השמיים הם הגבול: SAP עוברת לענן
מערכת HANA של ענקית התוכנה תהיה זמינה כשירות מבוסס ענן ולא רק כתוכנה מקומית. זהו אחד ההימורים הגדולים בתחום מחשוב הענן עד היום
יצרנית תוכנות ה-ERP הגרמנית SAP הודיעה אמש (ג') כי היא משיקה גרסת הענן של תוכנת הדגל שלה, HANA. זו הפעם הראשונה שיצרנית תוכנה בסדר גודל כזה מציעה את מוצר הדגל שלה כשירות מבוסס מחשוב ענן.
- HANA הופכת ללהיט הגדול של SAP
- SAP וחברת החשמל חתמו על הסכם בעשרות מיליוני שקלים
- SAP נגד אורקל: המלחמה מתחממת ומרק הרד אחראי לכך
HANA היא מערכת מסד נתונים המבוססת על שבבי זיכרון נדיף או לא-נדיף (RAM או NVRAM), מה שמאפשר גישה לנתונים במהירות הרבה יותר גבוהה מאשר מסדי נתונים מבוססי אחסון מגנטי.
העלאת המערכת לענן תתבצע על ידי שבעה מרכזי נתונים ייעודיים ש-SAP הקימה ברחבי העולם. המערכת תתבסס על כ-30,000 מחשבים, כך מסרה SAP.
"אנחנו מתכננים מערכת ERP מבוססת ענן בקנה מידה מאסיבי", אמר לניו יורק טיימס וישאל סיקה, חבר דירקטוריון SAP, האחראי על הפרויקט וסמנכ"ל הטכנולוגיה של החברה.
ב-SAP רוצים לעבור למודל של אספקה ישירה של השירות, "בנקודה מסויימת בעתיד לא נצטרך לבצע הטמעות מסובכות. כל המוצרים שלנו יועברו ל-HANA", הסביר סיקה.
"עתיד המחשוב נמצא במערכות ענן פתוחות"
חברות שהסכימו לשמש כנסיינים של SAP כבר העלו קרוב ל-750 טרה בייט של מידע לענן של HANA. זו אמנם לא כמות מרשימה של מידע, אך מדובר בהתחלה וב-SAP מעוניינים לרכוש את אמון הלקוחות.
"יש לנו לקוחות שכל אחד מהם מריץ פרויקטים שגדולים מכל הענן של סיילספורס.קום", התגאה סיקה. מודל המכירה יתבסס על מכירת רישיונות שימוש פר חברה, אולם ב-SAP לא מסרו את היקפי המחירים.
ההחלטה של SAP לעבור למודל של מחשוב מבוסס ענן שהוא פתוח מטיבעו מעניינת, בעיקר אם לוקחים את הדוגמה של אורקל שהציגה החודש מערכת מחשוב סגורה שהיא מספקת ביחד עם השרת.
"עתיד המחשוב נמצא במערכות ענן פתוחות, לא במערכות קנייניות וסגורות", מצהיר סיקה. האתגר של SAP יהיה להציע את אותה רמת ביצועים במערכת מבוססת ענן, כמו במערכת מבוססת שרתים מקומיים.
ההחלטה גם עלולה ליצור ניצוצות עם שותפת מחשוב הענן של SAP, אמזון, שמארחת מוצרים של SAP על גבי שירות ה-AWS שלה ואשר מעוניינת להיכנס לסקטור החברות הגדולות, כור מחצבתה של החברה הגרמנית.