לנובו: "אנחנו לא מתכוונים לקנות את RIM"
לאחר דיווח מסוף השבוע על כך שמתקיימים מגעים בין ענקית המחשוב הסינית לנובו ויצרנית הבלקברי RIM, הודיעו שתי החברות כי מדובר בשמועות ותו לא
לנובו ו-RIM אינן מנהלות מגעים, כך הודיעו במשותף שתי החברות בהודעות לעיתונות שהתייחסו לשמועות שעלו בעקבות דיווח של סוכנות הידיעות בלומברג במהלך סוף השבוע.
- 120 תאגידי ענק ישתתפו במבחן הבטא למכשירי הבלקברי הבאים
- RIM עקפה את התחזיות עם הכנסות של 2.7 מיליארד דולר ברבעון השלישי
- RIM תפטר 5,000 עובדים; ההכנסות צללו ב-43% ברבעון ל-2.8 מיליארד דולר
בהודעה של לנובו מסרה החברה כי למרות שאיננה נוהגת להתייחס לשמועות או לאסטרטגיות קנייה ומיזוג שנוגעות לה, הדיווח של בלומברג איננו מייצג את המציאות.
הדיווח המקורי שנכתב בעקבות ראיון של סמנכ"ל הכספים של החברה, וונג וויימינג, התבסס על תשובתו של האחרון לשאלה של הכתב האם RIM הינה מטרה פוטנציאלית לרכישה מצד לנובו.
וונג ענה כי: "לנובו מתמקדת בהגדלת עסקיה", אך לא ציין מפורשות כי קיימים מגעים או כוונה מצד לנובו לרכוש את היצרנית הקנדית, מה שגרם לטענת לנובו לבלבול. סיבה נוספת להגיון שבמהלך מעין זה הוא הרצון של לנובו להרחיב את אחיזתה בתחום המובייל.
לנובו רוצה לייצר סמארטפונים
היצרנית הסינית התמקדה עד היום בשוק מחשבי ה-PC הארגוניים בין השאר במסגרת ליין מחשבי הת'ינקפאד הניידים שרכשה מ-IBM. אולם, כניסת טכנולוגיות כגון מחשוב ענן, סמארטפונים וטאבלטים הורידו באופן דרסטי את הדרישה למחשבים אישיים.
לנובו, אשר החלה לייצר מכשירי סמארטפון מבוססי אנדרואיד לאחרונה, לא הצליחה להתברג בחמישיה הפותחת של יצרני המכשירים הניידים, זאת לעומת חוואווי למשל שכבר מתהדרת בתואר היצרנית השלישית בגודלה אחרי סמסונג ואפל, ובלנובו מאמינים שגם הם צריכים להיות שם.
בתוך כך גם מנכ"ל RIM, ת'ורסטן היינס, מסר בהודעה מטעמו כי RIM מתמקדת מצידה בהשקת הבלקברי 10, מערכת ההפעלה החדשה שלה ובסמארטפון הבלקברי שיריץ אותה ב-30 בינואר.
השמועות על האפשרות -RIM תימכור חלק מנכסיה ובכלל זאת את עסקי ייצור החומרה שלה, מגיעות בעקבות הירידה החדה בהכנסותיה ממכירות סמארטפוני הבלקברי במהלך השנים האחרונות.
ל-RIM שהייתה ממובילות שוק מכשירי הסמארטפון הארגוניים יש מעבר לעסקי הייצור של מכשירי הקצה, גם פורטפוליו פטנטים רחב היקף בתחום התקשורת המאובטחת. מערכת המסרים המיידייים שלה, בלקברי מסנג'ר, נחשבת לבטוחה מסוגה בעולם ועדיין מהווה את הערך המוסף העיקרי של החברה בשוק הארגוני והממשלתי.
RIM רוצה הזדמנות נוספת
בעקבות הירידות החדות במניה של RIM הועלתה סברה על ידי אנליסטים ומשקיעים כי לחברה עדיף להיפתר מעסקי הטלפוניה והחומרה ולהתמקד בפיתוחים הטכנולוגיים שלה. אך ב-RIM עדיין מאמינים כי מערכת ההפעלה החדשה היא זו שתוכל להציל את החברה.
בנוסף, הודיעה RIM בבלוג החברה על כוונתה להוריד את מחירי המינימום לאפליקציות בלקברי ב-10% עד 25% בחנות המקוונת, זאת לקראת השקת המערכת החדשה והרצון להשוות את מחירי האפליקציות לממוצע הנהוג בשוק.
הסיכוי של חברה סינית לקנות חברה כמו RIM המשווקת את מוצריה לסוכנויות ממשלתיות וארגונים נראה קלוש.
לממשלת קנדה יש זכות וטו על מכירה של חברות קנדיות למשקיעים זרים ולפי ההערכות גם אם עסקה כזו הייתה יוצאת לדרך, הרי שהרגולטור הקנדי היה כנראה מונע את המכירה מסיבות של ביטחון לאומי או לפחות מלחץ של הממשל האמריקאי, שסוכנויות רבות שלו וכן הבית הלבן משתמשות במכשיריה של RIM.