פיתוח של RSA ישראל יסייע לזהות ולהשבית אפליקציות סלולריות זדוניות
השירות שפותח על ידי אנליסטים במרכז המצוינות של EMC ישראל, כולל פיקוח פעיל על חנויות האפליקציות של כל המפעילים הגדולים בתחום
RSA,חטיבת האבטחה של EMC ישראל הפועלת במרכז המצוינות בהרצליה, פיתחה שירות חדש, RSA FraudAction Anti Rogue App Service, המזהה ומשבית אפליקציות סלולריות זדוניות אשר מיועדות להפצת נוזקות מקוונות או ביצוע מתקפות פישינג.
הפתרון מונע הונאות בכך שהוא מזהה אפליקציות
ה-Rogue App Service מאפשר לצוותי מניעת הונאות של RSA לנטר בצורה אוטומטית אפליקציות חדשות אשר בשימוש הלקוחות, 24 שעות ביממה. היתרון העיקרי של הפתרון הוא היכולת של ארגון לנהל סיכונים העומדים בפניו באופן פרו-אקטיבי, תוך קבלת מידע על איומים מבוססי אפליקציות סלולריות.
בנוסף, השבתת האפליקציות הזדוניות לפני הפעלתן מפחיתה את ההפסדים העתידים לנבוע מביצוע ההונאות. השירות כולל פיקוח פעיל על חנויות האפליקציות של כל המפעילים הגדולים בתחום, כאשר ,RSA בהקשר זה, מוודאת כי חנויות האפליקציות המקוונות נמצאות תחת פיקוח שוטף, וננקטים צעדים נגד סיכונים מבוססי אפליקציות סלולריות.
הונאות באמצעות אפליקציות סלולריות מהווה תחום איומים חדש. על פי מספר דוחות מחקריים, סיכוני האבטחה למכשירים ניידים גוברים ככל שובר טרנד השימוש במכשירים אישיים לצרכים ארגוניים: 71% מהארגונים מתירים לעובדיהם להשתמש במכשירי הסלולר האישיים שלהם במסגרת העבודה. (מקור: Goode Intelligence)
86% מהרושעות המיועדות לאנדרואיד הן למעשה גרסאות ארוזות מחדש של אפליקציות לגיטימיות, הכוללות אלמנטים זדוניים. (מקור (Android Malware Genome Project, וכן מספר האפליקציות הזדוניות המיועד לאנדרואיד זינק ליותר מ-20 אלף ביולי 2012. (מקור: TrendMicro)
מיכל בלומנשטיק-ברוורמן, מנכ"לית חטיבת הפתרונות הגלובליים ומנכ"לית RSA ישראל, חטיבת אבטחת המידע של EMC: "ארגונים המציעים ללקוחותיהם אפליקציות סלולריות לגיטימיות, המשמשות לבנקאות מקוונת, קמעונאות, משחקים, מדיה ומטרות אחרות, לעתים אינם מודעים וערוכים מספיק לאיומים בערוץ הסלולארי. השירות למניעת הונאות, מסייע לארגונים להפחית את ההפסדים מהונאות, באמצעות ניטור והשבתה מוחלטת של אפליקציות זדוניות, עוד בטרם הצליחו לנצל את חוסר המודעות של צרכנים ניידים."
כריס הייזלטון, מנהל מחקר תחום סלולר ואלחוטי, ב-451 Research: "הגידול המשמעותי באפליקציות חדשות ועדכונים לאפליקציות קיימות הופך אותן למטרות נוחות לעבריינים מקוונים אשר מסתירים פעילויות בלתי חוקיות בתוך אפליקציות לגיטימיות. למרות המאמצים הניכרים שמשקיעים מפעילי חנויות אפליקציות בפיקוח על הקטלוג שלהם, הנזק הפוטנציאלי הטמון באפליקציה טרויאנית, אשר משתמשת בתמונה של מותג לגיטימי - עולה על כל דמיון. פיקוח פעיל על חנויות אפליקציות יסייע לארגונים להישאר עם היד על הדופק בכל הנוגע לאיומים הפוטנציאליים של אפליקציות סלולריות, אשר ממנפות מותגים לגיטימיים, ושמות להן למטרה לנצל צרכנים על מנת להפיץ רושעות דיגיטליות ולבצע מתקפות פישינג".