דו"ח טכנולוגי
המפתחים רועדים: אפל בדרך לטיהור האפסטור ממתחרים
אפל צפויה להיפטר מאפליקציות שממליצות על יישומים באפסטור, גרסת מיקרוסופט ל"אם אין לחם, שיאכלו עוגות", חברות מתחילות להתייחס לטוויטר כתחליף לקו"ח וסטיבן הוקינג שוב קורא לעזוב את כדור הארץ
כוננות ספיגה
המפתחים במתח: שמועות רוחשות על כך שאפל עומדת להעיף מספר עצום של אפליקציות מהאפסטור שלה, ללא כל התרעה מוקדמת ותוך שהיא גודעת את מטה לחמם של עובדים רבים. זה סוג של מהלך שמתרחש בחנות האפליקציות התפוחית על בסיס עונתי ולא צריך באמת להפתיע אנשים. עם זאת, הפעם מדובר ביותר מסינון תקופתי, כי אם בטיהור.
אחת האפליקציות שעלתה על טיל לאחרונה ומעידה על שעתיד לבוא היא AppGratis, שאיפשרה למשתמשים למצוא אפליקציות אחרות. בחלק מהמקרים, טוענת אפל, האפליקציה עשתה את זה תמורת תשלום. הבוס של אפגראטיס כתב מכתב נרגש ולא מי יודע מה קוהרנטי, שציין עם זאת את העובדה הקריטית ששבוע לפני ההחלטה הזו לגרש את האפליקציה מהאייפון, אפל אישרה את גרסת האייפד שלה. כלומר, תוך שבוע שינתה אפל את המדיניות שלה באופן כמעט מיידי.
אפגראטיס היא רק הציפור הזועמת הראשונה שאפל עומדת לידות, ואחרות אמורות לבוא בעקבותיה. הסיבה: האפליקציות הללו עושות עבודה טובה יותר, לדעת המשתמשים, מאשר הדירוג של אפל עצמה לאפליקציות. אפל רואה בכך תחרות, ובניגוד למה שמלמדים אתכם בגן, חברות קפיטליסטיות לא באמת אוהבות תחרות. במקום ללמוד את הלקח ולהשתפר, אפל משתמשת בכוחה כדי לחסל את המתחרים.
מצד שני, אם אתה מפתח עבור אפל ולא למדת את הלקח עד עכשיו, אתה יכול להאשים רק את עצמך.
ועכשיו, הבכיר ימשוך בידית כסא המפלט
חודשים ספורים אחרי שמיקרוסופט בעטה את סטיבן סינופסקי, הגיע זמנו של עוד בכיר בחברה - אדם אורת', אחראי פיתוח המשחקים שלה - לארוז את חפציו ולעזוב. מה עשה אורת'? ובכן, הוא הגן על ההחלטה של מיקרוסופט לפתח גרסה חדשה של אקסבוקס, שתהיה מחוברת לרשת תמיד. הוא כתב בטוויטר שהוא לא מבין על מתלונן הציבור: כמעט כל מכשיר מחובר לרשת כל הזמן.
המתנגדים טענו, בצדק מבחינתם, שיש לא מעט אנשים שנאלצים לחיות בעיירות או ערים נידחות, שם החיבור לרשת - באדיבות הקפיטליזם האמריקאי - לא ממש יציב; התשובה של אורת' היתה "למה לעזאזל שארצה לחיות במקום כזה?"
אם יש משהו שאתה לא עושה בארה"ב, זה לרדת על עיירות קטנות ונידחות שאף אחד לא באמת רוצה לחיות בהן ושהיצוא העיקרי שלהן הוא תושבים. זו קו הצביעות האחרון, שמחבר את ארה"ב - אומה אורבנית עד לשד עצמותיה - לשורשים הג'פרסוניים שלה, שדיברו על חקלאי עצמאי ואמיץ, מהסוג שגירש את האנגלים במלחמת העצמאות (עם הרבה עזרה צרפתית, אבל עזבו עכשיו).
רוב מוחלט של האמריקאים גר בערים גדולות, אבל העיר תמיד נתפסה כמקום מנוכר ושלילי בעוד העיירה הקטנה, זו שממנה הגיעו רוב תושבי הערים ושזוכה לכינוי האמריקאי כל כך my hometown, נתפסה כאידיאל. סטיבן קינג, שספרי האימה שלנו נשענים על חולשות אנושיות ושמתרחשים ברובם בעיירות קטנות, אמר הרבה ממה שצריך לומר על האידיאל הזה, אבל הוא עדיין קיים.
לפיכך, יצאה מיקרוסופט בהודעה רשמית שבה גינתה את דברי אורת' מבלי לנקוב בשמו (התייחסה אליו רק כ"אדם" או כ"עובד"). אתמול דווח שהוא עזב את מיקרוסופט או הועזב ממנה. אין לדעת: אורת' סגר את חשבון הטוויטר שלו לעוקבים בלבד, וחשבון הלינקדאין שלו נמחק.
הרזומה החדש, ב-140 תווים
קורות חיים, הדור הבא: מספר חברות בחרו לוותר על הרזומה המסורתי, העמוד שבו אתה מתאר בהפרזה ניכרת את הישגיך ואת יכולותיך בתקווה להגיע לראיון הראשון ולהרשים את המראיין. תחת זאת, הן מבקשות מאנשים לתאר את עצמם באמצעות טוויטר בלבד.
קורות חיים ב-140 תווים זה חתיכת אתגר, במיוחד כשהעובד לעתיד מתבקש גם להוסיף האשתג שמציין את העובדה שהוא מעוניין במשרה של חברה ספציפית. יתר על כן, הציוץ עצמו היה, מבחינת חברה אחת, רק חלק מהדרישות: דרישה חשובה לא פחות היתה להציג את העובדה שיש לך יותר מאלף עוקבים. יש לך פחות מזה? כנראה שאתה לא מספיק טוב. בשורה רעה לאנשים שטרשות חברתיות הן לא כוס התה שלהן.
מצד שני, בשורה חיובית תהיה שרוב החברות עדיין לא עושות את הקפיצה הנחשונית הזו, ומסתפקות באמצעים המסורתיים להערכת שווי מופרזת של עובד.
יאללה, רילוקיישן
סטיבן הוקינג שוב טוען שאנחנו צריכים לעזוב את הפלנטה הזו ויפה שעה אחת קודם. להערכת המדען הנערץ, שיבקר בישראל השנה בוועידת הנשיא, כדור הארץ המסכן לא ישרוד עוד אלף שנים תחת המין האנושי ושכנראה שבעתיד יהיו כאן רק מקקים ואנשי מכירות. הוא הצהיר זאת גם ב-2006 וב-2011. בכל פעם, הציג ראיות נוספות לכך שאנו הורגים את הפלנטה (במקרה הנוכחי, התייחס להוריקנים ואסונות טבע אחרים). הוקינג טוען שהאנושות צריכה להפסיק להתעסק בזוטות כמו דת, פוליטיקה ואייפון 5S – ולהשקיע את כל מה שיש לנו באיתור פלנטה חלופית ובניית חלליות שיגיעו אליה.
לעומתו, ממשיכים שמרנים למיניהם להכחיש את העובדות ולטעון שאין סיכוי שכדור הארץ מתחמם כי אלוהים אמר שלא יביא עוד מבול. פשרה אפשרית: חלקנו נעשה רילוקיישן לכוכב אחר. השמרנים ישארו לעשות בייביסיטר למקקים.
אם אנחנו כבר ממריאים מכאן הלאה, צריך לוודא שהמין האנושי לא הופך לסוג של ארבה שנוחת על פלנטה, מכרסם אותה וממריא הלאה. אחרת יש לקוות שנבואה אחרת של הוקינג, שחיזרים עצבניים יכולים להשמיד אותנו, תתגשם.
קצרצרים
1. הצרות של בלקברי לא נגמרות: אף שהמבקרים שיבחו את המכשיר החדש שלה, הבלקברי Z10, כאילו היה הדבר הטוב ביותר מאז לחמניות דגנים חמות - לרוב מוחץ (83%) מתושבי ארה"ב כלל אין מושג שהמכשיר הגיע לחנויות. הבעיה של בלקברי, לשעבר מובילת השוק, היא שהיא חשבה שמכשיר מספיק טוב עבור אנשי עסקים. היא לא קלטה שאותם אנשי העסקים ייסחפו אחרי הציבור הכללי בדרישה למכשיר שיש בו גם אפליקציות של נפיחות. עכשיו היא צריכה לתהחיל לרוץ אחרי הציבור, שכבר שכח כמעט מקיומה.
2. דיווחנו אתמול שאפל חסמה אפליקציה של קומיקס, שהכיל תמונות הומוארוטיות. הדיווח הזה נשען, בין השאר, על דבריו של כותב הקומיקס. הדיווח היה שגוי: המו"ל של הקומיקס הגיע למסקנה שמאחר ויש בו שתי תמונות הומוארוטיות בגודל של בול, אין בכלל טעם להגיש לאפל את האפליקציה לאישור. אפל טוענת עכשיו שדווקא יש טעם והאפליקציה תוגש לה בהקדם. היכונו למהפך דרמטי בעלילה: הרגע שבו תפסול אפל אותה בכל זאת.
3. הבעיות של אמזון בגרמניה לא יורדות מהכותרות: אחרי שהחברה נאלצה להפסיק את השותפות שלה עם חברת אבטחה מפוקפקת (שקראה לעצמה HESS, היתה קשורה לארגונים ניאו-נאציים, ועובדיה התעללו בעובדים לא גרמנים) היא ניצבת לראשונה מול שביתה. מאות עובדי החברה הפגינו מול המסוף המרכזי שלה בבאד הרספלד. העובדים דורשים העלאות שכר ושינויים בחוזה שלהם; אמזון טוענת שהם ממילא מקבלים שכר גבוה במיוחד.
4. המתח בקוריאה מגיע לשיאים שלא נראו כבר שנים, וכעת שבה דרום קוריאה וטוענת כי היא היתה קורבן להתקפת סייבר צפון קוריאנית. ההתקפה היתה נרחבת במיוחד והיא שיתקה אלפי אתרים במדינה, ביניהם בנקים. בניגוד לזו שפקדה את ישראל בתחילת השבוע, לא היה מדובר בחבורה של ילדים מנוזלים, אלא ככל הנראה באנשי סוכנויות הביון של צפון קוריאה. המודיעין הדרום קוריאני מעריך שההתקפה תוכננה במשך חודשים ארוכים.
5. אוי. כותב גיזמודו קרא לאחרונה ספר, העביר את אצבעו כלפי מטה ונדהם לגלות שהטקסט לא נענה לפקודותיו ולא נגלל. הספר שבו הוא השתמש, יש להדגיש, היה מהסוג הפיזי. זה שעשוי מילדותו העשוקה של עץ מת. אפל הרגילה אותו להזיז את האצבע למעלה ולמטה כדי לגלול טקסט. משתמשי הקינדל נוחרים בבוז: הם עדיין זוכרים שעמוד מחליפים על ידי העברת האצבע מימין לשמאל. מצד שני, כבר נצפו משתמשי קינדל שתוקעים את אצבעם במילה לא מוכרת במגזין מודפס, ולא מבינים מדוע לא צצה מולם ההגדרה שלה.
- להרשמה לניוזלטר דו"ח טכנולוגי
(תיבה שישית)