אינפוסיס ההודית חותמת על הסכם שת"פ עם המדען הראשי
סגן נשיא ענקית שירותי התכנה, סובראמניים גוֹפאראג'וּ המגיע לישראל, יחתום על הסכם שיתוף פעולה במחקר ופיתוח עם המדען הראשי של משרד התמ"ת
סגן נשיא ענקית שירותי התוכנה ההודית אינפוסיס, סובראמניים גופאראג'ו, יחתום בישראל על הסכם שיתוף פעולה במחקר ופיתוח עם המדען הראשי במשרד התמ"ת. גופאראג'ו יגיע לישראל מחר לביקור בין שלושה ימים, ביוזמה ובארגון של נספחות משרד התמ"ת במומביי,
במהלך הביקור יקיים גופאראג'ו
סגן הנשיא, סובראמניים גוֹפאראג'וּ, משמש במסגרת תפקידו כראש חטיבת "Infosys Labs" המהווה את חטיבת המחקר והחדשנות של אינפוסיס. בנוסף הוא מנהל את חטיבות הקניין הרוחני והחממות הטכנולוגיות של החברה.
במהלך הביקור, אשר ייערך בין התאריכים ה-7 וה-9 במאי, יקיים סגן הנשיא, בסיוע מכון הייצוא הישראלי, מושב "שולחן עגול" עם נציגי חברות טכנולוגיה ישראליות ואף יקיים סידרת פגישות עסקיות וביקורים במשרדי חברות בתחום התוכנה.
אינפוסיס, שנוסדה ב-1981 בהשקעה ראשונית של 250 דולר על ידי שבעה מהנדסים, מדורגת כיום במקום ה-11 בקרב החברות ההודיות במדד 2000 החברות הציבוריות הגדולות בעולם של המגזין "פורבס".
מניית החברה נסחרת בבורסת ניו יורק ושווי השוק שלה הינו כ-24 מיליארד דולר בקירוב. רווחיה בשנה האחרונה הסתכמו ב-6 מיליארד דולר. החברה מעסיקה, הן במישרין והן באמצעות חברות בת, קרוב ל-150 אלף עובדים ב-65 משרדים ו-74 מרכזי פיתוח ברחבי העולם. מטה החברה שוכן בעיר בנגלור.
מאחר ש-90% ממכירותיה של החברה ההודית מקורן בצפון-אמריקה ובאירופה, הפוטנציאל הקיים בשיתוף פעולה מסחרי עם חברה זו נובע מכך שאינפוסיס עשויה לשמש כאינטגרטור של טכנולוגיות מידע ישראליות באזורים הנחשבים כשוקי היעד המסורתיים של חברות תוכנה מקומיות.
בנוסף, שיתופי פעולה טכנולוגיים ומסחריים עם אינפוסיס יהוו 'קרש קפיצה' לחברות ישראליות לשוק ההודי, שחשיבותו לכלכלה הגלובאלית הולכת וגדלה בהתמדה.
במטרה להדק את היקף שיתוף הפעולה יזם הנספח המסחרי של משרד התמ"ת במומבאי, אלעד גפני, כריתת הסכם לשיתוף פעולה במחקר ופיתוח, בין לשכת המדען הראשי במשרד התמ"ת לחברת אינפוסיס.
ההסכם גובש במסגרת תכנית התאגידים של המדען הראשי שתכליתו ליצור שיתוף פעולה אסטרטגי וטכנולוגי בין חברות ישראליות לבין תאגידים רב-לאומיים, זאת במטרה לקדם את ענייניהן המסחריים והטכנולוגיים של החברות.
התכנית מספקת לחברות הישראליות פלטפורמה זמינה ונוחה, במימון ממשלתי, לקידום פעילויות מחקר ופיתוח מול לקוחות ומשתמשים אסטרטגיים שהחבירה אליהם, לולא התכנית, הייתה קשה יותר.
המדען הראשי, מר אבי חסון, ברך על חתימת ההסכם ואמר כי: "חברות רב-לאומיות מוצאות עניין הרב בשיתופי פעולה עם חברות ישראליות עוד בשלבי המחקר והפיתוח, ורואות בהן מקור בלתי נדלה של חדשנות טכנולוגית. השותפות הנוצרת במסגרת הפרויקט כבר בשלבים אלה בין החברה הישראלית לשותף, ממנפת במידה רבה את פעילותה של החברה הישראלית, ועוזרת לה לפרוץ אל השווקים הגלובליים".
סגן הנשיא צפוי להציג בפני חברות טכנולוגיות ישראליות את מיזם "Infosys Labstorm". מדובר בפלטפורמה עסקית, שעשויה להשתלב ולתרום למאמצי השיווק של חברות ישראליות רבות. במהלך המפגש יסקור מר גופאראג'ו את הפלטפורמה ואת האופן בו חברות ישראליות יכולות להשתלב בה וביוזמות אחרות של החברה.