שלושה סטארט-אפים ישראליים הגיעו לגמר תחרות שבוע היזמות הגלובלי
במסגרת תחרות Stratup Open, זכתה חברת Folloyu הישראלית בהדרכה וייעוץ לשנה מיזמים מומחים. במקום הראשון זכה סטארט אפ אפריקאי שפיתח כלים להחלפת טפסי "צור קשר" באתרים
- הסטארט-אפ קנשו מגייס 12 מיליון דולר, השווי גדל פי שלושה
- לייטספיד ואקסל משקיעות 9.3 מיליון דולר בסטארט-אפ Origami Logic
- צחי סולטן השקיע כ-300 אלף דולר ב-ESS הישראלית, שמפתחת קניון לפייסבוק
הסטארט-אפ הישראלי שזכה בפרס הניחומים, Folloyu של אלפרד שפיר, פותר בעיה שמעיקה על הרבה אנשים: רצף עבודה במעבר בין מכשירים. החברה מאפשרת להעתיק פעילות, כמו משחק מחשב, ממכשיר אחד לשני וכך לאפשר את המשך העבודה מאותה נקודה במכשיר החדש (למשל, להמשיך במשחק בדיוק מאותה נקודה במעבר מסארטפון למחשב. במסגרת הזכייה יזכה הסטארט-אפ לשנה של הדרכה וייעוץ משורת יזמים מצליחים.
שני הסטארט-אפים הנוספים שהגיעו לגמר, לצד 48 נוספים מרחבי העולם, הינם Neomatix של אסף מורקס ו-Lumos של דוויד וורטמן. Neomatix פונה לשוק הליסינג הענק ומפתח מערכת מקיפה לניטור צמיגים - לחץ אוויר בלאי וכו' - שיכולה להפחית עלויות כמו צריכת דלק או תיקונים.
אנרגיה בת-קיימא, במיוחד במדינות ללא רשת חשמל ארצית, היא אחד הנושאים בעלי העניין הרב ביותר כיום, עם השלכות כלכליות וחברתיות נרחבות. Lumos מנסה לפתור את הנושא מזווית ייחודית: תחנת כוח ביתית מבוססת אנרגיה סולארית, שמאפשרת לצרכנים לרכוש חשמל לפי דרישה באמצעות הטלפון הסלולרי. במקום הראשון בתחרות זכה Dropifi, סטארט-אפ מגאנה שמפתח מערכת מסרים לאתרי אינטרנט שאמורה להחליף את טפסי ה"צור קשר" המסורתיים.