אהוד לוי מקרן ורטקס שהשקיעה ב-Waze: "הם היו שונים מכל המפתחים שפגשתי"
לדבריו, "זה אחד המקרים הבודדים שבהם החזון שהחברה באה איתו לא משתנה כל הדרך עד לאקזיט"
אהוד לוי, שותף־מנהל בקרן ורטקס, הוביל את ההשקעה הראשונה בווייז לצדם של מודי רוזן ויהל זילכה מקרן מאגמה כבר ב־2008. לוי היה שותף להשקעת 12 מיליון הדולרים הראשונים שקיבלה החברה.
- פרס: "ווייז לא הסתפקו במה שיש - הם מראים לנו את הדרך"
- "הגענו למסקנה שגוגל היא השותף הטוב ביותר עבור Waze"
- גוגל תלמד אתכם איך פורצים תוכנות של מיקרוסופט
לוי סירב להתייחס לפרטי העסקה, אך שיתף ברגשותיו לאחריה. "אנו שמחים על ההצלחה הגלובלית של החברה, הרווח הפיננסי של הקרן והתרומה המשמעותית להייטק הישראלי, ומפרגנים להנהלה ולעובדים על ביצוע מדהים של אסטרטגיה וחזון מדויקים. עם זאת, יש כמובן פרידה אישית שלי מחברה שהייתי קשור בה בחמש השנים האחרונות", אומר לוי ל"כלכליסט" ביום שלאחר העסקה הגדולה.
מה ראית במייסדי ווייז שהגיעו אליך בתחילת הדרך?
"התחברתי מאוד לחזון שלהם של שימוש בהמונים למיפוי ומידע לנהגים, שתאם את ראייתי לגבי עתיד חדירת רכיבי GPS לטלפון. זה אחד המקרים הבודדים שבהם החזון שהחברה באה איתו לא משתנה כל הדרך עד לאקזיט. החיבור של צוות מצוין ויכולת ליצור ערך כמובילי שוק עם צמיחה גבוהה הם הגורמים שהובילו אותנו לתת ראשונים לווייז הצעה למימון שלהם בתחילת הדרך, בכך הם היו שונים ממאות מפתחי האפליקציות שפגשתי".
ההערכות בתעשייה הן שוורטקס תקבל מהעסקה קרוב ל־130 מיליון דולר. האם האקזיט משפר את סיכוייכם לגייס קרן רביעית גדולה?
"לא אתייחס לסכומים שציינת. המפתח לגיוס קרן מוצלחת הוא הצלחות מתמשכות לאורך שנים ולא עסקאות מוצלחות בודדות. היום יש הזדמנויות מצוינות להון סיכון כמו בתקופה שבה השקענו בווייז, בתקופה של משבר. היו הרבה איומים על קיומה של ווייז, אבל בסופו של דבר אתה צריך להאמין במיזם שהקמת ובהצדקה לקיומו והצוות בווייז עשה זאת בצורה מעולה".