$
אפליקציות

איך גט טקסי כבשה את השוק תוך שנה?

שירות הזמנת המוניות גט טקסי צפוי להגיע עד סוף השנה לקצב הכנסות שנתי של 80 מיליון דולר. המנכ"ל והמייסד שחר וייסר מספר: "לא בכוונה, הפכנו לתחנת המוניות הכי גדולה בארץ"

אסף גלעד 17:0507.05.13
מיזם גט טקסי, המציע שירות הזמנת מוניות בסמארטפון, כולל כיום 6,000 מוניות בערים שונות ברחבי העולם כמו מוסקבה, סנט פטרסבורג ולונדון, 1,600 מהן בישראל בלבד. ההכנסות בגין המוצר, שיושק החודש לראשונה גם בניו יורק, צפויות להגיע עד סוף השנה לקצב הכנסות שנתי של 80 מיליון דולר הודות לעובדה שהוא משרת יותר מ־1,500 חברות ברחבי העולם, כמו גולדמן זאקס, גוגל ומרבית משרדי עורכי הדין בישראל.

 

מאחורי המיזם הזה עומד שחר וייסר, המייסד והמנכ"ל, שמכר את הרכב שלו ונוסע כיום רק במוניות. כשהוא נשאל איך הצליח לעשות מהפך במודל עסקי שהתקיים 100 שנה, הוא טוען שזה לא היה בכוונה. "חשבתי שאפשר יהיה לשנות את השוק, אבל לא היה לי מושג עליו לפני שהתחלתי לעבוד על זה", הוא אמר בשיחת "אחת על אחד" עם מיכל פופובסקי בוועידה השביעית לעסקים קטנים ובינוניים של "כלכליסט". "אני מאמין בעסק שמביא קארמה טובה, ואם עסק נהנה מהתוצאות והן יוצרות לו ערך, הוא ימשיך לצרוך את השירות".

 

 

שחר וייסר, מנכ"ל ומייסד גט טקסי שחר וייסר, מנכ"ל ומייסד גט טקסי צילום: נמרוד גליקמן

 

בעלי תחנות מוניות רואים אותך ברחוב וכועסים עליך כי לקחת להם את העבודה?

 

"הצלחנו ליצור סביבה שיוצרת שביעות רצון בקרב הנהגים והנוסעים. עזרנו לנהגים להרוויח יותר כסף בפחות זמן. בתוך שנה הפכנו לתחנת המוניות הכי גדולה בארץ, כי אנחנו מייצרים ערך".

 

התחנות מתנגדות, הרי אתה עובד ישירות עם נהגים. איך אתם משכנעים אותם לחבור אליכם?

 

"מונית היא מצרך, כמו אוכל, טלקום או כל שירות אחר. היקף שוק המוניות בארץ הוא 5 מיליארד שקל. ההיקף בשוק העולמי הוא 31 מליארד דולר. אם אתה מייצר ערך אמיתי, אז הנהגים נהנים ובעלי התחנות נהנים פחות. אבל 20 אלף נהגים בעולם קיבלו ערך חדש. אחד הנהגים אמר שלפני שהגיע אלינו הוא עשה 15 אלף ק"מ והרוויח סכום מסוים, ועכשיו הוא נוסע פחות ומרוויח יותר. בנוגע לתחנות התעשייה משתנה. יש גם פחות מכולות שכונתיות וצריך להשתנות לפי מה שהעולם מציע. כל מי שנסע בגט טקסי יודע שזו לא רק האפליקציה, אלא החוויה. אנחנו בוחנים את הנהגים שלנו, בודקים שהרכב עבר בדיקות. את המודל הזה קשה מאוד להעתיק".

 

איך אתה מזהה צורך שוק?

 

"את העסק הראשון שלי הקמתי כשהייתי בן 22. זה מיזם שאיגד מודעות דרושים מכל הרשת למקום אחד תמורת מינוי. לא התכוונתי ולא ממש ידעתי מה אני עושה, פשוט ראיתי צורך בשינוי. גם גט טקסי הוא משהו שהאמנתי בו אבל לא ממש הבנתי בו. זיהיתי צורך וקפצתי למים. אם אתה אוהב משהו — תצליח. תמיד יש חמישה אנשים שהולכים לישון וקמים עם הרעיון שלך. התחרות היא גלובלית".

 

היתה נקודה שבה חשבת שאתה רוצה לעזוב הכל?

 

"היו הרבה כאלה. אגו הוא מרכיב מכריע בעסקים, אתה לא יכול לעשות הכל. למדתי שאתה צריך ללכת על מה שאתה רוצה לעשות ולהתמקד בו".

 

אילו תכונות חשובות בעיניך ליזם או לבעל עסק?

 

"לא אחדש כלום, אבל אגיד שאני מאמין מאוד בטאלנטים. חברה לא יכולה להצליח אם אין לה אנשים מדהימים. מכרתי פעם חברה בקליפורניה בזכות הצוות הטוב, ורק בזכותם; לא בזכות הרעיון. אם לא היה לי הצוות הזה, לא הייתי מצליח. אנשים מונעים מרצון להיות חלק מזה. אם הייתי צריך לבחור דבר אחד, זה למצוא את האנשים הטובים ולא לעצור בחיפוש".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x