$
אפליקציות

לצלם כמו סלב, לערוך כמו היפסטר: אוסף תחליפי אינסטגרם

אוהבים אפיקציות עיבוד תמונות וחוששים שאינסטגרם תמכור את התמונות שצילמתם? "כלכליסט" אסף עבורכם אפליקציות צילום חברתיות כיפיות במיוחד - שלא מתכננות לקחת לכם אף תצלום

עומר כביר 17:3919.12.12
גולשי האינטרנט נכנסו ביומיים האחרונים להתקף חרדה - לאור השינוי שצפוי לחול בתנאי השימוש באפליקציית שיתוף התמונות אינסטגרם. לפיו, תוכל הנהלת החברה (שנמצאת בבעלות פייסבוק) לעשות ככל העולה על רוחה בתמונות שהעלו הגולשים, כולל מכירתן לגורמים מסחריים מבלי צורך להעביר תמורה למשתמש.

הזעם המקוון הרב אילץ את מנכ"ל ומייסד אינסטגרם, קווין סיסטרום, להגיב בניסיון לשכך את הלהבות. “אין לנו כוונה למכור את התמונות שלכם", הוא כתב בפוסט בבלוג הרשמי של החברה. “אינסטגרם לא טוענת לזכויות בעלות על התמונות. שום דבר בהקשר זה לא השתנה".

 

דבריו של סיסטרום לא הרגיעו את המשתמשים - ובצדק: בתנאי השימוש החדשים נכתב כי המשתמש "מעניק לאינסטגרם רישיון גלובלי, לא-בלעדי, משולם במלואו, נקי מתלוגים, ניתן להעברה ולרישוי-משני, להשתמש בתוכן".

 

מניסוח זה, וכן מסעיפים אחרים, משתמשע כי אינסטגרם תוכל, אם תרצה בכך, למכור את התמונות. סיסטרום עצמו לא הכחיש זאת, אלא רק אמר כי לאינסטגרם "אין כוונה" לעשות זאת. אין כוונה אינו זהה לחוסר יכולת ואין שום הבטחה שאינסטגרם לא תפתח כוונה כזו בעתיד. סיסטרום הוסיף שבכוונת אינסטגרם לנסח מחדש את תנאי השימוש, ואפשר לקוות שהסוגיה תהיה ברורה יותר לכשזה יקרה.

 

כך או כך, אין ספק שנפל דבר בהיסטוריה של האפליקציה הפופולרית. זו שהיתה חביבת ההיפסטרים שכשכה את רגליה בבריכת התאגידים - ויש לשער שלא תהיה זו הטבילה האחרונה שלה. לכן, בעבור מי ששוקל לנטוש אותה בשל כך - מציג "כלכליסט" את התחליפים הטובים ביותר לאינסטגרם; אלו שמציגים שלל אפשרויות עריכה ושיתוף - ולא ימכרו את תמונותיכם לכל דכפין.

 

Mobli: לצלם כמו סלברטי

 

המתמודדת הישראלית בתחום, שנוסדה על ידי משה חוגג, זכתה לבאז רב בזכות השקעות של סלבריטז רבים ובראשם ליאונרדו דקפריו ולאנס ארמסטרונג. השקעות אלו, לצד פעילות ערה של סלבס דוגמת הטניסאיות ונוס וסרינה וויליאמס, השחקן דולה היל והשחקן/מפיק דייוויד ארקט, העניקו למובלי את הכינוי "הסטארט-אפ של הסלבס".

 

Mobli Mobli

 

ייחודו הוא בכך שבנוסף לאפשרות לעקוב אחרי אנשים, ניתן גם לעקוב אחרי נושאים ספציפיים, קבועים או ארעיים, מקומות - או לצפות בתמונות ברדיוס מוגדר מהם. יש אפילו גרסת רשת שמאפשרת לנהל את התמונות ולהשתמש בשירות גם מהמחשב האישי.

 

זמינות: iOS, אנדרואיד, ווינדוס פון 8

 

Pixlr-O-Matic: מבול של פילטרים

 

התהלהבתם ממגוון הפילטרים של אינסטגרם? בפיקסלר תמצאו לא פחות מ-280 כאלו וגם 100 אפקטים ו-200 מסגרות. מגוון האופציות והשילובים העצום (5 מיליון, לדברי המפתחים) הופך אותו לחובה לכל מה שלא אוהב לפרסם תמונות כמו שהן. אין לכם כוח להשקיע? פונקציית רנדומלזיציה תלביש על התמונה פילטר, אפקט ומסגרת אקראיים ותיתן תוצאות מפתיעות.

 

Pixlr-o-Matic Pixlr-o-Matic

 

זמינות: iOS, אנדרואיד

 

picyou: האח התאום

 

קשה למצוא שירות שעונה טוב יותר להגדרה "חיקוי אינסטגרם". החל בעיצוב, עבור ביכולות, אפילו בכל מה שנוגע ללוגו, תתקשו למצוא הבדלים משמעותיים בין שני השירותים (פרט לכך שלפיקיו קיימת גם גרסת רשת מלאה). אם כל מה שאתם מחפשים הוא שירות שיהיה קרוב ככל האפשר למקור הננטש, החיפוש שלכם מסתיים כאן.

 

Picyou Picyou

 

זמינות: iOS

 

Hipster: אירוני ומודע לעצמו

 

היומרה של שירות זה ברורה משמו - להיות יותר היפסטרי מאינסטגרם. בהתאם, לא שולחים בו תמונות אלא "גלויות" שמורכבות מתמונה, טקסט על גבי התמונה ומיקום. בנוסף ניתן לדפדף בתמונות באמצעות גרסת רשת, לראות את התמונות המעניינות ביותר שנשלחו ממיקום המשתמש או לתייג חברים שמופיעים בתמונות.

 

Hipster Hipster

 

זמינות: iOS, אנדרואיד

 

פליקר: מחזירים עטרה לישנה

 

אתר שיתוף התמונות הוותיק שבבעלות יאהו נמצא בסביבה עוד מהימים שבהם פרסום תמונה שצולמה בטלפון נייד נחשב למעשה מגונה. פעם הוא היה המקום לשתף בו תמונות, אבל הזנחה פושעת מצד יאהו ועיכוב חריג בכניסה לשוק המובייל הדיחו אותו מכסאו.

 

Flikr Flikr

 

עכשיו, בשיאה של פרשת אינסטגרמגייט, הגיע הזמן לשוב לאתר הוותיק, שמספק פלטפורמה טובה ויציבה והינו מהמעטים שמאפשרים לשמור ולהוריד תמונות ברזולוציה המקורית שלה (תמורת תשלום). גם אפליקציית המובייל מתקדמת ומספקת את כל היכולות המצופות ממנה בצורה אמינה.

 

זמינות: iOS, אנדרואיד

 

אל תשכחו שאין בהכרח סיבה להוריד אפליקציית שיתוף תמונות ייעודית. אם אתם משתמשים באפליקציות טוויטר, פייסבוק ואפילו גוגל+ ייתכן שתגלו כי יכולות הצילום ושיתוף התמונות שבהן עונות על הצרכים שלכם. בטוויטר אף נוספה לאחרונה האפשרות להוסיף פילטרים לתמונות. על החיסרון של חוסר הבלעדיות לתמונות מפצה במידת מה העובדה שמספר המשתמשים והעוקבים שם (פרט, כנראה, לגוגל+) גבוה משמעותית מאשר בשירותים אחרים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x