בלעדי לכלכליסט
המדינה לאינטל: סייעו בקליטת מפוטרי מיקרון
משרד התמ"ת ביקש מאינטל לסייע בקליטת מאות מעובדי מפעל השבבים שעומד בפני סגירה. הבקשה הוצגה במהלך פגישה בין נציגי המשרד לנציגי אינטל. מיקרון בקריית גת החל את דרכו כמפעל אינטל, אולם כיום לא צפוי שהיא תהיה מעוניינת לרוכשו. כדי לקלוט עובדים נוספים אינטל עשויה לבקש מהמדינה תמיכה בתשלום שכרם
משרד התמ"ת מבקש מאינטל לסייע בקליטת עובדי חברת מיקרון, העומדת בפני סגירה - כך נודע ל"כלכליסט". הבקשה הוצגה לחברת אינטל במסגרת פגישה שגרתית שהתקיימה במשרדי התמ"ת בין נציגי המשרד לבין נציגי החברה, שעסקה ברובה בהשקעות העתידיות של אינטל בישראל.
- מיקרון יוצאת מישראל: תמכור או תסגור את המפעל עד 2015
- מיקרון העולמית תפטר 500 מעובדי המפעל בקריית גת
- במשרד התמ"ת מנסים לפתות רוכשים למיקרון
אינטל תצטרך להמציא לעובדים תעסוקה
גורמים בשוק מעריכים כי אין בכוונת אינטל לקנות את המפעל כולו, העוסק בתחום הזכרונות שאותו היא עזבה לחלוטין. אם היא תחליט לרכוש את המפעל בכל זאת, זה יהיה לשני צרכים אפשריים: מפעל בדיקת שבבים ופרוסות סיליקון או מפעל לבדיקת תהליכים לפני האריזה.
החשש העיקרי של משרד התמ"ת הוא שמרבית העובדים המפעל מיקרון לא יוכלו למצא עבודה בישראל בתקופה הקרובה. עם זאת אינטל כיום נמצאת במצב של תעסוקה מלאה במפעל שלה בקריית גת, ולכן כדי לקלוט עובדים חדשים, היא תצטרך להמציא עבורם תעסוקה, ואולי אף תבקש מהמדינה מענקים ותמיכה בשכר של עובדים נוספים שאין לה צורך בהם.
מפעל מיקרון בקרית גת החל את דרכו ב־1996 כמפעל אינטל הראשון בעיר. המפעל קיבל מהמדינה מענק של 600 מיליון דולר עם הקמתו. ב־2008 הועברה הבעלות על המפעל לידי חברת נומוניקס, שבה היו לאינטל 45%, וב־2010 נומוניקס נמכרה לחברת מיקרון. לאחרונה חשף "כלכליסט" את כוונת מיקרון לסגור את המפעל ולפטר את עובדיו או לחלופין למצוא לו רוכש שיעסיק את עובדיו.
ב־2012 החליטה אינטל להקים שלושה מפעלים חדשים לייצור שבבים והעדיפה למקם אותם באירלנד על פני ישראל. בימים אלה החברה החלה בדיונים על הקמת המפעל הבא. בביקור שקיים לאחרונה פול אוטליני, מנכ"ל אינטל, הוא אמר שהחברה צפויה לקבל החלטה בנושא בשנה הקרובה. הדיונים האחרונים בין אינטל לבין התמ"ת נועדו לגשר על פערים עתידיים לקראת החלטת החברה.
"המטרה היא להבטיח את עתיד העובדים"
ביום א' נפגשו בכירי משרד התמ"ת בראשות שר התמ"ת שלום שמחון, מנכ"ל המשרד שרון קדמי, מנהל מרכז ההשקעות חזי צאייג והמשנה למנכ"ל התמ"ת ינון אלרועי עם מנכ"ל חברת מיקרון ישראל יונתן ונד ובכירי החברה בישראל במטרה לבחון כיצד ניתן לסייע למפעל ולמנוע פיטורי עובדים. שר התמ"ת שמחון הודיע על הקמת צוות משותף לתמ"ת, לאוצר ולנציגי חברת מיקרון שיפעל במשותף על מנת לגבש תוכנית סיוע. בהודעת המשרד נמסר כי "משרד התמ"ת מבין את המצוקה ומטרתו להבטיח את עתידם של העובדים".
מיקרון הבטיחה שלא תסגור את המפעל עד תום 2013, וכאמור, גם היא מנסה למצוא פתרונות לעובדי המפעל - אם בדרך של מכירת כולו כיחידה או מציאת פתרונות לחלק מהעובדים במפעלים אחרים בישראל.
בתגובה לידיעה על כוונתה לסגור את פעילותה מסרה מיקרון: "מיקרון טכנולוגיות ותעשיית המוליכים למחצה העולמית ממשיכים לפעול בסביבה דינמית מאוד. לפיכך, מיקרון ממשיכה לחפש אחר מספר הזדמנויות, אשר יאפשרו לה התאמה טובה יותר של האסטרטגיה העסקית שלה, על מנת שתוכל לשרת טוב יותר את לקוחותיה במתן הפתרונות בעלי הערך הגבוה ביותר עבורם. אחת ההזדמנויות לכך היא ייעול מירבי של ניצולת מתקני הייצור של החברה".
ממשרד התמ"ת וחברת אינטל לא נמסרה תגובה לנושא.