$
המדריך

בדיקת כלכליסט

HP Elitepad 900: הטאבלט העסקי שמגיע עם חליפה

ב-HP מאמינים כי לקוחותיה הלפטופים יסמכו עליה גם עם מחשב לוח. בדקנו את הדגם החדש שלה, שמצויד בתחנת עגינה ייחודית שמתלבשת על גופו ועיצובו נאה ואלגנטי - וגילינו מוצר שנופל ממתחריו

רפאל קאהאן 10:4609.06.13

תצורת הטאבלט הפכה לפופולרית בעולם העסקי בעיקר בשל הגמישות שלה והיכולת לגשת למנהל או ללקוח ולהראות לו מצגת גם תוך כדי נסיעה במעלית או הליכה במסדרון.

גם כותב שורות אלה חלם בעבר על היום בו יוכל לגשת לקפטן קירק ולהציג לו מידע כל מחשב לוח כפי שבוצע בסדרה האלמותית "מסע בין כוכבים". האייפד הפופולרי של אפל מצליח לחדור לארגונים, במסגרת טרנד BYOD שמתבסס על מערכות ארגוניות גמישות שמאפשרות שימוש במכשירי העובדים. על כן, מתאמצות יצרניות המחשבים להחדיר לשוק מספר גדול של טאבלטים מבוססי ווינדוס 8, כדי לשמר את לקוחותיהן הארגוניים.

 

ענקית המחשוב HP השיקה לאחרונה טאבלט שכזה - ה-ElitePad - שהוא מוצר חשוב מאוד עבורה; החברה נמצאת בקשיים ומאבדת לקוחות. לקחנו אותו לבדיקה מעמיקה כדי לברר איזה סיכוי יש לו בתחרות הקשה בשוק.

 

ElitePad 900 ElitePad 900 צילום: רפי קאהאן

 

עיצוב ומבנה: מלכת היופי

 

הטאבלט של HP הוא נאה ואלגנטי מאוד. לטעמי, הוא גם היפה ביותר שנמכר כיום. יש לו שלדת אלומיניום מוברש עם חיפויים מגומי לאחיזה נוחה ומניעת החלקה מהיד או מהמשטח עליו עובדים.

 

גב האלומיניום של ה-ElitePad 900 גב האלומיניום של ה-ElitePad 900 צילום: רפי קאהאן

 

המסך שלו, בגודל 10.1 אינץ', מצויד בציפוי הגנה גורילה גלאס 2. ה-ElitePad הוא לוח שנולד לארגונים ואף עומד בתקן הצבאי האמריקאי MIL-STD 810G, מה שאומר שהוא עמד בגבורה בשורה ארוכה של התעללויות. עם זאת, התקן לא אומר שמדובר במכשיר מוקשח; ה- ElitePad עמיד בטלטלות, מכות ונפילות אך לא נועד לפעולה בשטח או בסביבת עבודה עשירה ברטיבות ולכלוך. המחשב דק למדי (9 מ"מ) ומשקלו ממוצע (680 גרם).

 

ממשק: החליפה של השקעים

 

ל- ElitePad יש מסך ברזולוציה של 1,280 על 800 פיקסל - נתון ממוצע לקטגוריה. איכות התצוגה סבירה אך לא מרשימה במיוחד. בנוסף, המסך מבריק מאוד ורגיש לתאורה ישירה, מה שמצמצם את יכולת השימוש בו מחוץ למשרד.

 

נשמח ליום שבו יצרנים יתחילו להשתמש במסכים עם ציפוי מט. זה אמנם מוריד את איכות התצוגה, אך הרבה יותר יעיל בתאורה משרדית או תחת אור השמש. חוץ מכך מדובר במסך נעים לשימוש בעל משוב מגע מצוין - למעט אגירה כפייתית של טביעות אצבע על פניו.

 

המכשיר מעוצב לשימוש בתצורה אופקית, וסידור הכפתורים בגב המכשיר מעיד על כך. השליטה על עוצמת הקול וכפתור הבית לא מאפשרים שימוש נוח בתצורה אנכית, ביקורת שהייתה לנו גם בזמנו על הטאבלט של מוטורולה, ה-Xoom. חוץ מהכפתורים הללו, תמצאו חריץ להרחבת זיכרון מבוסס SD וחריץ לכרטיס SIM שיאפשר לכם ליהנות מהמודם הסלולארי שהותקן בו. מה אין בו? שקע USB סטנדרטי - דרישה בסיסית מכל טאבלט, ארגוני או אחר. אפשר לקבל שקע כזה באמצעות מתאם ייעודי, שהוא עדין ונראה שביר מאוד.

 

החליפה של ה-ElitePad 900. משפרת את יכולותיו החליפה של ה-ElitePad 900. משפרת את יכולותיו צילום: רפי קאהאן

 

HP ציידו את ה-ElitePad בשלל תוספים כגון עט מגע ותחנות עגינה שונות. הבולטת בהן היא מעין חליפה שמתלבשת על הטאבלט עצמו. היא כוללת שקעי USB, חיבור HDMI ואפילו סוללה שמכפילה את זמן הפעולה של המכשיר. הבעיה באביזר זה היא התוספת למשקל. תחנות עגינה אחרות כוללות גם שקעי VGA ושקעי רשת, מה שיכול להפוך את הטאבלט למחשב שולחני קטן.

 

ביצועים וקישוריות: לא כמו כולם

 

כל הטאבלטים העסקיים שנחשפו השנה מבוססים על אותה פלטפורמת אטום של אינטל במהירות 1.8 גיגה-הרץ ושני גיגה-בייט של זיכרון פעולה. במסגרת השוואת ביצועים שערך אתר Engadget השתרך ה-ElitePad מאחורי מתחרים מבית Dell, אסוס ולנובו.

 

מתפקד פחות טוב ממתחריו. המכשיר בתחנת העגינה שלו מתפקד פחות טוב ממתחריו. המכשיר בתחנת העגינה שלו צילום: רפי קאהאן

 

בפועל, יישומים בסיסיים כחבילת אופיס, גלישה ויישומי מולטימדיה פשוטים פועלים היטב על ה-ElitePad. עם זאת, תוכנות תובעניות יותר מקשות על המחשב מה שגורר זמני טעינה ארוכים יחסית. הטאבלט מגיע עם מרחב אחסון של 32 או 64 גיגה-בייט.

 

מבחינת קישוריות, רכיב ה-WiFi עובד היטב והמכשיר התחבר ללא שום בעיה לשלל רשתות אלחוטיות, שחלקן אף לא היו בטווח של מחשב נייד שעבד במקביל. המכשיר מסוגל לפעול קצת פחות מעשר שעות בשימוש סביר. בתוספת סוללת ה"חליפה" שלו, יוכל להגיע גם ל-20 שעות. מדובר בזמן פעולה ארוך במיוחד. הטאבלט לא מתחמם בצורה בולטת בפעולתו.

 

מערכת הפעלה ומולטימדיה: טוטו, אנחנו כבר לא בקנזס

 

חוויית השימוש במערכת ההפעלה מוזרה במקצת. מי שרגיל למערכת הפעלה קלילה יתאכזב, השימוש במגע אצבע די מגביל והקלדה של טקסט שאורכו עולה על כמה שורות די מתסכלת. האייפד למשל או טאבלט אנדרואיד יספק את המשתמש הרבה יותר מהבחינה הזו. גם ריבוי מסכי הגישה לא נוחה, ומצאנו את עצמנו ללא הרף מחפשים כיצד לחזור למסך הקודם. בקיצור אינטואיטיביות היא לא שם המשחק כאן. אמנם תוכלו להריץ את כל התוכנות הארגוניות הרגילות, אך זכרו שמכיוון שהן עוצבו מלכתחילה להפעלה על ידי עכבר ומקלדת, לא תמיד ניתן להשתמש בהן כמו שהתרגלתם.

 

כיפית בבית, פחות שימושית בעבודה. ווינדוס 8 על הטאבלט של HP כיפית בבית, פחות שימושית בעבודה. ווינדוס 8 על הטאבלט של HP צילום: רפי קאהאן

 

המצלמה האחורית בת שמונה מגה פיקסל מספקת ביצועים סבירים, ואינה מהווה תחליף למצלמה רגילה או אפילו למצלמה של סמארטפון מהדור הנוכחי. אמנם ביצועי המצלמות מבוססים בעיקר על יכולות תוכנת הצילום, אך ניכר כי ב-HP לא ראו ביכולת הזו משהו מעבר להכרח. המצלמה הקדמית מספקת רזולוציית HD ומאפשרת ביצוע שיחות וידאו בסקייפ באיכות מצוינת. 

 

סיכום ואלטרנטיבות: מוגבל ויקר מדי

 

החברה יצרה טאבלט עסקי חביב שסובל מבעיה שלדעתנו קשורה בעיקר לאיפיון לא ברור צרכי המשתמש פוטנציאלי. למעשה, עובד שירצה טאבלט על מנת להנות מהאפשרות להריץ מצגת או לקרוא ולערוך מיילים או מסמכים קצרים כלל לא זקוק לכל האפשרויות שמציעה ווינדוס 8 בגרסתה השולחנית. גם האייפד מסוגל לכך ואף מבצע זאת באלגנטיות רבה יותר. מעבר לכך, העובדה שלמכשיר אין למשל קישוריות USB בגוף הטאבלט או אפשרות לחבר אותו לרשת קווית או למקרן ללא מתאם - הופכת את השימוש בו למסורבל ואף מוגבל לעומת מחשב Ultrabook לדוגמה. כך שמי שכבר ירצה להשקיע בו - והוא לא המכשיר הזול ביותר בשוק - ייאלץ להיפרד מסכום שהיה מספיק למחשב נייד איכותי ועוד טאבלט אייפד או אנדרואיד מהדור הקודם.

 

טווח המחירים של ה-Elitepad באתרי השוואת המחירים נע בין 3,800 שקלים לגרסה הבסיסית ומטפס עד לכ-5,400 שקלים לגרסה הבכירה, זאת ללא תוספים כגון תחנות העגינה. בהנחה שאייפד 2 נמכר כיום ב-1,600 שקלים ושמחשב נייד מבוסס מעבד i5 בפורמט ultrabook נמכר ב-4,000, ניכר כי יש לשקול את הקנייה של הטאבלט רק אם באמת אתם זקוקים למכשיר מסוגו מבוסס ווינדוס 8.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x