לי קה-שינג מאמין ב-Hola הישראלית: מוביל גיוס של 10 מיליון דולר
קרן הורייזונס שבבעלות המיליארדר ההונג קונגי הובילה גיוס חשאי לסטארט-אפ, שמפתח כלי האחדת זיכרון פעולה של מחשבים וסמארטפונים - להאצת פעולות כמו שימוש בשירותים מקוונים
נדמה שבשנה האחרונה, ובמיוחד בימים האחרונים, אין גבולות למיליארדר ההונג קונגי לי קה-שינג כשזה נוגע להשקעות הייטק בישראל. חברת המחקר IVC חושפת הבוקר (ד') כי קרן הורייזונס, קרן ההון סיכון להשקעות הייטק של קה-שינג, הובילה גיוס של 10 מיליון דולר לסטארט-אפ הישראלי Hola של מייסדי ג'אנגו עופר וילנסקי ודרי שרייבמן. רק אתמול חשף "כלכליסט" כי קה-שינג הוביל סיבוב של 3.3 מיליון דולר יחד עם אינישיאל קפיטל לסטארט-אפ Shine שהוקם על ידי האקרים לשעבר.
- הניצוץ : Shine הישראלית מגייסת 3.3 מיליון דולר מלי קה-שינג ואינישיאל קפיטל
- חברות הייטק ישראליות גייסו השנה 1.4 מיליארד דולר
- גלילות קפיטל השלימה גיוס של 30 מיליון דולר
לסיבוב ב- Hola הצטרפו גם המשקיעים הקיימים: קרן מאגמה, DFJ האמריקאית והשותפות הישראלית שלה DFJ-תמיר פישמן שהתפרקה וקרן טרילוג'י האמריקאית. לפי אתר IVC גייסה Hola עד היום 18 מיליון דולר.
האצת גלישה על בסיס האחדת זיכרון מחשבים
Hola (לשעבר Zon networks), שמהותה נשמרה שנים רבות תחת מעטה של חשאיות רבה, פיתחה מערכת תקשורת אינטרנט, המאפשרת האחדה וירטואלית של משאבי המחשוב בין מחשבים שונים, באמצעות טכנולוגיה של Peer to Peer.
את התוכנה ניתן להתקין במחשבים אישיים מבוססי ווינדוס XP או ווינדוס 7, וכן בסמארטפונים וטאבלטים מבוססי אנדרואיד. הטכנולוגיה של החברה מאפשרת לחלוק בזכרון של המחשב האישי או הטלפון רק כאשר הוא אינו בשימוש וכן אינה מאיצה דפי אינטרנט מאובטחים, אלא רק דפי HTTP, וגם במקרה זה אינה מכסה את כולם.
לפי אתר החברה, "אם קראת מאמר של הניו יורק טיימס, ומשתמש Hola אחר מעוניין לקרוא את אותו המאמר, התוכנה של Hola תשתמש בזכרון של המחשב שלך, אם המחשב אינו עובד". התוכנה של Hola אינה זמינה למכשירי אפל והיא לא צפויה לבצע השקה רשמית בקרוב.
Hola היא החברה השנייה שהקימו יחד וילנסקי ושרייבמן, לאחר הצלחתם בג'אנגו, חברת התקשורת שנמכרה ל-NDS תמורת 107 מיליון דולר. המנכ"ל וילנסקי אישר ל"כלכליסט" את דבר הגיוס, אך סירב להתייחס להיקפו.
נציג הוריזונס: בישראל אנו משקיעים בעיקר במובייל
אתמול (ג') התבטא לראשונה נציג קרן הורייזונס בישראל גלעד נוביק, שחשף כי הקרן השקיעה ב-15 סטארט-אפים ישראלים במשך 18 חודשים.
"אנחנו מסייעים לחברות שלנו עם השותפים והלקוחות שלנו וכן עם הזרועות העסקיות של החברות אליהן אנחנו קשורים ברחבי העולם", אמר נוביק בכנס ה-DLD של יוסי ורדי ו- PwC. קה-שינג, בעליה של הקרן הוא גם בעליו של תאגיד התקשורת האצ'יסון לו זרועות בהונג קונג , סין ובבריטניה.
"אנחנו מחברים את החברות שלנו עם מפעילות תקשורת בעולם, חבורת מסחריות בסין וארה"ב ועם קרן משותפת לנו ולסקייפ שפעילה בסין ומשקיעה 100 מיליון דולר בסטארטאפים. בישראל אנחנו משקיעים בעיקר בחברות שמפתחות רעיונות חדשנים שישנו את תעשיית המובייל".