$
מכשירים ומדריכים

מיקרוסופט חושפת: digits - צמיד ששולט על ממשקי תוכנות ומשחקים

הדור הבא של קינקט: הצמיד החדש מזהה את תנועת האצבעות שלכם ומתרגם אותה לפעולות בממשקים שונים. בעזרתו, ניתן יהיה לפתח משחקים ותוכנות אינטראקטיביים יותר, על בסיס חומרה ניידת וחסכונית וללא מגבלת קווי הראייה של מצלמת הקינקט

הראל עילם 18:2609.10.12
מיקרוסופט הציגה היום (ג') במעבדת המחשבים של אוניברסיטת קיימברידג' דרך חדשה לחלוטין לשלוט על המחשב שלכם - digits, כלי חדש לזיהוי תנועות ומחוות ידיים. לפי דיווח של cnet, מדובר בצמיד שכולל מערך חיישני אינפרה אדום שמתרגם תנועות אצבע לפקודות בצורה מדויקת מכל אמצעי זיהוי התנועה שקדמו לו.

  

לפי החברה, ניתן יהיה להשתמש בצמיד על מנת לשלוט במחשבים, מערכות מדיה, טלוויזיות חכמות וקונסולות משחקים - בצורה דומה לטכנולוגיה שהוצגה בחדר העיצוב של טוני סטארק בסרטי "איירון מן".

 

עיצוב מעט מסורבל - אולם נייד, בניגוד לקינקט עיצוב מעט מסורבל - אולם נייד, בניגוד לקינקט צילום מסך מתוך youtube.com

 

זיהוי תנועה נייד ומדויק יותר

 

החיישנים בצמיד, יחד עם מד תאוצה מובנה, מסוגלים ליצור שלד תלת ממדי מלא ומדויק של יד המשתמש בתוכנה או משחק - ודורשים מעט מאוד אנרגיה לפעולה. מדובר בשיפור ברמת הדיוק לעומת חיישני תנועה משולבים כמו הקינקט, אם כי הצמיד נראה מגושם למדי, לא משהו שמשתמשים ישושו לצאת איתו מהבית.

 

 

הצמיד נוח יותר מלבישה של כפפת חיישנים ומאפשר עבודה ניידת, בניגוד לקינקט, שדורש מהמשתמש לעמוד בנקודה ספציפית מול המצלמה. "החיישן אינו נסמך על חומרה חיצונית ולכן אתה יכול להיות נייד", הסביר ראש הפרויקט, דיוויד קים, דוקטורנט באוניברסיטת ניוקאסל. "המשתמש יכול לבצע פעולות תוך כדי ריצה או הליכה מחדר לחדר".

 

זיהוי מדויק של תנועות האצבע והיד זיהוי מדויק של תנועות האצבע והיד צילום מסך מתוך youtube.com

  

קינקט - הדור הבא

 

מספר חברות - רובן ישראליות - עובדות כעת על תחום זיהוי מחוות ואף הקימו אפליקציות המאפשרות הפעלת פונקציות בסיסיות בטלפון חכם על ידי מחוות מול מצלמת הטלפון. מיקרוסופט מצידה מפתחת את קינקט 2, שיהיה לפי הדיווחים מדויק מספיק על מנת לזהות מחוות ברמת אצבע בודדת ואף הבעות פנים.

 

קים אמר כי החברה מקווה לפתח את הטכנולוגיה כך שיהיה ניתן לשלב אותה לתוך שעונים וצמידים קלים במיוחד. "אנחנו רוצים שאנשים יוכלו לתקשר עם המכשירים האלקטרוניים סביבם באופן ספונטני, בלי שהם יצטרכו להחזיק אותם או לעשות משהו מיוחד", הוא הסביר. לא ידוע מתי צפוי הפיתוח החדש להפוך למוצר ולהגיע לשווקים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x