$
המדריך

בדיקת כלכליסט: אורנג' אינפיניטי 996 - קוקטייל אנדרואיד למתחילים

עיצובו הוא ערבוביה של סמארטפונים מ-2011, תחתיו תמצאו חומרה סבירה לצד יכולות שאין גם למכשירי אנדרואיד מתקדמים - ונחיל אפליקציות מיותרות; לקחנו לסיבוב את אינפיניטי 996, סמארטפון המדבקה שעיצבה אורנג' ומצאנו אותו יעיל ונוח, אך בעיקר לסבתא ולנכדה

ניצן סדן 18:0724.09.12
בעשר השנים האחרונות התפתחה במזרח הרחוק תעשיית מוצרי המדבקה: מכשירי אלקטרוניקה גנריים, שכל חברה יכולה לרכוש בזול ולמתג. ברשימת המכשירים בולטים בשנים האחרונות סמארטפונים, עם הירידה במחירי הרכיבים והדרישה הגואה לסמארטפונים זולים.

 

אם לוקחים רכיבים (מעבד, מסך, זיכרון, מצלמה וכיו"ב) באיכות סבירה ומשבצים אותם במכשיר פשוט ללא מיתוג, מקבלים סמארטפון לא רע שלא עולה יותר מטלוויזיה חדשה. לצד החיסכון בעלויות (כשקונים מכשיר של סמסונג, למשל, משלמים גם על המו"פ, השיווק והלוגו) יש יתרון חשוב של מיתוג - מי שימכור אותו יוכל לתפור אותו בדיוק למידותיהם של הלקוחות ולדאוג שבכל אשר יפנו במכשיר יראו סמלים, כלים ושירותים של המוכר.

 

כאן נכנסת אורנג' לתמונה; היא הראשונה ממפעילות הסלולר הגדולות בישראל שבחרה לברוא לה טלפון סלולרי משלה. החברה פנתה ליצרנית הסינית TCT, בחרה את אחד הדגמים הגנריים הזולים שלה ומיתגה אותו היטב. כמה טוב? המשיכו לקרוא.

 

הסמארטפון הממותג הראשון של אורנג': אינפיניטי 996 הסמארטפון הממותג הראשון של אורנג': אינפיניטי 996 צילום: ניצן סדן

 

עיצוב ומבנה: פגישת מחזור, כיתת אנדרואיד 2011

 

במבט ראשון, האינפיניטי נראה כמו כל סמארטפון אנדרואיד ממוצע, או יותר נכון - קוקטייל שמורכב מאלמנטים של כמה סמארטפונים שכבר פגשנו בשנה שעברה.

 

גופו המעוגל, שעוביו 9.7 מ"מ, מזכיר מלפנים מכשירי HTC מהשנה שעברה, הגב שלו חלק בדומה למכשירי מוטורולה מלפני שנתיים, גודל ומיקום הספיקר הקדמי זהים לאלו של הגלקסי S2 ובמילים אחרות, יש לנו כאן עיצוב שהוא לקט, פאה ושכחה. עם זאת, השילוב של הזכוכית בחזית, המתכת במסגרת וגב הפלסטיק של האינפיניטי נראה סביר לגמרי, אך לא מסובב ראשים.

 

פלסטיקי מאוד, אבל נעים למגע. אינפיניטי 996 פלסטיקי מאוד, אבל נעים למגע. אינפיניטי 996 צילום: ניצן סדן

 

עיצוב האינפיניטי הזכיר לי מכשיר בו נתקלתי בעבר, האלקטל One Touch 995. הספקית של אורנג' פשוט לקחה את המכשיר (שהושק במאי השנה), הכניסה בו שיפורים דקים, מערכת הפעלה ממותגת ולקינוח - החליפה לו את השם.

 

המסך, בגודל 4.3 אינץ' וברזולוציה של 400 על 800 פיקסל בעל תצוגה בהירה, ברורה וחדה. אל תצפו פה למסך מרשים מיוחד כדוגמת הרטינה של אפל או הסופר AMOLED של סמסונג, אבל הוא סביר בהחלט.

 

לא מסובב ראשים. אינפיניטי 996 לא מסובב ראשים. אינפיניטי 996 צילום: ניצן סדן

 

איכות ההרכבה מפתיעה; עושה רושם שגב המכשיר לא יתפרק וישגר החוצה את הסוללה אם במקרה יפול לכם האינפיניטי מהידיים. הברשה עדינה של הפלסטיק נועדה לצמצם מצב בו יחליק לכם המכשיר. יש לו שקע מיני HDMI - אבל שקע ה-USB נפקד מגופו; כדי לטעון את הסוללה, תצטרכו להשתמש במתאם שמתחבר לשקע ה-HDMI. בחירה תמוהה, בהתחשב בכך שהמשתמש הסביר נוהג לתדלק את המכשיר בתכיפות גבוהה יותר משהוא מחבר לו מסך חיצוני.

 

ממשק ומערכת הפעלה: אורנג'דרואיד

 

אורנג' מיתגה בקפידה את מערכת ההפעלה של המכשיר, אנדרואיד 2.3.6. אפילו אפקט הצבע שבתחתית התפריט כשגוללים ומד עוצמת השמע הם בכתום-אורנג' ולא כחול/ירוק-אנדרואיד. בשלב זה לא ידוע מועד שדרוג מערכת ההפעלה ל-ICS.

 

ניתן לראות שגרסת האנדרואיד נשענת על רכיבי קוד שבגרסאות האנדרואיד של סמסונג: גלריית התמונות שרגישה להטיית המכשיר (תכונה מעצבנת למדי), התפריטים, המקלדת הווירטואלית ואפילו מסך כיבוי המכשיר - כולם הושאלו מסמסונג.

 

למערכת ההפעלה מאפיין נחמד שאין כמעט לאף מכשיר אנדרואיד: יכולת להציג לרוחב את כל תפריטי המכשיר, לרבות מסכי הבית והאפליקציות כשהופכים את המכשיר על צידו. עוד תכונה מעניינת היא יישום מובנה שמאפשר לזהות מחוות על גבי המסך להפעלת אפליקציות. למשל, עשו צורת @ עם האצבע על המסך ומייד יופעל הדפדפן, צורת סימן שאלה לחיפוש בגוגל ועוד.

 

יישום זיהוי תנועה מובנה. טריק שאין להרבה אחרים יישום זיהוי תנועה מובנה. טריק שאין להרבה אחרים צילום: ניצן סדן

 

ביצועים וקישוריות: מכשיר חכם, מדבקות - גם

 

לאינפיניטי יש מעבד קוואלקום חד ליבה, מעבד גרפי Aderno 205 (ישן יחסית) ו-512 מגה-בייט זיכרון. זהו מפרט סביר, שמקנה לו פעולה חלקה בתפקודי טלפון בסיסיים וברוב היישומים. עם זאת, חוויית השימוש נפגמת בגלל חיישני המסך, להם השתהות מורגשת בתגובה: אפילו כשעוברים בין מסך בית אחד למשנהו, חשתי בקלות ב-Lag של כמה עשיריות השניה. לא אסון - אבל פחות חלק ממכשירים אחרים בשוק.

 

תמיכת NFC, בצירוף מדבקות חכמות תמיכת NFC, בצירוף מדבקות חכמות צילום: ניצן סדן

 

בזירת הקישוריות שולף האינפיניטי את הקלף החזק שלו: שבב NFC. בעזרתו, תוכלו להשתמש בשירות התגיות של אורנג', שמחליף פרופיל שימוש במכשיר. איך זה עובד? מדביקים מדבקות עם שבב זעיר בבית, בעבודה וברכב. כשתיכנסו למכונית, סריקת המדבקה תעביר את המכשיר למצב דיבורית, תפעיל את תוכנת הניווט ותבצע פעולות נוספות שרלוונטיות לנהיגה. כשתחזרו הביתה, סריקת המדבקה תגרום למכשיר לנתק את חיבור הדאטה ולהתחבר לרשת ה-WiFi הביתית שלכם. תוכלו לקבוע בעצמכם אילו יישומים יפעלו כשיפגשו איזו מדבקה. חביב ושימושי.

 

באנדרואיד Play ישנן אפליקציות שעושות את זה גם ללא NFC ופשוט מזהות היכן אתם לפי ה-GPS ומפעילות את הפרופיל הרלוונטי. במכשירי מוטורולה, למשל, היישום מובנה. אבל לשבבי ה-NFC יש יתרונות נוספים, כמו היכולת להפוך את המכשיר לארנק דיגיטלי - טכנולוגיה שעושה את צעדיה הראשונים בישראל.

 

מולטימדיה ואפליקציות: מבחר משובח או מזבלת-תוכן?

 

נגן המוזיקה של המכשיר בסיסי מאוד ולא כולל תכונת זיהוי מילות שירים. בנוסף, לא תמצאו בו יכולת שינוי אקוולייזר. הדפדפן הוא הסטנדרטי של אנדרואיד, עם תכונת זום על טקסט בקליק כפול על המסך. הגלישה בו חלקה למדי.

 

המשתמש הבסיסי ישמח למצוא באינפיניטי את כל שירותי אורנג' המקוונים, לכל תחום חיים שהוא: יישומי כלכלה ופיננסים, מוזיקה, גיבוי, משחקים, מונה דאטה, פורטל תוכן, חדשות, חנות ספרים, תכני טלוויזיה וסרטים, ספורט ועוד. עם זאת, לרובם אין אפליקציה מסודרת והם מבוססים על אתרי Wap בעיצוב עתיק ובעלי ממשק מוגבל.

 

פורטל מוזיקה של אורנג' פורטל מוזיקה של אורנג' צילום: ניצן סדן

 

משתמשים שכבר ידעו סמארטפון בעבר ירימו גבה; לכל האפליקציות של אורנג' כולן יש אלטרנטיבות ידידותיות יותר, עשירות יותר, נוחות יותר ותובעניות פחות (מבחינת משאבי המכשיר) בחנות Play. וכידוע - את אלו של אורנג' אי אפשר למחוק (בלי לפרוץ את המכשיר), גם אם תעברו עם המכשיר למפעילה אחרת.

 

שלל יישומים מובנים שלל יישומים מובנים צילום: ניצן סדן

  

מצלמה: אל תחייכו

 

למכשיר מצלמת 5 מגה-פיקסל, שנשלטת בממשק לא נוח במיוחד; האייקונים שלו קטנים מאוד ואפורים, מחוון הזום מסתתרת בתוך תת תפריט ועוד. חבל שדווקא את רכיב זה בחרה אורנג' לא להשאיל מגרסת האנדרואיד של סמסונג.

 

בנוסף, כשתעברו לצילום וידאו, יעבור המסך ליחס של 16:9, מה שאומר שהתצוגה שלכם תקטן ותקבל מין שוליים וירטואליים. אורנג' טוענים ליכולת צילום באיכות HD של 720p ואכן, איכות הווידאו סבירה.

 

וידאו במסך מצומצם, עם ממשק מעצבן וידאו במסך מצומצם, עם ממשק מעצבן צילום: ניצן סדן

 

במצב סטילס ישנה השתהות (Shutter Lag) מובחנת של כמה פריימים; אל תצפו לצלם בתנועה. עושה רושם שאין רכיב ייצוב תמונה כלשהו ותמונות רבות יצאו מטושטשות למדי, במיוחד בתאורה נמוכה. בנוסף, המיקוד שלה - ידני או אוטומטי - אורך זמן יקר, במיוחד כשרוצים לצלם משהו במהירות.

 

זמן סוללה: ממוצע מאוד

 

הסוללה (1,500 מיליאמפר לשעה, זהה לסוללת הסוני אריקסון Arc S) של האינפיניטי מאפשרת זמן פעולה ממוצע לשוק; בשימוש סביר, תוכלו להעביר איתו כמעט יום שלם ללא טעינה. עם זאת, ברגע שתפעילו יישומים תובעניים יותר - במיוחד, ניווט או משחקים, זמן הסוללה יתקצר כמעט בחצי. אחת הסיבות היא שימוש במעבד חד ליבה. מעבד בעל מספר ליבות יכול לחלק ביניהן משימות ובכך לחסוך באנרגיה.

 

סיכום: לסבא ולנכדה

 

האינפיניטי הוא סמארטפון בינוני למדי. המסך שלו לא רע, הממשק סביר והעיצוב שלו מקבל ציון עובר. אבל כל אלה מחווירים לעומת המחיר שלו - 1,600 שקל בלבד, כולל ביטוח ואחריות מלאה לשנתיים - פחות מחצי ממחירו של מכשיר עילית.

 

זה מחיר זול מאוד ביחס למכשיר 4.3 אינץ' יליד 2012, אולם באותו הסכום תוכלו לרכוש סוני אריקסון Arc S או סמסונג גלקסי S פלוס - לשניהם חומרה זהה לחלוטין לשל האינפיניטי, פעולה חלקה יותר ומצלמה טובה בהרבה. תוכלו לרכוש גם מוטורולה אטריקס, שהוא אף חזק יותר.

 

אורנג' אמנם מציעה סמארטפון במחיר זול יחסית לישראל, אולם עדיין מדובר במחיר גבוה ביחס לעלות המכשיר המקורי: One Touch 995 נמכר ברשת ב-280 דולר, שהם קצת יותר מאלף שקל. אורנג' מוכרת אותו בכמות מוגבלת, ורק בחלק ממרכזיה; יכול להיות שהאינפיניטי הוא פיילוט מבחינתה, אולי ראש גשר לסמארטפונים נוספים במיתוגה. המכשיר מומלץ למשתמש בסיסי שזקוק למכשיר פשוט בעל מסך גדול ומחיר סביר, למשל - בני הגיל השלישי וילדים שזהו המכשיר הראשון שלהם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x