רוסיה וארה"ב משלבות זרועות במלחמה בתוכן הפיראטי
הסכם בין שתי המעצמות יאפשר לחברות תוכן אמריקאיות לתבוע אתרים שמופעלים משרתים ברוסיה. בתמורה, תוכל רוסיה להיעזר בכלים אמריקאיים למלחמה בפיראטיות. ההסכם נועד גם לחזק את מעמד רוסיה בארגון הסחר הבינלאומי
11:4823.12.12
האם אחד ממעוזי הפיראטיות ומשתפי הקבצים נמצא בסכנה? רוסיה וארצות הברית הכריזו במהלך סוף השבוע האחרון על שיתוף פעולה הדוק, במסגרתו חברות וגופים בארה"ב יוכלו לשלוח בקשות סגירה והסרה כנגד אתרים שמאוחסנים על שרתים ברוסיה ומפירים זכויות יוצרים. כך, לפי דיווח של TorrentFreak מאמש (ש').
בתמורה, בעלי זכויות יוצרים רוסיים יוכלו להשתמש במערכת החקיקה והענישה האמריקאית הידועה כ-Six Strikes
- במסגרתה ינטרו ספקיות האינטרנט את תעבורת האינטרנט, ישלחו למשתמשים מספר התראות כאשר הן יזהו שהם מורידים תכנים לא חוקיים, ולאחר מכן יפעלו בצעדי ענישה. המערכת צפויה להיכנס לפעולה במהלך 2013.
קראו עוד בכלכליסט:
- התמונות בידינו: ממשלת ישראל אישרה לאזרחים להשתמש בכל התמונות הממשלתיות
- יש עתיד עסקי לשיתוף קבצים?
- חברת WatchDox רוכשת את חברת InstallFree
האמריקאים גם יסייעו לרוסים לנסח חקיקה ברורה בנושא זכויות יוצרים דיגיטליות - רוסיה כבר הודיע כי תקים בשנה הבאה בית משפט גבוה לדיני זכויות יוצרים. האמריקאים גם יסייעו בהקמת כוח פעולה בינלאומי שיתמחה בניטור, איסוף מידע ו"יצירת מגבלות וכלי ענישה". פעילותו תכלול החרמת שרתים והשמדת תוכן שמפר זכויות יוצרים וכלים ליצירתו.
רוצים סחר? בלי פיראטיות
לפי ההערכות, רוסיה הסכימה לצעדים אלו כחלק מחיזוק מעמדה בארגון הסחר הבינלאומי. באוגוסט האחרון, צורפה רוסיה לארגון ונשיא ארה"ב ברק אובמה הודיע על כינון יחסי סחר מלאים עם המדינה. באותה תקופה, חברי ועדת הקונגרס לנושא פיראטיות כתבו לנשיא ולסגנו ג'ו ביידן, שביקר ברוסיה, שעליהם להשתמש בנרמול היחסים כ"קלף מיקוח" בנושא הדיון על זכויות יוצרים.
מוקדם יותר השנה, הגדירו התאחדות תעשיית התקליטים RIAA ומשרד הסחר האמריקאי את רוסיה כאחת המדינות עם אחוזי הפיראטיות הגבוהים בעולם, יחד עם סין והודו - ואף ישראל.