$
הייטק והון סיכון

באלמר: "ישראל היא מרכז הטכנולוגיה הגדול בעולם אחרי ארה"ב"

מנכ"ל מיקרוסופט נאם בכנס ThinkNext ושוחח עם המדען הראשי, אבי חסון. במהלך האירוע, שיבח באלמר את ההייטק הישראלי ואמר ש"קל לעשות כאן עסקים", סיפר על יתרונות שיתוף המידע בין חברות תוכנה ואף נתן עצה ליזמים מתחילים

אסף גלעד 18:1705.11.12
מנכ"ל מיקרוסופט, סטיב באלמר הופיע היום אחר הצהריים (ב') באירוע השנתי ThinkNext שערך מרכז הפיתוח של מיקרוסופט. באלמר נאם על השקת מערכת ההפעלה החדשה, ווינדוס 8 - ועל חיבתו לתעשיית הטכנולוגיה הישראלית.

"תצוגת הסטארט-אפים כאן היא מרשימה ונותנת לי אנרגיה כדי לשרוד מרחק של עשרה איזורי זמן בין סיאטל לישראל. ישראל היא מרכז סטארט-אפים ותמיד יש כאן חברות לשתף איתן פעולה, יש כאן חברות מעניינות שכדאי לפגוש - וגם קל כאן באופן יחסי לעשות עסקים", אמר המנכ"ל.

 


 

הפכנו את כל התוכנה שלנו

 

"היינו חברת תוכנה ועכשיו אנחנו עוברים למוד עבודה של חברת חומרה, חברת מוצרים שמציעה גם שירותי ענן. ההשקה של וינדוס 8 ו-וינדוס פון 8 שמה אותנו בחזית השינוי הזה - הפכנו את כל התוכנה שלנו מלמעלה למטה", המשיך באלמר.

 

"שיפרנו את הממשק כדי שיתמוך בטאבלט, בסמארטפון ואפילו במסך של 82 אינץ׳. עשינו אינטגרציה של סקייפ ואחסון במערכת ההפעלה כדי שתהיה אחודה בכל המכשירים. אנשים אוהבים מחשבים ורבים מצפים לשדרג לווינדוס 8; יהיו לנו 400 מיליון מכשירים שיימכרו בשוק בשנים הקרובות".

 

באלמר, באירוע מיקרוסופט היום באלמר, באירוע מיקרוסופט היום צילום: אוראל כהן



המדען הראשי במשרד התמ"ת, אבי חסון, עלה לבמה.

 

חסון: "עמק הסיליקון קרוב לישראל בעצם".
באלמר: "יש עמק סיליקון אחד למרות שהרבה חברות עוברות משם לסן פרנסיסקו. אבל ישראל היא המקום השני לאחר עמק הסיליקון. קנינו את סקייפ שהיא במקור אסטונית אז אנחנו מפתחים סקייפ באסטוניה - אבל רק בארה"ב, הודו, סין וישראל אנחנו מפתחים מוצרים של מיקרוסופט, מקוריים. ישראל משקפת את היזמות, היוזמה והטכנולוגיה ולמרות שבהודו ובסין תמצא את כמות הבוגרים המוכשרים הכי גדולה. לדעתי היא המרכז הגדול ביותר אחרי ארה"ב".

 

משרד בעמק הסיליקון. "לא רחוק" מישראל משרד בעמק הסיליקון. "לא רחוק" מישראל צילום: בלומברג

 

חסון: "בשלושים השנה האחרונות עולם פיתוח התוכנה השתנה לחלוטין".

באלמר: אנחנו רואים דמוקרטיזציה שלמה לטכנולוגיה. מודלים עסקיים חדשים ויותר אנשים שעוסקים בחדשנות וחולקים אותה אחד עם השני, בונים זה על גבי המוצרים של זה - והרבה יותר משתמשי טכנולוגיה".

 

"אני מאוד מאמין בדמוקרטיזציה הזו. הגבולות בין החברות שאנחנו מתחרים איתם או חברות אחרות מטשטשים. כולם מחדשים ומתחברים אחד לשני עם API ובתוך מיקרוסופט, לא היה צוות אחד שהגדיר את כל ווינדוס 8 אלא כל צוות תרם משלו".

 

מאמין בדמוקרטיזציה של תחום התוכנה. באלמר מאמין בדמוקרטיזציה של תחום התוכנה. באלמר צילום: אוראל כהן

 

מיקרוסופט כבר לא בעסקי השרברבות

 

חסון: ספר לנו על מודל השירותים של מיקרוסופט.

באלמר: חברות מובילות חייבות לעסוק גם במוצרים וגם בשירותים. אנחנו הולכים לכיוון חומרה ותוכנה ומציאות של אינטרנט בהיקפים גבוהים ושירותי ענן. בשנות השמונים לא שמנו לב כל כך לממשק משתמש. בשנות השמונים. קראנו לעצמנו 'חברת שרברבות' כי עסקנו בתשתיות. היום אנחנו מתמקדים במוצרים שמופעלים בממשק שאפשר להפעיל לתקשר באמצעות הגוף והמחשבה באופן טבעי".

 

"הממשקים האלה יהיו נפוצים יותר ויותר. מגע קיים כבר כמה שנים אבל קול הוא ממשק עדיין לא מנוצל. לפני שנסעתי לישראל המחשב שלי עשה לי תחקיר מושלם ואיתר לקוחות חשובים שעלי לפגוש וחברות מעניינות - הכל באופן אוטומטי".

 

חסון: "אתה ותיק בתעשייה ונמצא במיקרוסופט הרבה שנים. מה תמליץ ליזמים המתחילים?"

באלמר: מעולם לא עבדתי בסטארט-אפ אלא בחברה של 30 איש שהיתה בת 5 שנים. היום יש בה 92 אלף עובדים. אז אני יכול לומר שאין בעיה שאי אפשר לפתור בטווח הארוך. חשוב להקיף את עצמך באנשים טובים; חבורות עם רעיון מעולה ואנשים לא טובים התרסקו. אנשים טובים, רעיונות מצוינים וגישה ארוכת טווח אלה יביאו אותך רחוק".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x