונות".

 

"לעתים זה מפתיע ארגונים עד כמה כלי WCM בקוד פתוח מתקדמים וכוללים פונקציונאליות טובה, כאשר אחד היתרונות שלהם לדוגמה הנו אימוץ מהיר של מגמות כדוגמת חיבור למובייל, רשתות חברתיות וכד', כך שנוצר כאן 'פספוס' של אלטרנטיבה טובה." מוסיפה שמעוני.

 

"בשוק הישראלי נוצר מעין כשל שוק בתחום אפליקציות ארגוניות בקוד פתוח כאשר ארגוני המשתמשים אינם באים ודורשים את הכלים מאינטגרטורים כי לטענתם האינטגרטורים אינם מכירים או דוחפים מספיק כלים אלה, והאינטגרטורים אינם דוחפים את הכלים כי הם לא רואים דרישה מלקוחות – מעין ביצה ותרנגולת." מסכמת שמעוני את כשל השוק.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x