בדיקת כלכליסט
אסוס Vivo Tab TF810: רובוטריק ווינדוס 8 לעסקים
הוא מריץ את הגרסה המלאה של ווינדוס 8, חמוש במעבד הקלובר טרייל החדש של אינטל ובלחיצת כפתור הופך מטאבלט ללפטופ. למי הוא מתאים - והאם מסוגל באמת להחליף את הלפטופ שלכם?
רוב מכשירי ווינדוס 8 מריצים את גרסה RT שיכולותיה מוגבלות - ונועדה לעבוד במכשירים מבוססי מעבדי חברת ARM החלשים אך חסכוניים בסוללה. הטאבלט העסקי, לעומת זאת, מריץ את ווינדוס 8 המלאה; הוא מצויד ביכולות מערכת ההפעלה החדשה ובכל העוצמה של מחשב נייד - בתוספת מסך מגע. ביכולתו להריץ כל תוכנה שיצאה אי פעם לווינדוס ועם מקלדת ייעודית הוא הופך ללפטופ לכל דבר. זהו טאבלט הייברדי, הקטגוריה שאסוס היא החלוצה בו, עוד מהטרנספורמר שיצא לפני שנתיים. כיצד פועלת מערכת ההפעלה החדשה במחשב בתצורה היברידית, בעל מעבד חדש ונוצץ - ה-Clover Trail של אינטל?
עיצוב ומבנה: טרנספורמר לילדים גדולים
זהו טאבלט ששומר על הקו העיצובי של מחשבי אסוס - שהוא נאה מאוד. המכשיר נוח לאחיזה, עם מסגרת עמידה ונוקשה שאינה כבדה מדי. ה-Vivo קל יחסית - 675 גרם לטאבלט עצמו . הוא מעט כבד מהאייפד, אבל בהחלט מכובד יחסית למתחרים באותה קטגוריה. שולי המסך רחבים מדי לטעמי, מה שעושה אותו גדול יותר וקצת פחות מתאים לשימוש ביד אחת.
המסך - 11.6 אינץ' גודלו, ברזולוציה של 1366 על 768 - לא הצליח להרשים או לאכזב אותי במיוחד בסעיפי טווח הצבע, קצב הרענון, הבהירות או עמידותו לתאורה ישירה. ראיתי מסכים טובים יותר מה-WXGA של ה-Vivo Tab, במחשבים הניידים של החברה ובטאבלטי ווינדוס 8 מבית סמסונג.
דווקא במסך של מערכת הפעלה כל כך צבעונית כמו ווינדוס 8, חשוב מסך עם עומק צבעים. המסך של ה-Vivo לא רע, אבל הוא פשוט לא מצליח לספק דבר מלבד תמונה סבירה, חדה יחסית אך לא מרשימה.
ממשק: שניים באחד
הטאבלט מתחבר למקלדת הייעודית שלו, שגם היא דומה לדגמים הקודמים מבית אסוס. תושבת המקלדת שופרה והמחשב מעוגן היטב במקלדת. המקלדת היא למעשה, תחנת עגינה; יש לה שני שקעי USB 2, במיקום נוח לחיבור התקנים חיצוניים שונים.
יש גם שיפור בנוחות ההקלדה, עם פרישת מקשים משופרת ותגובה טובה לכל הקלדה. הטאצ'פד, עם זאת, עדיין לא השתפר בצורה משמעותית מזה של הזנבוק של אסוס - וחבל. הוא בסך הכל מסוגל לתת תוצאות טובות עם רמת חדות גבוהה, אבל לא אחידה. רגע אחד הטאצ'פד עובד מצויין, ורגע שני יגרום לכם לרצות להטיח אותו – יחד עם כל ההיבריד - בקיר.
מולטימדיה: לחובבי סרטים
המסך אמנם לא מרשים בתפקוד שגרתי, אולם חושף את כוחו כשצופים בסרט. היתרון שלו הוא בניגודיות גבוהה; הצבע השחור בו עמוק, מה שמספק איכות עילאית בעת צפייה בסרטים והוא אחד הטובים מסוגו בתחום זה.
עם זאת, בדומה למכשירים אחרים של אסוס, המסך מבריק מאוד ולפיכך, רגיש מאוד לתאורה ישירה ומציג השתקפויות.
הסאונד, עם זאת, קצת הפתיע אותנו. אסוס ידועה באיכות הצליל הגבוה במכשיריה הניידים, במיוחד ברמת הדיוק והצלילים הגבוהים. הרמקולים של ה-Vivo הלכו לכיוון אחר לגמרי - הם מאוד חזקים, עם עוצמה שיכולה למלא בקלות את החדר, אבל די מאכזבים מבחינת הדיוק וטווח הצליל.
ביצועים: הכל עובד, אבל לא ברמה שרציתם
איך מעבד ה-Clover Trail Z260 של אינטל מתמודד מול מעבדי ARM שנמצאים ברוב הטאבלטים בשוק היום? אינטל מנסה זה זמן רב לחדור לשוק המובייל, ומתקשה להתמודד מול הפער שפתחה ARM, שמעבדיה נחשבים לחסכוניים יותר באנרגיה.
את הפער הזה אינטל לא מחקה עדיין, לפחות לא לפי ה-Vivo Tab. מעבד החד-ליבה של אינטל במהירות 1.8 גיגה-הרץ מספק ביצועים טובים, שמזכירים אולטרה-בוק ווינדוס 7 עם מעבד חזק בהרבה. בין השאר, בזכות מערכת ההפעלה הקלילה והיעילה שלו – שביצועיה דומים יותר ל-iOS ואנדרואיד.
כל זה משתנה ברגע שנוטשים את ממשק האריחים ועוברים לשולחן העבודה הסטנדרטי. תוכנות כבדות ותובעניות יותר מהאפליקציות הייעודיות – כמו למשל, משחקים, פשוט חונקות אותו. הוא אמנם לא נועד עבור גיימרים (Assassin’s Creed 3 למשל, עבד עליו בקצב מדכא של פריים בודד לשניה), אך רוב המשתמשים היו רוצים לדעת שהמחשב שלהם מסוגל לקצת יותר מהשימוש השגרתי שלהם.
למרות שבהחלט היה מהנה לשחק עם ה-Vivo Tab, להתקין עליו מגוון תוכנות ווינדוס ולנסות לראות אותו מפרפר ומנסה להתמודד איתן, הוא עדיין יותר ממספיק לכסות 99% מכל הדברים שאי פעם תרצו לעשות על טאבלט או האולטרה-בוק.
סוללה ופליטת חום: אחת-אפס ל-ARM
אחת הבעיות הבולטות של אינטל בתחרות עם ARM היא ניצולת האנרגיה. בממוצע, עבודה על ה-Vivo תשתה לכם את הבטריה בקצב כפול משל עבודה על טאבלט סרפס RT. זמן ההמתנה שלו מכובד להפליא, טוב אפילו משל טאבלטי אנדרואיד, אבל הוא יחזיק לכם בפועל 6 שעות בשימוש סגפני ו-4 בשימוש מאומץ יותר.
סיכום: לא לכל כיס, לא לכל משתמש
האם ה-Vivo Tab עדיף על מחשב נייד? עם המקלדת המשובחת ומערכת ההפעלה, מדובר בסופו של דבר בלפטופ לכל דבר. אבל במבחן הביצועים והחומרה ה-Vivo Tab נופל, למשל, מאולטרה-בו' כמו ה-ZenBook; הוא מעט יקר יותר, כבד יותר (1.34 קילו עם המקלדת) ועם חומרה חלשה יותר.
הצרכן הישראלי עשוי להעדיף את ווינדוס 8 המלאה משום שיש אפליקציות רבות שלא תומכות בעברית - ולא פעם יהיה עליו להריץ קבצי EXE ולהתקין תוכנות מלאות. וכאן יש ניגודיות מעניינת: ככל שהצורך בווינדוס 8 מלאה חשוב לכם יותר, כך גם פחות תשתמשו ב-Vivo כטאבלט וככל שתעדיפו את השימוש במכשיר דווקא במצב טאבלט, כך גם ההצדקה להתקנת מערכת הפעלה מלאה עליו ירד. בסופו של דבר, אתם תתקבעו לצורת עבודה מסויימת - ואני מצאתי שאני עובד עליו כטאבלט, וכמעט ולא צריך את היכולות המיוחדות הניתנות מתחנת העגינה.
המכשיר יגיע לישראל בינואר, במחיר של 4,000 שקל לטאבלט ו-500 שקל למקלדת המצורפת - מחיר דומה לשל מתחריו (ביניהם, הסרפס פרו של מיקרוסופט). יש קהל למחשבים היברידיים מבוססי ווינדוס 8, אולם ברמת מחיר זו מדובר כנראה באנשי עסקים או בסטודנטים שידם משגת. התצורה הזו נראית מצוין בפרסומות וגם נוחה במצבים רבים -אך ככל הנראה שלא תשתמשו בשילוב היכולות האלו בתכיפות גבוהה. אם אתם מוכנים לשלם עוד 2,000 שקל עבור גמישות הפעולה הזו, vivo tab הוא אחת האופציות הטובות ביותר בשוק.