$
חדשות טכנולוגיה

מכירת Waze: האפליקציה תוטמע במערכת ההפעלה של אנדרואיד 5

במסגרת ההסכם עם גוגל, המנהלים יישארו בתפקידיהם, העובדים לא יפוטרו והמדינה תהנה ממסים בגובה 400 מיליון שקל. גוגל ניהלה את המשא ומתן בחופזה, בין היתר כדי להספיק ולשלב את האפליקציה במערכת ההפעלה הסללולרית שהיא תציג בעוד כמה חודשים

אסף גלעד ומיקי פלד 07:3611.06.13

הערב תודיע גוגל על רכישת Waze (ווייז) הישראלית לאחר שהשתיים הגיעו להסכם עקרוני תמורת כמיליארד דולר. ווייז תשולב במערכת ההפעלה אנדרואיד 5 שצפויה לצאת השנה. לאחר שתושלם בדיקת הנאותות, יקבלו משקיעי ומייסדי ווייז את הסכום יוצא הדופן במזומן.

 

בכך הופכת אפליקציית הניווט הישראלית שהוקמה רק לפני כחמש שנים לאפליקציה היקרה ביותר שאי פעם נמכרה בעולם. לשם השוואה, אינסטגרם אמנם נמכרה לפייסבוק תמורת מיליארד דולר, אך העסקה נעשתה בחלקה במניות פייסבוק שרשמו ירידה מאז, מה שהקנה לחברה תג מחיר של כ־700 מיליון דולר.

 

מנכ"ל Waze נועם ברדין. תפקידו העתידי לא ידוע מנכ"ל Waze נועם ברדין. תפקידו העתידי לא ידוע צילום: עמית שעל

 

הכנות לאוקטובר

 

גוגל ניהלה את המשא ומתן עם ווייז בחופזה, בין היתר כדי להספיק ולשלב את שכבת המידע של ווייז במערכת ההפעלה הסלולרית החדשה שהיא תציג בעוד כמה חודשים, אנדרואיד 5.0, אשר תשולב במכשירים של יצרניות שונות דוגמת סמסונג גלקסי, HTC, LG, סוני, הואוויי וכן במכשירי מוטורולה מבית גוגל עצמה.

 

המערכת החדשה, שתיקרא "פאי לימון", ככל הנראה תושק באוקטובר הקרוב במועד חגיגות חמש השנים למערכת האנדרואיד. גוגל מעוניינת לשלב שכבת מיקום גיאוגרפי ומפות במערכת ההפעלה החדשה כדי שזו תהיה זמינה להפעלת אפליקציות המפות והניווט של גוגל, Google Maps ו־Google Navigation. הטמעת ווייז בתוך מערכת ההפעלה של אנדרואיד תאפשר לגוגל להציג מפה מהירה ומדויקת יותר, מפה המעודכנת בכל המפגעים המקומיים על הכביש, וכן לאפשר למשתמשים לדווח על מכמונות מהירות.

 

 

העובדים וההנהלה יישארו

 

ל"כלכליסט" נודע כי המשא ומתן עם גוגל כבר החל בחודש מרץ האחרון, וגישושים בנושא החלו בין השתיים עוד קודם לכן. הוא נוהל בין השאר על ידי קרנות אמריקאיות גדולות כמו קוואלקום, בלו ראן וקליינר פרקינס, שידעו לתווך בין דרישות המייסדים הישראלים לבין ענקיות הטכנולוגיה של עמק הסיליקון.

 

כתוצאה מכך זכתה ווייז מגוגל להצעה שעונה על כל דרישותיה ואולי אף מתעלה עליהן. מעבר לעובדה שעסקת הענק תתקיים כאמור במזומן, בניגוד לפייסבוק גוגל הסכימה לתנאי של ווייז להותיר את מרכז הפיתוח המקומי של החברה ברעננה, המעסיק יותר מ־100 עובדים, על כנו, וגם מתכוונת להותיר את ההנהלה המקורית בתפקידה במשך שלוש השנים הקרובות.

 

מעבר לכך, במסגרת ההסכם נקבע כי נאסר על גוגל לפטר עובדים בווייז בעטיה של הרכישה. את מרכז הפיתוח המקומי ינהל אמיר שנער, ממייסדי החברה. תפקידו של המנכ"ל נועם ברדין לא ידוע, אך ייתכן כי יהפוך לדירקטור בגוגל לתחום המיפוי החברתי.

 

מאות מיליונים לישראל

 

אם העסקה למכירת החברה אכן תצא לפועל כמתוכנן, המדינה תגרוף מכך מסים בהיקף של כמה מאות מיליוני שקלים.

עו"ד זיו שרון ממשרד זיו שרון ושות' מסביר כי "החברה הוקמה ב־2006, אז שיעורי המס על בעלי השליטה - אלו שמחזיקים מעל 10% מהמניות - יעמדו בערך על 27%, וכ־22% על בעלי מניות רגילים. לגבי העובדים, להם יש הסדר אופציות ושיעור המס עליהן יהיה 25%".

 

מכיוון שרוב בעלי המניות בחברה הם זרים ורק בעלי המניות הישראלים - ורטקס, מאגמה, המייסדים והעובדים- חייבים במס למדינת ישראל, המס שישולם הוא 400 מיליון שקל על פי הערכה.

 

כפי שפורסם בחודש שעבר ב"כלכליסט", רשות המסים כבר פנתה לווייז על מנת לקבל את רשימת בעלי המניות שלה ולהתכונן לחישוב מס רווח ההון שעל בעלי המניות לשלם.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x