בדיקת כלכליסט
Temple Run 2: זוז הצידה, אינדיאנה ג'ונס
נמאס לכם לרוץ? נסו אומגה או עגלת מכרות: המשחק השלישי בסדרה מציג שיפורים נרחבים בתחום הגרפיקה והמשחקיות ומוסיף יכולות מיוחדות שימושיות לגיבור המשחק. הוא כיפי ומאתגר - וממכר מאוד
טמפל ראן (או בכינוי החיבה שלו בעברית, טמבל רץ), הפך לאחד המשחקים הממכרים ביותר במובייל, וכבר נחשב למיני תופעה תרבותית. כעת מספקים המפתחים את גרסת ההמשך -טמפל ראן 2. האם היא מצדיקה הורדה?
לקחנו את המשחק לבדיקה.
אף ששם המשחק הוא טמפל ראן 2, מדובר למעשה בכותר השלישי בסדרה. קדם לו Temple Run: Brave, שהושק לקידום הסרט "אמיצה" של פיקסר. ואולם, משחק זה היה למעשה מעין סקין לטמפל ראן המקורי - המשחקיות הייתה זהה כמעט לחלוטין, מהשליטה ועד להישגים - כאשר ההבדל התמצה בשינויים גרפיים וקוליים.
סביבות חדשות, אתגרים חדשים. TR2
טמפל ראן 2, לעומת זאת, הוא משחק חדש לגמרי (אך כזה שמבוסס עדיין על אותו עיקרון בסיסי של ריצה, התחמקות ממכשולים ואיסוף מטבעות). ההבדל בין המשחקים ברור כבר בשניות הראשונות של המשחק. המנוע הגרפי עבר שדרוג ניכר, והסביבות מדהימות בהשוואה למשחק המקורי. אם אז רצנו בביצה או בטירה נטושה, כאן המשחק מתנהל בעיר עננים בעלת נופים מרהיבים: בתים, גשרים תלויים, מפלי מים ונהרות ועוד יוצרים סביבה מושכת בעלת אלמנטים מעולם הפנטזיה שמהנה הרבה יותר למשחק מהנופים העגומים של המשחק הקודם.
בנוסף, אם במשחק הקודם הריצה התנהלה כולה בקו ישר, פרט לפניות התכופות, כאן המסלול עולה, משתפל ומבצע עיקולים קטנים לאורך הדרך. אלו לא דורשים מהשחקן פעילות מיוחדת, מוסיפים לתחושת הטבעיות של העולם ושוברים משמעותית את החד-גוניות שלו. מדי פעם גם זורקים המפתחים ממתק מדליק בדמות נסיעת אומגה קצרה אך מסעירה.
רוץ, גאי, רוץ
הדמות הראשית, גאי דנג'רוס, עברה גם היא מתיחת פנים עיצובית, והתנועות שלה הן כעת טבעיות ומוצלחות יותר בנוסף, הגרפיקה בעת המוות התפתחה ומותאמת למצבי המוות. התנגשתם בעץ? גאי ייתקע בו וייפול על הגב. נפלתם לנהר? הוא ייסחף עם הזרם. ביחד עם התנהלות מוצלחת יותר של המצלמה, החוויה הוויזואלית במשחק מהווה שיפור משמעותי לעומת הגרסה הקודמת והופכת את הריצות למהנות יותר.
אומגה - רכיב חדש במשחק
את ההנאה מחזקים השיפורים בפס הקול: תופי הטם-טם המעצבנים אמנם עדיין שם, אבל הם חלשים ורכים יותר, ונוספה להם ונוספה להם מוסיקת רקע של אקורדים ארוכים ועדינים סטייל "מפגשים מהסוג השלישי" שמוסיפה לכל הריצה תחושה חלומית במקצת שמשתלבת יפה עם המראה של המשחק.
חשוב יותר: השינויים האלו, וביחוד בצד הגרפי, לא האטו או פגמו בהתנהלות המשחק. הבדיקה התנהלה על אייפון 4S, ואף שמדובר בדגם בן יותר משנה המשחק רץ בצורה חלקה ללא כל תקיעות, ולמעשה התחושה הייתה שהוא רץ טוב יותר מטמפל ראן המקורי. יש, עם זאת, חיסרון אחד: זמן הטעינה של המשחק ארוך משמעותית.
ומה עם המשחק עצמו? המפתחים שמרו על אותם עקרונות משחקיות בסיסיים ומי שמכיר את טמפל ראן המקורי לא יידרש לעקומת למידה ראויה לציון: סווייפ ימינה או שמאלה כדי לפנות, למעלה ולמטה כדי להתחמק ממכשולים, והטיית המכשיר לימין או לשמאל כדי לאסוף מטבעות בצד השביל או לעקוף מכשולים. גם כאן המטרה היחידה היא לרוץ כמה שיותר זמן ובדרך לאסוף מטבעות לצורך קניית שדרוגים ותוספים.
עם זאת, גם החוויה הבסיסית הזו שודרגה. למשל, נוספה למשחק סביבת מכרה, שבה לא רצים אלא נוסעים בעגלת מכרה סטייל "אינדיאה ג'ונס והמקדש הארור" שהשליטה בה שונה. מדובר בשבירה מוצלחת של מונוטוניות הריצה האינסופית שמוסיפה למשיכה של TR2.
יהלומים לנצח
השינוי הבולט ביותר במשחק הינו במערכת השדרוגים וההישגים. במשחק המקורי, מטבעות היו חזות הכול ואיסופם היה כל שנחוץ כדי לרכוש שדרוגים או דמויות חדשות. כאן התמונה מורכבת מעט יותר. שדרוגים רבים עדיין נרכשים במטבעות. אלו כוללים את המסורתיים - העלאת ערך המטבעות, מגנט, קפיצת דרך - וכן חדשים: מגן שמנוע פסילה במקרה של התנגשות במכשול ואחד בשם Pickup Spwan שטרם הצלחתי לפענח מה תפקידו.
ואולם, לדברים אחרים תדרשו להשתמש באבני חן ויהלומים, שקיימים במשחק בצורה נדירה יותר. אחד השדרוגים הפופולריים בטמפל ראן המקורי היו הכנפיים, שאפשרו לחזור לחיים במקרה של פסילה. אלו עלו 500 מטבעות, דרשו הפעלה אקטיבית וסיפקו הגנה במשך 30 שניות בלבד (לאחריה היה להמתין זמן נוסף לפני שניתן להפעיל כנפיים חדשות). כעת, אם נפסלתם תוצג האפשרות להשתמש באבני חן על מנת לחזור לחיים. בפעם הראשונה בכל סיבוב מספיק אבן אחת, אבל המספר עולה באחד עם כל פסילה.
מערכת שדרוגים משופרת
שימוש אחר באבני החן קשור למד הצובר בפינה הימנית עליונה. במשחק המקורי המד, שמתמלא באיסוף מטבעות, פשוט סיפק בונוס נקודות על כל מאה מטבעות שנאספו בלי מעידה. בטמפל ראן 2 הוא הפך לשימושי הרבה יותר, ועם איסוף של 200 מטבעות מאפשר להפעיל שדרוג שהוגדר מראש: מגנט, קפיצת דרך, בונוס מטבעות ועוד. באמצעות אבני חן ניתן להאריך את משך הפעילות של שדרוגים אלו או את ההטבות שהם מספקים.
גם מערכת ההישגים עברה מקצה שיפורים. מעתה מוצגים רק שלושה הישגים כל פעם, שהשלמתם מעלה את השחקן רמה. עלייה ברמה מספקת בונוס נאה בדמות מטבעות או אבני חן, וגם פותחת את הדלת לשדרוגים נוספים.
סיכום: מומלץ וממכר
מדובר, בסך הכול, בשורה של שדרוגים ושיפורים מאוד מוצלחים למשחק שמשפרים משמעותית את החוויה ומציבים אתגרים גם בפני שחקנים ותיקים שכבר יכולים לשחק את טמפל ראן המקורי בעיניים עצומות. וכשגם משחק זה מופץ בחינם, אין שום סיבה שלא להמליץ עליו בחום. הסביבות החדשות, העדכונים במשחקיות והשיפור במערכת השדרוגים וההישגים, תוך שמירה ושכלול העקרונות המוצלחים של טמפל ראן המקורי, הופכים את המשכו למשחק מוצלח ומהנה שיכול ללא קושי להחליף את קודמו כמפלט מועדף מהרצאה משעממת או ישיבה מעיקה.