$
הייטק והון סיכון

מיקרון יוצאת מישראל: תמכור או תסגור את המפעל עד 2015

מכה לתעשיית השבבים בארץ: הענקית האמריקאית תסיים את פעילותה בישראל ותחפש רוכש למפעלה בקריית גת, שמעסיק 1,300 עובדים. אם לא יימצא רוכש שכזה - ייסגר המפעל ב-2015. בשלב זה, לא תפטר החברה עובדים

אסף גלעד 16:0213.12.12
נפל דבר בענף ההייטק בישראל: ענקית השבבים האמריקאית גמרה אומר להוציא את פעילותה מישראל. בחודשים הקרובים תחפש החברה רוכש למפעל שבבי הזכרון שלה בקרית גת שמעסיק 1,300 עובדים, ובמידה וזה לא יימצא, ייסגר המפעל ב-2015. עובדי המפעל קיבלו את ההודעה מפי יונתן ונד, מנכ"ל המפעל, בשעות אחר הצהריים.
עם זאת, החברה לא תפטר עובדים מהמפעל בחודשים הקרובים, אלא לאחר שיאפסו הסיכויים למכור את הפעילות, אז תחל מיקרון בהליך הצמצום, בתלות במספר העובדים שיעזבו מרצון. גם מכירה לא תבטיח כי כל 1,300 העובדים בחברה ישארו בתפקידם, לכן ניתן לומר כי ימי השיא של Fab 12 של מיקרון מאחוריו.

 

יונתן ונד, מנכ"ל מיקרון ישראל יונתן ונד, מנכ"ל מיקרון ישראל צילום: צפריר אביוב

 

מישראל לסינגפור וארה"ב

 

מיקרון, יצרנית רכיבי זכרון פלאש המשמשים למצלמות, קונסולות משחקים וטלפונים ניידים, ביצעה לאחרונה מהלך שינוי אסטרטגי לפיו היא סוגרת את פעילות ייצור הרכיבים שלה לתחום ה LED והשוק הסולארי, ומתמקדת בענף רכיבי הפלאש בלבד בטכנולוגיה של 300 ננומטר. עם זאת, הרכיבים המיוצרים בישראל מיועדים לטכנולוגית 200 ננומטר. במידה ומיקרון לא תמצא רוכש לפעילות הישראלית, היא תעביר את ציוד הייצור שלה למפעלים בסינגפור ובווירגי'ניה.

 

מפעל Fab 12 של מיקרון בקריית גת. ייסגר או יימכר מפעל Fab 12 של מיקרון בקריית גת. ייסגר או יימכר צילום: ישראל יוסף

 

מפעל מיקרון היה המפעל הראשון שהקימה אינטל בקריית גת בשם פאב 18. אך ב-2008, לאחר שאינטל וחברת אס.טי מיקרואלקטרוניקס החליטו להקים חברה משותפת שתתמקד בתחום זיכרונות הפלאש, העבירה אינטל את הבעלות על המפעל לידי החברה החדשה נומוניקס. כשנתיים לאחר מכן ב-2010 נקנתה נומוניקס בידי חברת מיקרון העולמית.בפברואר השנה נהרג בתאונת מטוס מנכ"ל ויו"ר החברה סטיב אפלטון, שהיה אחד המעורבים בכניסתה של מיקרון לישראל. את מקומו בתפקיד המנכ"ל תפס מארק דורקן. בענף מעריכים כי השינוי בהנהלת החברה העולמית היה אחראי במידה מסוימת לשינוי במשקל שהוענק לפעילות הישראלית.

 

כבר ב-2011 החלו ניצני המשבר בפעילות החברה בארץ: מיקרון העבירה כמה מעשרות עובדיה לעבוד במפעל אינטל הסמוך כחלק מארגון מחדש. באפריל באותה שנה נרכשה חלק מפעילות הייצור של מיקרון העולמית בידי טאואר תמורת 140 מיליון דולר.

 

עובדי מיקרון ב"חדר הנקי". עדיין לא ידוע מה יעלה בגורלם עובדי מיקרון ב"חדר הנקי". עדיין לא ידוע מה יעלה בגורלם צילום: צפריר אביוב

 

"מיקרון מחויבת לסייע לעובדים"

 

ממיקרון נמסר ל"כלכליסט": "מיקרון טכנולוגיות ותעשיית המוליכים למחצה העולמית, ממשיכים לפעול בסביבה דינמית מאוד. לפיכך, מיקרון ממשיכה לחפש אחר מספר הזדמנויות, אשר יאפשרו לה התאמה טובה יותר של האסטרטגיה העסקית שלה, על מנת שתוכל לשרת טוב יותר את לקוחותיה במתן פתרונות בעלי הערך הגבוה ביותר עבורם. אחת ההזדמנויות לכך, היא ייעול מירבי של ניצולת מתקני הייצור של החברה".

 

מטה מיקרון. הייצור יועבר מ-Fab 12 לסינגפור וארה"ב מטה מיקרון. הייצור יועבר מ-Fab 12 לסינגפור וארה"ב צילום: בלומברג

 

"עסקי זיכרונות הפלאש מסוג NOR הינם בעלי חשיבות אסטרטגית למיקרון. כאחת מהיצרניות המובילות בתעשייה בתחום זיכרונות הפלאש מסוג NOR, מיקרון ממשיכה להשקיע בקידום נושאים טכנולוגיים, בהתייעלות, ובעמידה בהתחיבויותיה לטווח ארוך לאספקת מוצרים מסוג NOR מקבילי וטורי (NOR Parallel and Serial) ללקוחותיה. צעד משמעותי יהיה העלאת קיבולת הייצור של מוצרי זיכרון מסוג NOR בטכנולוגיית 300 מ"מ במפעל הייצור של מיקרון בוירג'יניה. פעולה זו תשפיע על רמת הקיבולת הנדרשת עבור מוצרי זיכרון הבזק מסוג NOR בטכנולוגיית 200 ננומטר".

 

"כתוצאה מכך, מיקרון שוקלת מציאת חלופות אסטרטגיות למפעל ייצור המוליכים למחצה שלה שבקרית גת (Fab12). אחת האפשרויות הנשקלות, היא מציאת קונה (צד שלישי) עבור המפעל בישראל. במידה ואפשרות זו לא תצלח, מיקרון תפחית באופן הדרגתי את היקף הייצור שלה במפעל וכתוצאה מכך תתאים את רמות כוח האדם שלה להיקפי הייצור עד וכולל שנת 2015. ירידה בכוח אדם היא תמיד מהלך מורכב, ומיקרון מחוייבת לסייע לעובדים אשר יושפעו מהמהלך ותעניק להם פיצויים, חבילת הטבות ושירותי השמה".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x